Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Η Σοφία Λουκέρη για το ΤΕΙ Κεφαλονιάς

Στο γραφείο της στο Αργοστόλι συναντήσαμε πριν από λίγο το στέλεχος και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Λουκέρη.
Η Σοφία βρίσκεται από χθες στην Κεφαλονιά ,μόνο που αυτή την φορά εκτός από τις πολιτικές της εξορμήσεις, καταπιάνεται και με την επίβλεψη της ανακαίνισης των γραφείων της που προχωράνε με μεγάλη ταχύτητα. Κυρίαρχο θέμα στην συζήτησή μας ήταν ο αιφνιδιασμός της Κυβέρνησης για την συρρίκνωση των τμημάτων των ΤΕΙ Αργοστολίου και Ληξουρίου.
" Σημειώστε-τονίζει η κυρία Λουκέρη- ότι η ανακοίνωση της διάλυσης των ΤΕΙ μέσω του Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο με αυτή την απαράδεκτη πολιτική πράξη. Δια Δελτίου Τύπου η κυρία Διαμαντοπούλου καταργεί σχολές, συρρικνώνει τμήματα , υποβαθμίζει σχολές. Σκεφτείτε ότι η Κυβέρνηση που έχει σηκώσει το λάβαρο της πράσινης ανάπτυξης καταργεί ουσιαστικά το μοναδικό τμήμα βιολογικής γεωργίας που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, αυτό της Κεφαλονιάς! Ένα τμήμα που δημιουργήθηκε ως πιλοτικό πάνω στο οποίο θα στηριζόταν και άλλα τμήματα σε αγροτικές περιοχές. Και ξέρετε γιατί έγινε αυτό; Γιατί η απόφαση για κλείσιμο των τμημάτων έγινε με γνώμονα τους αριθμούς , μπακαλίστικα, και όχι με ποιοτικά κριτήρια. Πραγματικά αμφιβάλω και αν ξέρουν τι έχουν καταργήσει… Τι άλλο περιμένει να γίνει– ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος- κύριος Μοσχόπουλος - για να αντιδράσει; Kαι πως θα αντιδράσει;
Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει ΤΩΡΑ να ανεξαρτητοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ ώστε χωρίς κομματικά βαρίδια να συστρατευτεί στον κοινό αγώνα με άλλες δυνάμεις για την ακύρωση των αποφάσεων της κυρίας Διαμαντοπούλου. Το ίδιο προτείνω να κάνουν και όλοι οι άλλοι βουλευτές των 25 περιοχών που καταργούνται σχολές ΤΕΙ.
Η Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να αντιληφθούν το μέγεθος του παραλογισμού των αποφάσεών τους. Αν ανεξαρτητοποιηθούν οι 25 περίπου βουλευτές του ΠΑΣΟΚ των περιοχών αυτών, η Κυβέρνηση θα αναγκαστεί να ανακαλέσει ή να πέσει!!!
Με ψηφίσματα, δελτία τύπου και ευχολόγια, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε.
ε την ευκαιρία να σας ενημερώσω ότι μίλησα διεξοδικά για το θέμα με δυο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τον Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, οι οποίοι θα καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό.
Πιστεύω ότι ο συντονισμός των Κεφαλλήνων υπουργών, βουλευτών, στελεχών , ανεξάρτητα από τον πολιτικό τους χώρο, στην κοινή διεκδίκηση της αναβάθμισης των ΤΕΙ Κεφαλονιάς, είναι ιστορικά αναγκαίος. Ο αγώνας είναι κοινός.
Σε αυτόν τον αγώνα , είμαι ήδη παρούσα. "
http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=20755&Itemid=38


Δεν υπάρχουν σχόλια: