Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Σκαλούμπακας για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς

O ορθοπαιδικός χειρουργός κ. Αθ. Σκαλούμπακας διαμαρτύρεται για τα κυβερνητικά σχέδια που αφορούν στο Νοσκομείο Λιβαδειάς. Δείτε.


 Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αντιλαϊκή μεθόδευση υποβάθμισης του ΓΝΝ Λιβαδειάς καταργώντας 3 κλινικές (Ουρολογική,Οφθαλμολογική,Ορθοπεδική) και μετατροπής του σε Κέντρο Υγείας. Η κυβέρνηση με παραποιημένα σκοπίμως στατιστικά στοιχεία του Λιαρόπουλου προσπαθεί να εξαθλιώσει τους Βοιωτούς πολίτες στερώντας τους το μοναδικό αγαθό που δεν επιτρέπετε να πειραχθεί , την υγεία. Μετά στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης ,της λανθασμένης οικονομικής πολιτικής με το μνημόνιο, της μειώσεις μισθών και συντάξεων, των απολύσεων και της αύξησης της ανεργίας ο Ελληνικός λαός δε θα ανεχθεί και την υποβάθμιση παροχής υγείας και της αξιοπρεπούς περίθαλψης.
Το Νοσοκομείο Λιβαδειάς με 10.000 ασθενείς ετησίως εξυπηρετεί παράλληλα με την πρώην επαρχία Λιβαδειάς , τους Νομούς Φωκίδος και Φθιώτιδος , το Αλουμίνιο της Ελλάδος και τους χιλιάδες χειμερινούς επισκέπτες του Χ.Κ.Παρνασσού. Αποτελεί ένα κομβικό Νοσοκομείο το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντί να το υποβαθμίσει, θα έπρεπε να το αναπτύξει ακόμη περισσότερο.

Όσο αφορά τώρα το Νοσ.Θηβών , το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να το μετατρέψει σε Τραυματιολογικό Κέντρο κάτω από την σκέπη του Νοσ.Χαλκίδος , δηλαδή σε κέντρο πρώτων βοηθειών και διακομιδής ασθενών. Εμείς αντίθετα προτείνουμε την αναβάθμιση αυτού με πλήρη ανάπτυξη όλων των κλινικών αφού καλύπτει τη μεγάλη πρώην επαρχία Θηβών και την μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της περιοχής. Παράλληλα να δημιουργηθεί πραγματικό Τραυματιολογικό Κέντρο (σε μικρογραφία βεβαία του Νοσ.ΚΑΤ) με Χειρουργική, Νευροχειρουργική, Ορθοπεδική κλινική , Μονάδα Εγκαυμάτων , Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) κλπ μιας και το Νοσοκομείο Θηβών είναι το πλησιέστερο στην Εθνική Οδό. Κατ'αυτόν τον τρόπο θα σώζονται καθημερινά ζωές αφού θα καλύπτονται όλα τα τροχαία ατυχήματα από την περιοχή πιθανώς της Τραγάνας έως την Μαλακάσα αλλά και πολλά εργατικά ατυχήματα της Βιομηχανικής ζώνης Θηβών.

Σε περίπτωση επιμονής του Υπουργείου Υγείας στην πραγματοποίηση αυτών των απαράδεκτων και αντικοινωνικών μέτρων , θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο συνεργαζόμενοι με όλους τους Φορείς και του Βοιωτούς πολίτες. Η υγεία δεν διαπραγματεύεται , δεν υποβαθμίζεται δεν συμπεριλαμβάνεται σε κανένα Μνημόνιο . Το Υπουργείο αντί να συγχωνεύει Νοσοκομεία , αντί να μειώνει την παροχή περίθαλψης στους πολίτες , μπορεί να ελέγξει τις προμήθειες , τις αλόγιστες σπατάλες υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού και την αντιδεοντολογική συμπεριφορά κάποιων επίορκων ιατρών ( εδώ θα μπορούσε να γίνει υποχρεωτικό το πόθεν έσχες).

Εν κατακλείδι θα αντιδράσουμε δυναμικά σε αυτό το απεχθές σχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Υπουργού κ. Λοβέρδου προστατεύοντας τους Βοιωτούς πολίτες.

Αθ. Σκαλούμπακας 

Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Αντιπρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Λιβαδειάς
Μέλος Τομέα Υγείας Νέας Δημοκρατίας                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: