Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Βραβεία από τη Μαθηματική Εταιρεία και 12 φωτογραφίες

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στις 11 Μαρτίου 2011 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον 5ο Μα­θητικό διαγωνισμό «Παιχνίδι και μαθηματικά» για μα­θητές της Ε’ και Στ’ τάξης Δημοτι­κού σχολείου.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθη­κε υπό την αιγίδα του Υπουργείου δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμά­των.

Η συμμετοχή των μαθητών ήταν εντυπωσιακή και πάνω από δύο χι­λιάδες Δημοτικά σχολεία από όλη τη χώρα συμμετείχαν. Σε τοπικό επίπεδο συμμετείχαν 12 σχολεία από την περιοχή Λιβαδειάς και 9 σχολεία από την περιοχή Θήβας εκ των οποίων διακρίθηκαν 63 και 45 μαθητές αντίστοιχα.

Το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Βοιω­τίας διοργάνωσε εκδηλώσεις για τη βράβευση των μαθητών που δια­κρίθηκαν, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011 και ώρα 7 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά (για τους μαθητές περιο­χής Λιβαδειάς) και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 και ώρα 11 το πρωί στο συνεδριακό κέντρο της Θήβας (για τους μαθητές περιοχής Θή­βας).

Ομιλητής και στις δύο εκδηλώ­σεις ο κ. Γιώργος Δημάκος, Ανα­πληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Α’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνι­κής Μαθηματικής Εταιρείας με θέμα: «Πορεία Δράσης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας».

Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι ο πρώτος κάθε τμήματος καθώς και οι ισοβαθμίσαντες με αυτόν.

Κάθε μαθητής πήρε τον έπαινό του που συνοδευό­ταν από ένα τεύχος του περιοδικού «Μικρός Ευκλεί­δης» για τους μαθητές της Ε’ τάξης και από ένα τεύ­χος του «Ευκλείδη Α’» για τους μαθητές της Γ’ τάξης. Τα περιοδικά είναι δώρο της Ε.Μ.Ε.

Δεν κουραζόμαστε να υπενθυμίζουμε ότι η συμμε­τοχή και η διάκριση σε διαγωνισμούς υψηλών απαιτήσεων αποτελεί πρόκριμα για τη μελλοντική εξέλιξη των διακριθέντων καθώς αυξάνουν αποφασιστικά τις πιθανότητες δικαίωσης σε εποχές υψηλών και ειδικευ­μένων απαιτήσεων. Ευχαριστούμε:

1) τους εκπαιδευτι­κούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συγκινητική εθελο­ντική προσφορά τους στη διενέργεια του διαγωνισμού καθώς και τις διοικήσεις των σχολείων που συμμε­τείχαν.

2)τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμ­βούλια των δήμων Λιβαδειάς και Θήβας για τη φιλοξενία που παρείχαν στις εκδη­λώσεις μας σ’ αυ­τούς τους υποβλητι­κούς χώρους που αποτελούν σημεία αναφοράς για τις δύο πόλεις.

3) Τους γονείς των παιδιών που συνέβα­λαν στο να εμπνεύ­σουν στα παιδιά το πνεύμα της ανταπό­κρισης στην πρόκλη­ση και τη φιλοδοξία στη διάκριση.

Τέλος να συγχα­ρούμε και να ευχαρι­στήσουμε όχι μόνο τους μαθητές και τις μαθήτριες που βραβεύτηκαν, αλλά και όλες και όλους που συμ­μετείχαν στο διαγωνισμό.

Τους ευχόμαστε στο δάσος της Επιστήμης των Μα­θηματικών στο οποίο τώρα επιχειρούν, να εισέλ­θουν, να το διαβούν και να το ερευνήσουν με επιτυ­χία.

Για ΔΕ
Η Πρόεδρος                            

Πρέντζα-Συργιάννη Δήμητρα
Ο Γ. Γραμματέας
Τζαμτζής Ηλίας


Στον πίνακα οι βραβευμένοι μαθητές.
Δείτε το φωτερεπορτάζ από την εκδήλωση στη Λιβαδειά.
http://viotiarecords.blogspot.com/2011/06/12_26.html

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

viote pou eisai ? i Athina flegetai...epiasan douleia oi... gnostoi agnostoi gia na dialisoun tin megaleiodi sygentrosi apo oli tin ellada

Ανώνυμος είπε...

μπείτε στο 'κουρδιστό πορτοκάλι' να δείτε τι παίζεται...έλεος!

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν εκεί και θα επανέλθω να σας μεταφέρω τι έγινε!!
μ.φ.χ 11:52

Ανώνυμος είπε...

έστειλα κάποια νέα για χθές στο mail του βοιωτία και ελπίζω το βοιωτία να τα δημοσιεύσει...να είμαστε όλοι καλά
μ.φ.χ 11:52

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.....ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΠΑΜΕ ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ.....ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ........ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΛΙΓΟ....ΔΙΚΙΟ.....