Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ξεπέρασε τα 3.000.000 επισκέψεις η viotia



Στη γενικότερη χαλαρότητα των ημερών είναι ευκαιρία να μιλήσουμε για ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ που έκανε η viotia:  υπερέβη τα 3.000.000 hits στα 4 χρόνια λειτουργίας της. Ασφαλώς όπως βλέπετε κάτω στον πίνακα 2 που δείχνει την πορεία της viotia τους 48 αυτούς μήνες στην αρχή, το 2007  τα πράγματα ήταν διαφορετικά αλλά τώρα δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η viotia διαβάζεται από όλους τους Βοιωτούς...
Οπως μου έχει δοθεί και άλλη φορά η ευκαιρία να γράψω η προτίμηση του βοιωτικού κοινού αλλά και των χιλιάδων άλλων αναγνωστών  στη viotia είναι δικαιολογημένη και η επιτυχία της ηλεκτονικής μας εφημερίδας από την πρώτη στιγμή είναι τεράστια. Το βοιωτικό και όχι μόνον κοινό αγκάλιασε την προσπάθεια για δεοντολογική, αποκαλυπτική και αξιόπιστη πληροφόρηση εκτιμώντας τη συνέπεια, την εγκυρότητα, την προάσπιση των ζωτικών συμφερόντων των πολιτών. Πλέον η viotia αποτελεί αναπόσταστο και βασικό στοιχείο του βοιωτικού και πανελληνίου γίγνεσθαι.

Αυτό το χρωστάμε στους χιλιάδες αναγνώστες που καθημερινά διαβάζουν τη viotia επιβραβεύοντας με την προτίμησή τους την ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Η viotia χάρη στους αναγνώστες της έχει καταστεί "η φωνή του πολίτη" προς την εξουσία, γνωστοποιώντας προβλήματα και πιέζοντας για λύσεις που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Δείτε εδώ και παρατηρήστε την αλματώδη αύξηση των αναγνωστών από χρονιά σε χρονιά.



Περισσότεροι από 3.100.000 κλικς έχουν γίνει στη viotia από το Μάιο του 2007 όταν και τοποθετήθηκε ο μετρητής. Κάτω δείτε τη μηνιαία "κυκλοφορία" της viotia που είναι επίσης εντυπωσιακή. Εδώ άξιο σχολιασμού είναι ότι στους δύο προεκλογικούς μήνες η viotia έσπασε τα κοντέρ γεγονός που με τη σειρά του αντανακλά την πολιτική της επιρροή.






Ομως δεν είναι μόνο οι αριθμοί.

-Η αναγνωσιμότητα δεν είναι ο μοναδικός δείκτης επιτυχίας. Επιπλέον η λεγόμενη στη δημοσιογραφική ιδιόλεκτο "παρέμβαση" της viotia είναι εντυπωσιακή, όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι τακτικοί αναγνώστες και οι πάσης φύσεως εξουσίες. Η αξιοπιστία της αποτελεί σημείο ισχύος. Ολα αυτά χωρίς να "κιτρινίζει", χωρίς να επιτίθεται ποτέ προσωπικά παρά μόνο πολιτικά, χωρίς να ευετελίζει το λειτούργημα και χωρίς να απεμπολεί αξιοπρέπεια και σοβαρότητα. Το τελευταίο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στους καιρούς μας, όπου τα πάντα έχουν βγει στη διατίμηση και όπου η ανεπάρκεια γίνεται προσπάθεια να εμφανιστεί ως επικοινωνιακή πολιτική.   


-Τα αποκλειστικά θέματα της viotia προκαλούν... εγκεφαλικά σε κύκλους που προσπαθούν να συγκαλύψουν τα γεγονότα ή να τα εκμεταλλευτούν υπέρ τους παρουσιάζοντας μισές αλήθειες. Τα κεντρικά ΜΜΕ πολλές φορές αναμεταδίδουν τις πληροφορίες της viotia.

-Οι συζητήσεις στη viotia με τους σχολιαστές είναι απολαυστικές και πάντοτε κόσμιες, διδακτικές και σοβαρές (εδώ να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τους τακτικούς και τους έκτακτους σχολιαστές αλλά και εκείνους που δεν γράφουν πια).

-Η εγκυρότητα της viotia είναι το μεγάλο της όπλο ενώ η ταχύτητά της στη μετάδοση ή αναμετάδοση ειδήσεων συναγωνίζεται πολλές φορές τα αθηναϊκά portal.

-Τέλος αλλά όχι τελευταίο, οι καλλιτεχνικές και πολιτιστικές ειδήσεις, τα επιλεγμένα τραγούδια, τα ιστορικά θέματα, οι προσέγμενες αναδημοσιεύσεις της viotia καθώς και η γλώσσα της αναβαθμίζουν εκείνο που θα ονομάζαμε βοιωτικό Ιnternet.

-Σε όλα αυτά τα θετικά στοιχεία της viotia υπάρχουν ασφαλώς περιθώρια βελτίωσης. Και η viotia θα τα εξαντλήσει, συνεχίζοντας να τιμά το συμβόλαιο εμπιστοσύνης που έχει συνάψει με όλους εσάς που τη διαβάζετε καθημερινά. Σας ευχαριστούμε.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

'Ολα αυτά και πολλά συγχαρητήρια! Το μπλογκ αυτό παίρνει άριστα.Τα άλλα είναι απλώς οδοντόκρεμες...

Ανώνυμος είπε...

ο κοσμος ξερει και μπορει να ξεχωρισει αυτους που με σοβαροτητα και εγκυροτητα κανουν την δουλεια τους και τους επιβραβευει
αναλογως

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο λοιπόν και ευχομαι να τισ δισεκατομμυριάσει!!!

Ανώνυμος είπε...

poly mprosta file ti na leme
panta tetoia kai akoma kalitera!

Ανώνυμος είπε...

Όχι ότι δεν τα αξίζει τα συγχαρητήρια το blog, αλλά και λίγη μετριοφροσύνη δεν βλάπτει! Τουναντίον.

Ανώνυμος είπε...

Όχι ότι δεν είναι γνωστή η ελληνική μιζέρια να υπάρχει πάντα και ένα "αλλά" δίπλα σε κάθε τι που ξεπερνάει τα μέτρια. Ευτυχώς εμείς οι αναγνώστες επιβραβεύουμε γνήσια το αξιόλογο και αποστρεφόμαστε το μέτριο και κάτω χωρίς καμια σκοπιμότητα...όπως άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαία δουλειά. Και σε ανώτερα ποσοστικά και ποιοτικά νούμερα για το καλό της Βοιωτίας και της πόλης μας!