Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Υποπτη υπόθεση μεταφοράς νεφροπαθών στο ΙΚΑ Λιβαδειάς

Από τις αρχές Μαΐου έχει ξεκινήσει έρευνα στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Λβαδειάς, από Αθηναίους επιθεωρητές του μεγάλου ασφαλιστικού οργανισμού σχετικά με  υπόθεση μεταφοράς νεφροπαθών με ταξί που φέρεται να στοίχισαν στον  φορέα σημαντικό ποσό -ίσως επταψήφιο.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες της viotia οι προσοδοφόρες μεταφορές νεφροπαθών από τη Λιβαδειά στην Αθήνα για αιμοκάθαρση φαίνεται ότι αποτελούσαν εδώ και πολύ καιρό μια κλειστή και αδιαφανή διαδικασία την οποία εκμεταλλευόταν κύκλωμα και στην οποία αποκαλύπτονται  παρατυπίες και παρανομίες.
Μέχρι στιγμής εμπλέκονται 4 ή και περισσότεροι αυτοκινητιστές-ιδιοκτήτες ταξί στη Λιβαδειά -και ένα αγοραίο- ενώ ορισμένοι υπάλληλοι του υποκαταστήματος ΙΚΑ Λιβαδειάς φέρονται ότι κάλυπταν ή αποδέχονταν διπλά τιμολόγια ή περισσότερες "κούρσες" για μεταφορές που δεν γίνονταν ή ακόμη και δεν χρειάζονταν.
Το όλο "στήσιμο" απέφερε" όπως φημολογείται από 10.000 έως 20.000 μηνιαίως σε κάθε αυτοκινητιστή και όπως γίνεται αντιληπτό οι προνομιακές αυτές διαδρομές είχαν περιέλθει με "παράξενους τρόπους" σε συγκεκριμένους ιδιοκτήτες ταξί που είχαν αποκλείσει  τους υπόλοιπους συναδέλφους τους από αυτά τα κονδύλια .
Η υπόθεση αξιολογείται ως πολύ σοβαρή και έχει προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις στο ΙΚΑ σε κεντρικό επίπεδο καθώς εξετάζονται τα δεδομένα από πολλά χρόνια καθώς και οι προεκτάσεις που αφορούν μεταβιβάσεις αδειών ταξί ή αναγνώριση υγιέστατων ανθρώπων ως νεφροπαθών .  

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και αν ψάξουν μπορεί να βρουν και πολλά άλλα! Για έναν ασφαλισμένο, μεγαλύτερη ταλαιπωρία από το ΙΚΑ Λιβαδειάς, και συγκεκριμένα από το ΙΚΑ Λιβαδειάς δεν υπάρχει!

Ανώνυμος είπε...

να ψαξουν και τις υποπτες μεταβιβασεις περιουσιακων στοιχειων που εγιναν τον τελευταιο καιρο

Ανώνυμος είπε...

Παλι δευτερος ο χρισμός? Θαναση για να προλαβεις τον βοιωτό πρεπει να μεταλλαχτεις σε ΘΒ

Ανώνυμος είπε...

Η μονάδα τεχνικού νεφρού της Λιβαδειάς ???Τι απέγινε?

Ανώνυμος είπε...

Προς 5/31/2011 8:31 πμ
Συμφωνώ απόλυτα, το έχω βιώσει άπειρες φορές... Αίσχος! Ντροπή κι όνειδος!

και με την βοηθεια του Θεου είπε...

Γνωριζουν πολυ καλα οι επιθεωρητες......ολες τις λαμογιες, θα ερθει η ωρα τους....Φυσικα και αυτων οπου πληρωνουν χωρις να γνωριζουν απο οικοδομη....εχουν οικοδομικα ενσημα..... ενω δεν ξερουν τι ειναι δοκαρι....Οταν θα φανε την πετρια, της απατης θα τους ερθει παραξενο ?????Οποιος νομιζει πως θα κρυφτει ΕΧΑΣΕ ....ειναι καλα ενημερωμενοι !!! οι επιθεωρητες !!!Αλλωστε φαινετε απο τα γεγονοτα [ εισαγγελεας ]

Ανώνυμος είπε...

Εχουν ΓΝΩΣΕΙ οι φυλακες
Οι απατεωνες πιστευαν να την περασουν ανωδυνα
Στο Γραμμενο τους δεν εδιναν σημασια !!!!

κλεφτρονια είπε...

Το πολυ ευχαριστο ειναι οτι δεν τους προστατευουν οι βουλευτες
ΔΙΟΤΙ καλα θα κανουν να μην πλησιασουν στο θεμα....και πολυ καλα κανουν και δεν το αγγιζουν
ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ.....
2/ Οταν ο Παγκαλος ειπε μαζι τα φαγαμε ... εσενα ελεγε ρε λαογιο.......Εννοουσε ΕΣΑΣ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ εσας Που με μια συνταξιουλα ψυχουλοζουμε ....και δυσκολα αναπνεουμε ... ενω εσεις κανατε αγορες.... φυγουρες και ταξιδια ...με κλεψιες .Με κλεψιες ρε λαμογια

ΦΑΓΑΤΕ--ΦΑΓΑΤΕ είπε...

Φαγατε --Φαγατε, σταματημο δεν ειχατε....σας ανοιγε την ορεξη η απατη
Στην συνεχεια φορτωσατε και 40000 ευρουδακια σε ανυπαρκτους κλεφτες.....χα χα χα χα ελα ομως που ειναι λιγα για τους δικηγορους .

Ανώνυμος είπε...

TΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΤΕ...

Ανώνυμος είπε...

Προς τον φίλο στις 6/01/2011 12:07 και εγώ το έχω βιώσει επανειλημμένα στο ΙΚΑ Λιβαδειάς. Λόγω της διαμονής μου και σε άλλες πόλεις, όταν απευθυνόμουν στα κατά τόπους ΙΚΑ, ποτέ μα ποτέ δεν συνάντησα αυτό το χάλι. Η εξυπηρέτησή τους ήταν άμεση και χωρίς ταλαιπωρία, από τις πιο μικρές περιοχές μέχρι και τα κεντρικά της Αθήνας! Δυστυχώς εδώ επικρατεί ο γνωστός του γνωστού και η ταλαιπωρία της ταλαιπωρίας! Ως πότε .ομως?