Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Για τους προπηλακισμούς βουλευτών

ΟΙ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Γράφει ο ΚΩΝ.ΝΟΣ Ι. ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ / ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β΄
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Αλήθεια πότε καταλύεται μια Δημοκρατία;  Δεν καταλύεται όταν οι αιρετοί της εκπρόσωποι χάσουν κάθε νομιμοποίηση και ό,τι ψηφίζουν είναι σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα και τις επιταγές αυτών που τους εξέλεξαν;
Δεν καταλύεται όταν εξελέγησαν με διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που καλούνται και ψηφίζουν τώρα;
Δεν καταλύεται όταν δεσμεύουν το μέλλον του πολίτη αυτής της χώρας υπογράφοντας επαίσχυντα και επονείδιστα μνημόνια για βάθους χρόνου;
Δεν καταλύεται όταν κάποιοι εκχωρούν μέρος της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας τους στο όνομα ικανοποίησης παράνομων οικονομικών απαιτήσεων;    

Η δημοκρατία έχει ήδη καταλυθεί από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου και κακοποιήθηκε με ακόμη πιο βάναυσο τρόπο όταν οι ευγενείς και γνήσιοι εκπρόσωποί της ψήφισαν και το μεσοπρόθεσμο.
Δεν καταλύεται από τις πάσης φύσης ‘’αβρότητες’’ που δίκαια επιδεικνύουν οι πολύπαθοι πολίτες τούτης της χώρας απέναντι στους ανάξιους κυβερνητικούς Βουλευτές.

Και τι σύμπνοια; και τι αλληλεγγύη;
Όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ δημοσιογράφοι και λοιποί βουλευτές εκφράζουν υποκριτικούς λόγους συμπάθειας προς τα πρόσωπα των … κατατρεγμένων!!!
Δευτεροκλασάτοι ηθοποιοί σε τριτοκλασάτους ρόλους!!!
Ποιον να καταφέρουν να πείσουν;;;
Οι μέρες της κατοχικής κυβέρνησης του μνημονίου είναι ήδη μετρημένες. Οι κυβερνητικές παλλακίδες αυτή τη φορά θα σκύψουν παίρνοντας την απόλυτα φυσική τους θέση, αυτή που από καιρό προσδοκούσαν.

 Οι προπηλακισμοί των βουλευτών δεν συνιστούν κατάλυση ή απειλή για τη δημοκρατία άλλα απαραίτητη και αναγκαία προσπάθεια για την αποκατάσταση της. Είναι όλοι τους προσκυνημένοι κατά την Κολοκοτρώνεια ρήση κι αδύναμοι να υποστηρίξουν ακόμη και με στοιχειώδη τρόπο τα συμφέροντα του λαού.

Από τύχη απέδειξαν ότι βρέθηκαν τελικά στις συγκεκριμένες αιρετές θέσεις κι όχι από γνήσιες και υγιείς δημοκρατικές διαδικασίες.
Έχουν εξαπατήσει κατάφορα τον ελληνικό λαό και δεν αντιπροσωπεύουν αυτή τη στιγμή παρά μόνο τους κατάπτυστους θλιβερούς εαυτούς τους.

Γι αυτούς δεν υπάρχει ο λαός παρά μόνο η ανάγκη για την πολιτική τους συνέχεια με την παραμονή και την υποταγή τους μέσα στο σαθρό πολιτικό σύστημα που τους εξέθρεψε και τους πάχυνε με ιδέες ιδιοτέλειας.
Να είστε βέβαιοι ότι οι δημόσιες εμφανίσεις αυτών των προδοτών έχουν ήδη περιοριστεί από το φόβο του προπηλακισμού τους. Είχαν μια ευκαιρία να τιμήσουν τη δημοκρατία και το μαλάκιο με το κολάν, με τη γνωστή ευφράδεια λόγου… τους έπεισε ότι με τη ψήφο τους εξασφαλίζουν τη σωτηρία της Ελλάδας. Ναι ακριβώς, τόσο μικρονοϊκούς μας θεωρούν. Ο άνθρωπος που γελά μαζί του ο κάθε πικραμένος έπεισε τους δήθεν δυσκολόπιστους Βουλευτές. Και με επιχειρήματα μάλιστα!!!

 Εγώ λέω ότι δε χρειάστηκε καν να επιχειρηματολογήσει.
Δεν έχει καν συγκρότηση νου. Πώς να το κάνει;
Τους εκβίασε ανοικτά!
Κι αυτό φάνηκε και με τη διαγραφή του ιστορικού του στελέχους Παναγιώτη Κουρουμπλή. Οι άλλοι το έβαλαν στα πόδια κάνοντας κωλοτούμπες…
Ριγώ από τον αέρα της Δημοκρατίας που φυσά στη χώρα μου. Κι από τους εκπροσώπους της ομοίως.
Μεγάλες στιγμές για τη χώρα που η Δημοκρατία συνελήφθη και εφαρμόστηκε ως ένοια…

Θέατρο παραλόγου. Όποιος δεν ψηφίζει και αδυνατεί να πειστεί διαγράφεται από το πολιτικά ανύπαρκτο υποκείμενο που θέλει να αυτοαποκαλείται αρχηγός δημοκρατικής σοσιαλιστικής παράταξης. Κι αυτό θεωρείται δημοκρατία. Ύμνος στη Δημοκρατία.

Να ποιος καταλύει κάθε δημοκρατική αρχή σ’ αυτόν τον τόπο. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, και μάλιστα πρώτος απ’ όλους σαν άλλος καίσαρας απαιτεί τυφλή κομματική υποταγή σε κάθε παράλογη εντολή που του ψιθυρίζουν στ’ αυτί (όταν δεν του το τραβούν) οι εντολοδόχοι του.
Για όσους ‘’δεν τα παίρνουν τα γράμματα’’ και δεν πείθονται από την ‘’ευγλωττία’’ του πάσχοντος από αφασία εκπομπής λόγου και διανοητικά ανεπαρκούς πρωθυπουργού, υπάρχει και ο εντατικός τρόπος εκμάθησης της Δημοκρατίας, καλείται καταστολή με τα χημικά.

 Οργισμένος ο λόγος μου αλλά πλήρως σε αντιστοιχία με ό,τι πρέπει να εισπράξουν ''οι Εφιάλτες'' της σύγχρονης πολιτικής σκηνής στο άμεσο και πολύ κοντινό μέλλον.
Με την υπογραφή τους δεν υπέγραψαν απλώς την πολιτική τους καταδίκη αλλά και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

 Να έρθει εκείνη η άγια ώρα που θα κατεβούν στο δρόμο να ζητήσουν ψήφους... Η απόλυτη απόλαυση να βλέπεις σκουλήκια που βγήκαν μετά τη βροχή να σέρνονται στο χώμα και να έχεις τη μοναδική ευκαιρία να τα πατήσεις.
Θα έρθει κι αυτή η ώρα…

Τα ανδρείκελα της πολιτικής ζωής αν πίστευαν ότι την στιγμή της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου εξέφραζαν τη βούληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού που τους έστειλε όπως οι ίδιοι απέδειξαν να απολαμβάνουν τελικά, προνόμια και μόνο, τότε θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε για το τι θα πιστεύουν όταν σύσσωμη η προδοτική κυβέρνηση μειοδοσίας παραπεμφθεί για συνταγματική εκτροπή και εσχάτη προδοσία.

 Οι εκβιασμοί και τα διλήμματα, αν τα δύσοσμα περιττώματα του πολιτικού συστήματος είχαν έστω και λίγο δίκιο δε θα είχαν θέση στην επιχειρηματολογία τους. Έπρεπε όμως να εκβιάσουν ποντάροντας στο φόβο για την επιβίωση των πολιτών. Επέλεξαν τον εκβιασμό του απλού πολίτη και του ανθρώπου του μόχθου. Η απόλυτη Δημοκρατική διαδικασία, στη χώρα της Δημοκρατίας από το πιο Δημοκρατικό κόμμα.
Ποιον νομίζουν ότι εμπαίζουν;
Δεν είναι όμως σε θέση να αντιληφτούν ούτε κι αυτό, την εξαθλίωση όλων μας. Αρκούνται σε λεκτικές αναφορές της οικονομικής ανέχειας των πολιτών και πιστεύουν ότι θα ικανοποιήσουν με αυτό τον τρόπο το κοινό αίσθημα.
Βαυκαλίζονται. Πλανώνται πλάνην οικτρά.

Αν είχαν δίκιο όλοι αυτοί, οι δυνάμεις καταστολής που κλήθηκαν να τους υποστηρίξουν, δε θα προκαλούσαν με τόσο ανήθικο τρόπο ρίχνοντας χημικά επί δικαίων και αδίκων.
Φοβούνται πλέον και καλά κάνουν. Να χάσουν και τον ύπνο τους, εμείς έχουμε χάσει μαζί με το δικό μας και το μέλλον των παιδιών μας και προσωπικά, τα κυβερνητικά εκφυλισμένα πρωτόζωα ποσώς με ενδιαφέρει αν θα τσαλαπατηθούν ή θα καταβροχθιστούν από αγανακτισμένο πλήθος.

Η φυσική επιλογή των αδυνάμων οργανισμών ήταν από πάντα η ίδια και περιελάμβανε τη φυσική τους εξόντωση και εξαφάνιση ως μη απαραίτητους και επιβλαβείς για την ισορροπία και τη συνέχεια της ζωής.
Τα χημικά έπεσαν για απόλυτα συγκεκριμένους λόγους και είχαν απολύτως συγκεκριμένους στόχους. Να προκαλέσουν φόβο σε ανθρώπους αφυπνισμένους και συνειδητοποιημένους. Δεν τα κατάφεραν. Μόνο το δικό τους φόβο βλέπω εγώ, μόνο τη δική τους αγωνία διακρίνω.
Το σύστημα καταρρέει και μάλιστα με κρότο.

Από την αρχή είχαν στόχο να διαλύσουν τη φωνή που ολοένα και δυνάμωνε, αλλά να γνωρίζουν οι κίναιδοι της πολιτικής ότι δε θα μπορούν να προστατεύονται για πάντα. Και στου βοδιού το κέρατο να κρυφτούν θα τους προδώσει η δύσοσμη παρουσία τους. Ίσως καμία άλλη πτωχευμένη χώρα της Λατινικής Αμερικής να τους κρύψει. Κι αυτή προσωρινά όμως!!!

 Όλοι εμείς έχουμε τη μοίρα στα χέρια μας και κανένα διεφθαρμένο κομματικά προτεινόμενο και τώρα πια και ληγμένο υποπροϊόν, δεν είναι σε θέση να την καθορίσει όσο κι αν κλήθηκε να διαχειριστεί προσωρινά την τύχη μας.

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Πλιακοστάμο πριν ξεκινήσετε να κάνετε κριτικη στους πάντες και τα πάντα καλό θα ήταν να κανετε την αυτοκριτική σας. Γιατί αραγε σας καταψηφισε ο λαός της Βοιωτίας εν αντιθέσει με κάποιους άλλους από το δικό σας κομματικό χώρο?Αλήθεια αν τους βουλευτές που τους ψηφισε ο λαός πρέπει να προπηλακίζονται όσους απέτυχαν τι θα πρέπει να τους κάνουν?

Προφανως από το πανεπιστήμιο της πολιτικής δεν έχετε περάσει ουτε έξω από το πλατυσκαλο οπότε εχετε ακόμη πολύ δρόμο για να αυτόχρηστείτε πολιτικός πόσο μαλλον ΚΡΙΤΗΣ αυτών.

Ανώνυμος είπε...

¨Οι προπηλακισμοί των βουλευτών δεν συνιστούν κατάλυση ή απειλή για τη δημοκρατία άλλα απαραίτητη και αναγκαία προσπάθεια για την αποκατάσταση της.¨

Κε Πλιακοστάμο
Για να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία γιατί να προπηλακήσουμε τους βουλευτές και να μην τους συλλάβουμε με τη βοήθεια των τανκς;

ρε φίλε
Έχεις συναίσθηση τι ακριβώς είναι όλα αυτά γράψεις;

βοιωτός είπε...

8.32
9.48
Γράψτε κόσμια τα επιχειρήματά σας και αφήστε τον κ. Πλιακοστάμο.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή θα αφαιρέσετε από τους πολίτες το δικαίωμα να κρίνουν; Σαν πολίτης κρίνει ο κ. Πλιακοστάμος και όχι σαν πολιτικός. Οπότε τι σχέση έχει αν εκλέχτηκε ή όχι; Για να μην πω ότι από αυούς που δεν έχουν εκλεγεί ποτέ μέχρι τώρα μπορούμε κάτι να περιμένουμε, γιατί τους άλλους τους είδαμε , τους ξαναείδαμε και είναι υπέυθυνοι για την κατάστασή μας ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

όταν δεν υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα αρχίζουν πάντα τα προσωπικά....παλιό και γνωστό το κόλπο...

Ανώνυμος είπε...

Εμείς δεν έχουμε ευθύνη που τους εκλέγουμε? Εμείς είμαστε άμοιροι και άβουλοι. Εγώ έχω την άποψη ότι εφόσον αναγκαστικά (γιατί δεν γίνεται αλλιώς) η αστική Δημοκτρατία είναι αντιπροσωπευτική, πρέπει και οι αντιπρόσωποι να είναι άμεσα ανακλητοι από το εκλογικό σώμα,δηλαδή να υπάρχει δέσμια αντιπροσώπευση, αλλα και να ενισχυθούν οι δυνατότητες και οι διαδικασίες ώστε το εκλογικό σώμα να εκφραζεται συχνότερα και αυθεντικά. (όχι βέβαια με δημοσκοπήσεις με φτιαχτά ερωτήματα και αποτελέσματα και βέβεαια όχι με δημοψηφίσματα χωρις σοβαρά και γνήσια ερωτήματα)

Ανώνυμος είπε...

10.58
έχουμε αυθύνη που τους εκλέγουμε σίγουρα. Αλλά το θέμα είναι: από αυτούς που μας προτείνονται από τα κόμματα εκλέγουμε! Έχουμε άλλη επιλογή ; Είναι λοιπόν αυτοί οι καλύτεροι της κοινωνίας; Αυτό είναι το Ερώτημα.

Για την ανάκληση συμφωνώ εννοείται.

Αλλά προτείνω επίσης στο νέο Σύνταγμα να υπάρχουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι σε τοπικό επίπεδο (δεν εννοώ όπως μέχρι τώρα αυτούς που φεύγουν από το κόμμα τους, οι αντάρτες δηλαδή ..ποτ το παίζουν ανεξάρτητοι)που δεν θα έχουν καμια σχέση με επιχειρηματίες άλλα κέντρα , κλπ.

Έτσι θα υπάρξει ποιότητα στα πρόσωπα που είναι το παν.

Ενώ τώρα όποιον προτείνει το κάθε κόμμα αξίζει δεν αξίζει ψηφίζουμε σαν πρόβατα γιατί ανήκουμε στο τάδε κόμμα!

Ανώνυμος είπε...

Ο φασισμός σε ενα ωραίο "αμπαλαζ"

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κύριοι…
Στο θέμα της δεοντολογίας χαίρομαι που οι φωνές είναι πολλές πλέον και όλοι απαιτούν διάλογο με επιχειρήματα και επί του θέματος και όχι επί προσωπικού…στο άρθρο του ο Δόκτωρας έκανε και αυτοκριτική όταν δήλωσε ο ίδιος ότι μιλεί με οργισμένο λόγο…έλεος ρε παιδιά…
ο Δόκτωρας πριν γράψει την αντίστοιχη φράση εξήγησε την γνώμη του αναλυτικά και είπε πως πρώτος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του με στήριγμα τους δημοσιογράφους και τους βουλευτές του…κατέλυσαν ΠΡΩΤΟΙ την Δημοκρατία κτλ κτλ…άρα αποσπασματικά κομμάτια δεν αντιπροσωπεύουν αυτό που οι επικριτές του άρθρου πάτε να μας περάσετε…αν διαφωνείτε με τα επιχειρήματα του με χαρά να τα απαντήσετε ένα-ένα…
Πριν καιρό όταν ξεκινούσε ή έντονη αντίδραση του κόσμου προς τους πολιτικούς(οι προπηλακισμοί βουλευτών αλλά και οι φάπες στον χατζηδάκη) και με το μνημόνιο κτλ πριν συμβούν όλα τα πρόσφατα γεγονότα, προσπαθούσα μέσα στο θολό τοπίο να διακρίνω τι συμβαίνει…μέχρι που ο πρώην άνθρωπός τους το αμόλησε και έσκασε σαν δακρυγόνο μπροστά μου…το πρώτο δακρυγόνο!! …είπε ο Κασσιμάτης: Το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του συντάγματος έχει ήδη ενεργοποιηθεί!
Υπενθυμίζω ότι το άρθρο αυτό, αντίστοιχο του 114 του προηγούμενου Συντάγματος του 1952, λέει
στις παραγρ. 2,3 και 4, τα εξής:
«2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»

Τιιιιί?? Πως είπατε???? Εναντίον οποιουδήποτε????? Δηλαδή και εναντίον μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης?????....ΝΑΙ…

Αυτά εννοούσε ο Δόκτωρ κύριοι, ξέρουμε ότι σε πολλούς φαίνονται σκληρές διαπιστώσεις…όμως σε σκληρές καταστάσεις μας έβαλε η διοίκηση αυτού του τόπου και συμβαίνουν και έρχονται τρομερά πράγματα…αφήστε στη άκρη τα κομματικά ‘πρέπει’ και ανοίξτε τις αισθήσεις σας στην πραγματικότητα.

ΑΠΟ ΣΕΝΑ Η ΑΝΟΙΞΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ….ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Ι ΚΑΙ ΓΔΑΡΕ ΤΟ ΙΣΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙ….Οδυσσέας Ελύτης « μικρός ναυτίλος »

με φιλικούς χαιρετισμούς 11:52

Ανώνυμος είπε...

Πολιτικη Απαντηση για την μαζικη αποπειρα Δολοφονιας την 29Η Ιουνιου Αμαχου πληθυσμου ,δεν υπηρξε ποτε.
Ετοιμαζεται με αφορμη αυτα τα επεισοδια προπηλακισμων,σχεδιο εκτροπης απο το παρακρατος.Συνταγματολογο εχουμε Αντιπροεδρο αλλωστε.
Μετα ,ολα θα καταστελλονται πιο Αμεσα ,στη γεννηση τους και Αποτελεσματικα.Α!Ξεχασα και απολυτως ''δημοκρατικα''.

Οταν τελειωσει ο θερισμος και σηκωθουν οι μεγαλοαγροτες της Κρδιτσας απο τα καφενεια,εκει που τωρα επιβλεπουν τους αλλοδαπους εργατες τους και ερθουν τα γεωργικα μηχανηματα στο Συνταγμα,θα ζησουμε κι αλλο πολιτικο σουρρεαλισμο.
Μεχρι τοτε απολαυστε τη νοημοσυνη του Αθανασιαδη που σε εθνικοπατριωτικο οργασμο περπατησε μετα το ''ΝΑΙ''στη Βουκουρεστιου και προφυλαξτε αδολοι δημοκρατες τα τακουνια των γυναικων της Βοιωτιας που σας εκπροσωπουν στο Ναο του Συνταγματος.Καποιο αλλη εσπασε τακουνι στα σκοταδια του Εθνικου Κηπου την 15 η Ιουνιου ,προσπαθωντας να διαφυγει --απ την πισω πορτα.
Και μετα επανηλθε περηφανη για το ''γιουρουσι ''που γινοταν σε Αμαχο Πληθυσμο,να ψηφισει για τη σωτηρια της χωρας,στις 29.
Απολαυστε τις κωλοτουμπες τους.
Ετοιμαστειτε για πολεμο,ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ,ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ.
Η Δραση προκαλει Αντιδραση.
Και προσπαθησαν οι βουλευτες και ο πολιτικος τους προισταμενος ΝΑ ΜΑΣ Δ0ΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ επειδη ειχαμε διαφορετικη αποψη για το μεσοπροθεσμο.
Τοσο Απλα.
Τι περιμενετε;
Οσα χημικα και να φερουν εμεις θα απανταμε ''εδω,εδω και καθε μερα εδω''
Εχουμε περισσοτερα ''πολεμοφοδια''απ αυτους.
Εχουμε ηθικα και ψυχικα αποθεματα.
Και το δικιο.
Εχουμε γραμμενους τους μπαχαλακηδες εκει που εχουμε και τις δυναμεις καταστολης.
Εχουμε σημαια τον καλυτερο Εαυτο μας.Ειρηνικα αλλα απολυτως Απειλητικα.
Ποιος πιστευει οτι αυτο ειναι παιχνιδι για μικρα παιδια;
Παψτε λοιπον να πληγωνετε ο ενας τον αλλον σα μικρα παιδια και ελατε να δουμε τι μπορουμε να κανουμε ολοι μαζι και ο καθενας χωρια ,για την πατριδα μας-οπως παραφραζομενος ελεγε ο Καζαντζακης.

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι το Μνημόνιο 1 έφταιγε για όλα ο Καραμανλής. Μετά και μέχρι το Μεσοπρόθεσμο μνημόνιο 2 φταίγαμε όλοι γιατί μαζί τα φάγαμε. Τώρα φταίει ο Τσίπρας.
Παρακάτω θα φταίει ποιος;;;

Ι.Π.Σοφιανός είπε...

Η κοινοβολευτική δημοκρατία στηρίζεται, λειτουργεί και θωρακίζεται από θεσμούς και νόμους συνταγματικά κατοχυρωμένους. Αυτοί οι μονοσήμαντοι και όχι κατά το δοκούν, ή/και συμφέρον ερμηνευόμενοι,
- εξασφαλίζουν την ελευθερία του λόγου και των πράξεων εντός των πλαισίων των νόμων
- εξασφαλίζουν την ομαλή διαδοχή των εκπροσώπων της με συγκεκριμένους κανόνες εκλογής και όχι με "τανκς", φτυσίματα, μούτζες, λέιζερ, γιαούρτια κτλ
- εξασφαλίζουν στους διαφωνούντες με την ίδια την φιλοσοφία της ελεύθερης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, να εκμεταλλεύονται τους θεσμούς της για να εκλέγονται στα όργανά της, για να την.... καθυβρίζουν, προπηλακίζουν, ή ακόμη και να απειλούν να την καταλύσουν!
Η ερμηνεία και εφαρμογή του νόμου σύμφωνα με το ατομικό συμφέρον, περίσεψε στις μέρες μας και η ανομία (ελευθερία την λένε κάποιοι) ξεχείλησε, από την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, ή της μπάρας των διοδίων, μέχρι την αμφισβήτηση άρθρων του Συντάγματος από εκλεγμένους βάσει αυτών των άρθρων εκπροσώπων της.
Η απορία είναι πως σκέπτονται να μαζέψουν αυτήν την εγκατεστημένη στην συνείδησή μας ανομία αυτοί που την υποστηρίζουν ως μοχλό εναλλαγής στην εξουσία, όταν με συνταγματικό τρόπο θα πάρουν την εξουσία!
ή Μήπως δεν σκέπτονται να την πάρουν με συνταγματικό τρόπο....;;;;

βοιωτός είπε...

2.27
H κοινοΒΟλευτική, όπως γράφετε;

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια το μνημόνιο τι προβλέπει για τα φακελλάκια στο χώρο της ΥΓΕΙΑΣ?
Μήπως ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ?

Ανώνυμος είπε...

Τελικα το πνευμα του τσοχατζοπουλου
(Βασει συνθετικων αντιροπα εξελικτικων ημιδημοκρατικων διαδικασιων) και το φαντασμα του κουτσογιωργα(δεν δικαιουστε δια να ομιλειτε) θεος σγχωρεστον, ειναι ακομη αναμεσα μας.ουτε αξιοι της μοιρας μας ειμαστε,παρα μονον αυτων που μας ετοιμαζουν.

Ανώνυμος είπε...

1.Τώρα και στους αγανακτισμένους ανακάλυψαν μερικοί την ανομία; Γιατί από επίσημα χείλη όλο αναφέρονται "η διαφθορά και η ανομία που ταλανίζουν την Ελλάδα" εδώ και 30 χρόνια...
Πολύ επιλεκτική ευαισθησία βλέπω!

2. Εεπιδή βλέπω πολλούς εδώ μέσα να γράφουν για τανκς που δήθεν θέλουν να φέρουν οι αγανακτισμένοι μην ξεχνάμε ποιος μίλησε πρώτος γι αυτά και τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις.

3. Η προσπάθεια να αποδοθούν αθέμιτες προθέσεις και...σκοτεινές σκέψεις στους αγανακτισμένους πολίτες δεν έχει και δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

4. Τέλος, τα "μαθήματα" δημοκρατίας καλύτερα να τα κάνουν εκεί και σε εκείνους που τα χρειάζονται και όχι στον λαό για να βγάλουν αντιδημοκράτες αυτούς που δίκαια σε τελική ανάλυση διαμαρτύρονται και εξοργίζονται.

Ευχαριστώ

Ι.Π.Σοφιανός είπε...

Γλώσσα λανθάνουσα άραγε...!!!!!;;;;;

ΚΩΝ.ΝΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ είπε...

Κύριε Ι. Π. Σοφιανέ σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για το σχόλιό σας. Τιμή για μένα περιποιεί ο λόγος σας και ο προβληματισμός σας. Δεν έχω κανένα σκοπό πάντως να καταλύσω καμία Δημοκρατία. Κυρίως με τανκς! Τουλάχιστον τη Δημοκρατία που εννοώ εγώ ως έννοια και τη διδάχτηκα στο σχολείο. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα όμως απέχει πολύ από το να λέγεται ή έστω να χαρακτηρίζεται Δημοκρατία. Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε συνταγματική νομιμοποίηση και παραχωρεί έναντι πινακίου φακής στους δανειστές μας τα πάντα. Δε χρειάζονται δημοσκοπήσεις να αντιληφθούμε πόσο προκαλούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια με τις πράξεις τους οι κυβερνητικοί παράγοντες σήμερα. Αυτό που θα ήθελα είναι να γίνουν άμεσα εκλογές και μόνο. Τι είναι αυτό που φοβίζει τον ελάχιστο πρωθυπουργό των ολίγων να κάνει εκλογές; πριν πάρει την εξουσία ψευδόμενος δεν εκβίαζε με την ψήφιση του προέδρου της Δημοκρατίας; μια ζωή το παλληκάρι ένα δρόμο ήξερε. Κι αυτός ήταν ο εύκολος και ο προβλεπόμενος για την ηθική του. Επ’ ουδενί δε χρειάζεται τανκς για να πάρει το μεγάλο δρόμο το αγόρι, προσφυγή σε εκλογές και αφύπνιση όλο και περισσοτέρων από εμάς χρειάζεται!!!! Όσκαρ ηθοποιίας θα έπρεπε να απονεμηθεί στους ανήμπορους και απροστάτευτους βουλευτές που κινδυνεύουν από τα άγρια ένστικτα βαρβάρων και απειλούντων τη Δημοκρατία πολιτών που έχασαν τους υπέρογκους μισθούς και τις συντάξεις τους.

ΚΩΝ.ΝΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ είπε...

Όσο και για τους άλλους τους ομογάλακτους, συναδέλφους των ‘’επικηρυγμένων’’, σ’ αυτούς απονέμω το όσκαρ δευτέρου πρωταγωνιστικού ρόλου. Αυτοί διακατέχονται από τη σφοδρή επιθυμία να έρθουν στη θέση των πρώτων. Κι ας ξέρουν ότι η κατάληξή τους θα είναι ίδια. Δίνουν χείρα συμπαράστασης και αλληλεγγύης με κατάφορα υποκριτικό τρόπο μόνο και μόνο γιατί περιμένουν ν’ αντικαταστήσουν τους πρώτους και να πράξουν τα ίδια. Είχα γράψει σε προηγούμενο κείμενο ότι δεν ξέρω αν ο έτερος απόφοιτος του ξακουστού πανεπιστημίου είναι αρνητής εκ του ασφαλούς ή απλά υπερασπίζεται την αρχική του θέση με τη συνέπεια του εγωισμού. Από την αντιπολίτευση μπορεί να έχει όσο δημοκρατικές θέσεις επιθυμεί, στην εξουσία μην έρθει μόνο να τις εφαρμόσει. Θα έρθει η ώρα και του συγκεκριμένου ν’ αποδείξει τι μέρος του λόγου είναι. Η ιστορία πάντως δεν είναι με το μέρος του. Η μεγαλόσωμη πάλι πρωταγωνίστρια που επιμένει να παριστάνει την ηθοποιό σε ανύπαρκτο ακροατήριο, με τον αδερφό της να θέλει αλλά και να μην μπορεί για να υπάρχουν ισορροπίες αλλά και πόρτες επανόδου της ιδίας ανοικτές, πόσο εμπιστοσύνη μπορεί να εμπνεύσει; Ε τι σχέση έχει η Δημοκρατία με όλους αυτούς; Αυτή που έχω στο μυαλό μου σίγουρα δεν έχει. Η δυσωδία που αποπνέει το πολιτικό σύστημα εδώ και καιρό, ούτε με αυτή των 3000 βοοειδών του βασιλιά της Ήλιδος Αυγεία δε συγκρίνεται. Η δημοκρατία έχει καταλυθεί όταν μας κυβέρνησε ο γιος και ο εγγονός ενός άλλου πρωθυπουργού και μας έκαναν να πιστεύουμε ότι αυτό συνέβη μάλιστα και κάτω από απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες. Άνθρωποι και συμφέροντα στρατολογήθηκαν πίσω από όλους αυτούς που εξυπηρετήθηκαν για πολύ καιρό κατά μέγιστο τρόπο μάλιστα και που αγωνίζονται εναγώνια πια να κρατηθούν στην εξουσία. Με τον ίδιο τρόπο το κληρονομικό χάρισμα είτε με τη μορφή βέρας στο δεξί είτε με πιο αφανείς διαδικασίες κληρονομούταν και στο αντίπαλο τζάκι. Η σήψη στην πιο καθαρή της έκφραση! Ποια Δημοκρατία λοιπόν; των ολίγων; των εκλεκτών; και κάθε φορά των ίδιων; Ε ναι λοιπόν αυτή τη Δημοκρατία δεν την αντέχω! Και για να προλάβω και τους καλοθελητές θέλω να γίνουν εκλογές όσο ποτέ άλλοτε γιατί απλά ο δικομματισμός δεν έχει πλέον καμία τύχη. Δε θέλω τανκς, δε θέλω όμως και χημικά ενάντια στο ψύχραιμο πλήθος που διαδηλώνει δημοκρατικά και πολιτισμένα για το μέλλον που του δέσμευσαν. Φυσικά θεωρώ απολύτως υπεύθυνους τους ηθελημένα και επιλεκτικά κωφούς βουλευτές που ευθυγραμμίστηκαν πειθαρχώντας στην κομματική γραμμή ενώ οι πάντες βοούσαν κι επιθυμούσαν το αντίθετο. Οι προσκυνημένοι πήγαν στη Βουλή όχι για ν’ ακούν έναν πρωθυπουργό αλλά το λαό που τους εξέλεξε. Αφού αυτό δε γίνεται για ποια Δημοκρατία μιλάμε; Κακοποιήθηκαν άσχημα και άδικα απολυμένοι κι άνεργοι που στο όνομα της Δημοκρατίας πήγαν να διαδηλώσουν για το μέλλον που τους εξασφάλισε το έμβιο ον της κατώτερης τροφικής αλυσίδας και θα με νοιάζει αν ‘’τις αρπάξουν’’ οι υπονομευτές της, οι βουλευτές; δε νομίζω!!!

κ είπε...

όποιος δεν ψήφισε έθεσε εαυτό εκτός κόμματος και αποπέμθηκε. Οποίες δημοκρατικές διαδικασίες!!!! Χίλιες φορές να έχουν το φόβο του λαού μήπως και καμία φορά συμμεριστούν ή ακόμη καλύτερα αγωνιστούν για τα συμφέροντά του. Κι όχι μόνο αυτοί που είναι ήδη στο πολιτικό προσκήνιο αλλά κι αυτοί που θα ‘ρθουν. Οι αναφερόμενοι από εμένα στο κυρίως κείμενο απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί γι αυτούς μεταφέρουν το ελάχιστο της αγανάκτησής μου στο πρόσωπό τους και για την υποκριτική τους συμπεριφορά. Θέλω εκλογές με νόμιμο και συνταγματικό τρόπο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας που οι ίδιοι βιάζουν σε καθημερινή βάση.
Όσο για το τι προβλέπει το μνημόνιο για τα φακελάκια ελάτε στο νοσοκομείο να ρωτήσετε αυτούς που χειρουργώ. Το αμπαλάζ επίσης δεν ξέρω πόσο καλό είναι, είναι σίγουρα όμως αληθινό και περισσότερο αποφασισμένο από ποτέ. Μπορείτε να του προσδώσετε ό,τι χαρακτήρα ή αιτία επιθυμείτε αλλά αυτό ακριβώς είναι. Ένα ευχαριστώ και πάλι στον κύριο Ι. Π. Σοφιανό! Ειλικρινά το ύφος του κειμένου του είναι εξαιρετικό!!!
Η απάντηση μου ήταν σε τρία μέρη λόγω όγκου!

ΚΩΝ.ΝΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ είπε...

όποιος δεν ψήφισε έθεσε εαυτό εκτός κόμματος και αποπέμθηκε. Οποίες δημοκρατικές διαδικασίες!!!! Χίλιες φορές να έχουν το φόβο του λαού μήπως και καμία φορά συμμεριστούν ή ακόμη καλύτερα αγωνιστούν για τα συμφέροντά του. Κι όχι μόνο αυτοί που είναι ήδη στο πολιτικό προσκήνιο αλλά κι αυτοί που θα ‘ρθουν. Οι αναφερόμενοι από εμένα στο κυρίως κείμενο απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί γι αυτούς μεταφέρουν το ελάχιστο της αγανάκτησής μου στο πρόσωπό τους και για την υποκριτική τους συμπεριφορά. Θέλω εκλογές με νόμιμο και συνταγματικό τρόπο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας που οι ίδιοι βιάζουν σε καθημερινή βάση.
Όσο για το τι προβλέπει το μνημόνιο για τα φακελάκια ελάτε στο νοσοκομείο να ρωτήσετε αυτούς που χειρουργώ. Το αμπαλάζ επίσης δεν ξέρω πόσο καλό είναι, είναι σίγουρα όμως αληθινό και περισσότερο αποφασισμένο από ποτέ. Μπορείτε να του προσδώσετε ό,τι χαρακτήρα ή αιτία επιθυμείτε αλλά αυτό ακριβώς είναι. Ένα ευχαριστώ και πάλι στον κύριο Ι. Π. Σοφιανό! Ειλικρινά το ύφος του κειμένου του είναι εξαιρετικό!!!
Η απάντηση ήταν σε τρία μέρη λόγω όγκου!

Ανώνυμος είπε...

''....η Βια δεν επιτρεπει στους πολιτες να εκφρασουν τις αποψεις τους.Περιμενουμε απ ολα τα πολιτικα κομματα να καταδικασουν τη Βια''Μοσιαλος.
Περιμενω απ ολα τα πολιτικα κομματα να καταδικασουν τη βια της κυβερνησης.
Περιμενω τη Κυβερνηση να καταδικασει τον εαυτο της και να Παραιτηθει.Εγω.
--- αοπλος πολιτης που κοντεψε να σκοτωθει

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβουμε δηλαδή τι μας λένε : η Δημοκρατία κινδυνεύει από τους άνεργους, απολυμένους, πάφτωχους, άοπλους , νέους απελπισμένους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τα παιδιά?
Και προστατεύεται από όλους αυτούς με τόνους χημικών?!
Έλεος!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
1. Η πολιτεία καταρχήν, πρέπει να μπορεί να εξασφαλίζει αυτά που ζητούσε ο Πλάτωνας: «ελευθερία, κοινωνική και πολιτική γαλήνη και ευημερία», αλλά και να διευκολύνει τους πολίτες « να γίνονται σοφότεροι και να αποκτούν γνώσεις»
2. Η πολιτεία πρέπει να μεριμνά και να εξασφαλίζει ότι κάθε πολιτική, κάθε νόμος και κάθε μέτρο:
Α) Δεν θα λειτουργεί ανασταλτικά στη δημιουργικότητα των ατόμων και στην προσπάθεια τους να πετύχουν κάτι καλύτερο για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους.
Β) Δεν θα εμποδίζει το καλύτερο να αναδεικνύεται, αλλά ούτε θα εμποδίζει και το ανάξιο να απορρίπτεται.
Γ) Δεν θα επιτρέπει σε άτομα ή ομάδες ή διάφορα οργανωμένα συμφέροντα να εμποδίζουν ή να ενοχλούν τους συνανθρώπους τους.
Δ) Δεν θα υιοθετεί πολιτικές και πρακτικές που έχουν ως αποτέλεσμα μια υπέρμετρη και αφύσικη εξάρτηση των ατόμων με το κράτος, ή πολιτικές και πρακτικές των οποίων το αποτέλεσμα θα είναι να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι
3. Η πολιτεία πρέπει να εξασφαλίζει στους πραγματικά αδύναμους και ανήμπορους-σ’ αυτούς που σίγουρα προσπαθούν, αλλά δεν μπορούν- αξιοπρεπή στέγη ,περίθαλψη, παιδεία και εκπαίδευση, διατροφή και κοινωνική ασφάλιση.
4. Η πολιτεία πρέπει να εξασφαλίζει ότι όλοι οι νόμοι θα είναι καλομελετημένοι και ότι θα εφαρμόζονται σωστά, ο Ξενοφών υποστήριζε ότι : « όταν δεν υπάρχει τάξη και πειθαρχεία, τότε κερδισμένοι βγαίνουν οι χειρότεροι».
5. Η πολιτεία πρέπει να εξασφαλίζει ότι τα στελέχη (οι δημόσιοι υπάλληλοι) θα είναι εξαιρετικού ήθους και ποιότητας. Ο Πλάτωνας υποστήριζε ότι : « δεν πρέπει να επιτρέπεται στους αδαείς και στους ανεπιτήδειους να κατέχουν δημόσια αξιώματα, αλλά πρέπει να ονειδίζονται αν τολμήσουν να επιχειρήσουν να καταλάβουν τις εξουσίες».
6. Η πολιτεία πρέπει να συμπεριφέρεται με καλοσύνη, ανθρωπιά και σεβασμό προς τον πολίτη και να δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους πολλούς. Όπως συμβούλευε τον Κύρο ο πατέρας του Καμβύσης: «Αυτοί που θέλεις να υπακούνε εσένα θα περιμένουν κι αυτοί από σένα να δείχνεις το ενδιαφέρον σου γι’ αυτούς στην πράξη».
Αλήθεια, πόσο απέχουμε από την φιλοσοφία των προγόνων μας για την δημοκρατία;
Είναι φρόνιμο να οδηγούμαστε σε μορφές εμφυλίου ή με γνώμονα τις παραπάνω συμβουλές να προσπαθήσουμε για την επιβίωση του έθνους μας όπως κάναμε σε άλλες δυσκολότερες καταστάσεις στο παρελθόν;
Κλείνω με το στρατηγό Μακρυγιάννη ο οποίος τονίζει στα «Απομνημονεύματά» του:
«Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί και αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι»
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΤΑΓΚΑΛΕΓΚΑΣ
ΙΑΤΡΟΣ-ΕΙΔ. ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι συμβουλές και τα πρέπει των προγόνων μας είναι γνωστά σε όλους. Έχεις καταλάβει ότι το ερώτημα για το πόσο απέχουμε από την φιλοσοφία των προγόνων μας αντηχεί ξένο στα αφτιά του λαού αυτή την στιγμή? Αυτά τα ερωτήματα είναι για προηγούμενες εποχές. Δίνετε την εντύπωση ότι ο χρόνος σταμάτησε να κυλά για εσάς λίγο πριν το μνημόνιο, εκεί έχετε μείνει ή βρίσκεστε σε άλλο κράτος. Μωρέ πάτε καλά μορφωμένοι άνθρωποι? Άρχισε ξαφνικά το κράτος να δανείζεται με υποθήκη τα πάντα, χωρίς να μας ρωτήσει και όταν προ πολλού έχει χάσει την δεδηλωμένη, η κυβέρνηση και οι πολιτικοί ζουν μποέμ ζωή όταν στα γερόντια έκοψαν από την σύνταξη , έχουν την νοοτροπία ότι μόνο αυτοί ξέρουν το καλό μας και μας δέρνουν κιόλας…το χεις καταλάβει Κε Ταγκαλέκα και οι υπόλοιποι, ότι όταν αυτοί ψήφιζαν το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ μέσα στην βουλή χωρίς να ρωτήσουν την γνώμη μου εγώ και χιλιάδες λαού έτρωγα χημικά και ξύλο απέξω για να εξασκούν αυτοί το ‘δημοκρατικό’τους το δικαίωμα???? αυτοί που εγώ έστειλα με την ψήφο μου στην βουλή έκαναν διπλή παρεκτροπή, με θεώρησαν ανίκανο να ξέρω το καλό μου(ούτε κουβέντα για δημοψήφισμα) και με έδειραν κιόλας που τους ζήτησα το λόγο.????? Σε ποια Δημοκρατία ζεις? Έύγε στο Πλιακοστάμο που έχει το ανάστημα του Ανδρός να μιλήσει ανοιχτά περι παρέκλισης και πιθανόν κατάλυσης της ιδέας της Δημοκρατίας. Οι πολιτικοί και το σύστημα με τους πολιτικάντηδες γυρολόγους με τον ξύλινο λόγο του ‘ναι μεν αλλά’ μας τελειώνουν με το καλό. Και κάτι άλλο, αυτό το συνταγματικό κτλ και το πρόβλημα για εμφύλιο κτλ πείτε το αλλού το ποιηματάκι, επανάσταση μάλλον έρχεται, σας τρομάζει και μόνο η λέξη και έπεσαν οι μάσκες από όλους…καταλαβαίνουμε πλέον και σας καταλαβαίνουμε όλους!!! Να γράφετε πάντα την γνώμη σας και να μην γράφετε προσκυνητά στους οπλαρχηγούς σας

Με φιλικούς χαιρετισμούς 11:52

Ανώνυμος είπε...

11.52
ισως κανετε καποιο λαθος,ειμαι ενας νεος,οχι πολιτικος,που σιχαθηκα απογοητευτηκα και παλευω στην καθημερινοτητα.Δεν εχω οπλαρχηγους ουτε απολογουμαι σε καποιους, οσο για τις συμβουλες αυτοι που επρεπε να τις ξερουν δεν τις γνωριζαν γι΄ αυτο και καταληξαμε εδω.Δυστυχως και να το θυμαστε και αφου ματωσουμε το εθνος παλι οι φελλοι θα επιπλευσουν,αυτο διδασκει η ιστορια μας.να'στε καλα 1152

Ανώνυμος είπε...

επισης 1152 οι σκεψεις που εγραψα δεν απευθυνονταν σε ολους αυτους που ηταν εξω απο την βουλη αλλα σ' αυτους που ηταν μεσα.

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω η 21 Απριλίου. Εύγε για τις τόσο προοδευτικές σας ιδέες.

Ανώνυμος είπε...

Οι εκθέσεις ιδεών δεν μας λένε τίποτα και είναι παραπλανητικές. Ας πάρουμε ένα συγκεκριμένο (από τα άπειρα εξωφρενικά που γίνονται και συνεχίζονται). Στοίχισαν ή όχι σχεδόν 6 εκατομμύρια τα πολυτελή ταξίδια τους σε 1 χρόνο;
Έχουν κάτι να μας πουν γι αυτό οι ανώνυμοι που υπερασπίζονται ότι η δημοκρατία πλήττεται από τους αγανακτισμένους;

Ανώνυμος είπε...

Δύο άρθρα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς καταλήγουν στο συμπέρασμα: "κάνουν την Ελλάδα Αργεντινή παρόλο που μπορεί να σωθεί"
(enet.gr)

Ανώνυμος είπε...

τμ.Α
Για να δούμε ρε παιδιά με ποιούς έχουμε να κάνουμε? Μήπως το ότι τους γιουχάρει και τους προπηλακίζει ο κόσμος είναι τραμπουκισμός και παρέκκλιση του λαού από την Δημοκρατία όπως λένε κάποιοι?



Θυμάμαι προεκλογικά το ‘περίφημο’ σύνθημα του σημερινού πρωθυπουργού στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση: « Δεν υπάρχει κρίση! Η κρίση είναι τεχνητή, είναι του καραμανλή!!»



Παραθέτω και το παρακάτω πινακάκι της βούλτεψη (δεν έχω καμία συμπάθεια ούτε σύγκλιση ιδεών με την εν λόγω κυρία) που περιεκτικά μας δείχνει τι μας έχουν πει οι κυβερνώντες.

----------------------------------------------
«Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι παρωχημένη συνταγή, το μοντέλο αυτό είναι πλέον τριτοκοσμικό» (Γ. Παπακωνσταντίνου, Ημερησία, 5-6 Απριλίου 2008)

«Είναι παράλογη η μεταβίβαση στρατηγικών υποδομών σε ιδιώτες» (Γ. Παπανδρέου, Ελευθεροτυπία, 10 Απριλίου 2009).

«Το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσει κάθε νομική, οικονομική και πολιτική δυνατότητα να επανακτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ» (Λούκα Κατσέλη, Ελευθεροτυπία, 12 Ιουνίου 2009).

«Μια προοδευτική κυβέρνηση δεν θίγει ώριμα δικαιώματα. Όχι στις ισοπεδωτικές αλλαγές. Σε ποια ηλικία πρέπει να συνταξιοδοτείται κάποιος που δουλεύει από 20 χρονών σε ορυχείο της ΔΕΗ;» (Γ. Παπακωνσταντίνου, Έθνος, 22 Ιουνίου 2009).

«Δεν θα αυξήσουμε την φορολογία στη μεσαία τάξη και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» (Γ. Παπακωνσταντίνου, Κόσμος του Επενδυτή, 24-25 Οκτωβρίου 2009).
«Το κόστος των δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ είναι προσεκτικά μελετημένο και έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στις πηγές» (Γ. Παπανδρέου, Οκτώβριος 2008).

«Αυξήσεις άνω του πληθωρισμού, κανένας φόρος σε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, εξατομίκευση παροχών». (Όλοι μαζί, εν χορώ, προεκλογικά).

«Η αναδιανομή των δαπανών του προϋπολογισμού, το μέρισμα ανάπτυξης και ο θεσμός του προϋπολογισμού προγραμμάτων θα αποτελούν τις πηγές χρηματοδότησης» (Λούκα Κατσέλη, Ιανουάριος 2009).

«Ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, ακόμη και αν αυξηθούν τα ελλείμματα» (Γ. Παπανδρέου, Αθηναΐδα, Φεβρουάριος 2009).

«Το Σύμφωνο Σταθερότητας είναι ξεπερασμένο. Δεν γίνεται έξοδος από την κρίση μόνο με περιοριστικά μέτρα. Απαιτείται ο ενάρετος κύκλος ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής» (Γ. Παπακωνσταντίνου, Μάρτιος 2009).

«Στήριξη του εισοδήματος των ασθενέστερων, μειώσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, ανάκληση της τελευταίας αύξησης (7,5%) στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Η αύξηση των φόρων είναι η εύκολη επιλογή» (Γ. Παπανδρέου, ΚΤΕ Οικονομίας, Ιούνιος 2009).

«Η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα σε περίοδο ύφεσης είναι καταστροφική για την οικονομία και εξοντωτική για την μέση ελληνική οικογένεια. Μόνη λύση η πράσινη ανάπτυξη» (Γ. Παπανδρέου, Ελευθεροτυπία, 26 Ιουνίου 2009).

«Δεν λέμε τίποτε που να μην μπορούμε να υλοποιήσουμε» (Γ. Παπακωνσταντίνου, Έθνος, Ιούνιος 2009).

«Θα καταργηθούν όλοι οι πρόσφατοι άδικοι φόροι» (Μ. Χρυσοχοΐδης, Αύγουστος 2009).

«Θα υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας με πλήρη επίγνωση της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης» (Γ. Παπανδρέου, Real News, 2 Αυγούστου 2009).

«Εγώ δεν θα μιλήσω αύριο με την ΕΕ. Έχω μιλήσει χτες. Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ, ούτε και τα όρια στις συντάξεις» (Γ. Παπανδρέου, 13 Σεπτεμβρίου 2009).

«Θα καταργηθούν οι ρυθμίσεις του 2008 για αύξηση ορίων ηλικίας και μείωση συντάξεων. Επιθετική πολιτική προστασίας των εργαζομένων» (Γ. Παπανδρέου, Οκτώβριος 2009, Προγραμματικές Δηλώσεις).

«Δεν συζητώ πάγωμα μισθών. Δεν θα πληρώσουν την κρίση οι μισθωτοί. Το πώς θα το κάνουμε είναι δικό μας ζήτημα» (Γ. Παπανδρέου, Δεκέμβριος 2009).

Ανώνυμος είπε...

τμ.Β

«Θα αποδείξουμε στην πράξη ότι λεφτά υπάρχουν. Δεν θα γίνω εκκαθαριστής της πτώχευσης» (Γ. Παπανδρέου, Φεβρουάριος 2010).

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, τόσο από το υπουργείο Εργασίας, όσο και από την κυβέρνηση συνολικά. Δεν υπάρχουν περιθώρια» (Α. Λοβέρδος, Αύγουστος 2010).

Τότε ακούστηκαν και τα πέντε «ΔΕΝ» του κ. Παπακωνσταντίνου: ΔΕΝ πωλούνται μονάδες της ΔΕΗ. ΔΕΝ θα γίνουν απολύσεις στις ΔΕΚΟ. ΔΕΝ κινδυνεύει ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. ΔΕΝ θα ληφθούν νέα μέτρα. ΔΕΝ αναθεωρείται το ΑΕΠ το 2010.

----------------------------------------------------------

Τώρα κάθομαι και σκέφτομαι ότι ένα μήνα περίπου πριν το μεσοπρόθεσμο, όταν οι ξένοι ομαδικώς έλεγαν στην κυβέρνηση ότι δεν έχει πετύχει κανένα στόχο (κάλεσαν και τον έτερο καπαδόκη έξω πιο μετά, τον σαμαρά) και αντιθέτως οι δαπάνες έχουν αυξηθεί (τι να πει κανείς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) , ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι είναι ικανοποιημένος από την τήρηση των όρων του μνημονίου από την παρούσα κυβέρνησή του (την τόσο δουλευταράδικη συμπληρώνω εγώ η λαικίστρια που διόγκωσε το σπάταλο κράτος) και αισιόδοξος ότι του χρόνου η Ελλάδα θα ξαναμπεί στις αγορές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Μετά μπουρλότο… η πτώχευση είναι προ των πυλών, δεν θα έχουμε χρήματα για τους μισθούς, θα χαθούν οι καταθέσεις…τανκς του αντιπροέδρου κτλ…οι δηλώσεις βενιζέλου ότι είναι άθλιο και άδικο το μεσοπρόθεσμο και ότι απλώς θα το ψηφίσουμε για να ικανοποιήσουμε τους ευρωπαίους και μετά θα το τροποποιήσουμε και δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στο σύνολο του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.................................................................... μετά μεσοπρόθεσμο……………………………… μετά δηλώσεις βενιζέλου: η επιτυχία του μεσοπρόθεσμου απαιτεί πιστή τήρηση των όρων του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Και λέω τώρα, αν όλα αυτά έγιναν κατά λάθος, άντε να το δεχτώ, δεν έπρεπε αυτή η κυβέρνηση να είναι ταπεινή??!! ΜΑ ΕΙΝΑΙ !!!!!!!!!!!!

Και ένιωσα σκουπίδι ρε παιδιά!!!!!!!!

Κάπου ανάμεσα στις παραπάνω τελείες είμαι και εγώ και χιλιάδες λαού, ντροπή μας να διαδηλώνουμε κατά αυτό τον τρόπο εναντίον αυτού του καλοκάγαθου κράτους και να προπηλακίζουν ομοιδεάτες μας(έτσι λένε στην τηλεόραση) τους βουλευτές που πάνω από όλα είναι κύριοι στο λόγο τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! είμαστε φασίστες, τελικά είμαι ένα τέρας, κατάλαβα ότι είμαι έρμαιο της φασιστικής μου συνείδησης, δεν θέλω ρε προκηλακισμούς θέλω αίμα όπως με τον χατζηδάκη, να ρεέι στην οθόνη του χατζηνικολάου και να ακούω την γιαννακά την βουλευτίνα του πασοκ να λεέι ότι η αυθάδεια δεν είναι Δημοκρατία…και διαπιστώνω ότι ούτε σωστή οικογενειάρχης είμαι, εκεί το μεσημέρι που τρώμε με τον άντρα μου έχουμε αυθάδεια καμιά φορά, τέτοιοι είμαστε, είμαι ρεμάλι ρε, το ίδιο και με τα παιδιά μου, το χειρότερο είναι ότι ένιωσα συμπάθεια για το γεροντάκι με το κολλαρισμένο πουκαμισάκι δίπλα μου που είχε διπλωθεί βήχοντας από τα δακρυγόνα με τα μάτια δακρυσμένα, τον φασίστα, άσε που είχα την τάση να τον βοηθήσω τον παρεκτροπέα της Δημοκρατίας…μην τρίβεις τα μάτια παππού του λέω θα είναι χειρότερα…δεν κλαίω από τα δακρυγόνα μου λεέι…ακούς ο αλήτης??? Είμαι ένας κίνδυνος για την Ελλάδα και την Δημοκρατία, δεν στάθηκα με συνέπεια στην ψήφο που έριξα, κορόιδεψα τους πολιτικούς και τους εξαπάτησα, κατά συρροή μάλιστα και όχι μόνο αυτό, αλλά μετά την ψήφο μου πήρα και τους φίλους μου και πήγα σε διαδηλώσεις εναντίον αυτών που κορόιδεψα με τον χειρότερο τρόπο, ψήφιζα τόσα χρόνια το πολιτικό σύστημα που με κατέστρεψε και γύρισα και εναντίον του κιόλας η αχάριστη με κίνδυνο να δημιουργήσω και εμφύλιο, το τραγικό όμως όλων είναι ότι δεν συνετίζομαι από αυτές τις ώριμες φωνές που ακούγονται ως δια μαγείας και συνιστούν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και το χειρότερο όλων είναι ότι έχω χάσει την συνείδηση μου τελικά…



απαράδεκτη Κυρία

Ανώνυμος είπε...

Mια διαπιστωση που δεν μπορει κανεις να αρνηθει:

Πολιτικη Απαντηση για την ΜΑΖΙΚΗ αποπειρα Δολοφονιας την 29Η Ιουνιου του ΑΜΑΧΟΥ πληθυσμου, δεν υπηρξε ποτε!!!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠ ΟΨΙΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ "ΑΥΘΑΔΕΙΑ".
ΗΜΑΡΤΟΝ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ???

ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!!!!! ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΒΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ,ΣΤΟ ΝΕΤ ΜΙΛΑΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΛΕΖΑΝΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ' ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΣΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΕΣ'...ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ,ΣΩΟΥ,ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛ, ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΤ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο φιλε Κωστα

ξυπνησαν οι ανωνυμοι...
και οι ανωνυμοεπωνυμοι συναδελφοι σου

η φιλη σου Ε.

Ανώνυμος είπε...

15 Ιουνιου εφαγα 5 ωρες χημικα,παντα μπροστα στο δεξιο πλαγιο της Βουλης ,κατεληξα να προσπαθω να προφυλαχθω στο κολωνακι μεταξυ δυο διμοιριων,ακριβως στο κιγκλιδωμα της Βουλης ενω κυριολεκτικα γινοταν πολεμος.Καταφερα να διαφυγω προς την Αμαλιας οπου στην εισοδο του Ζαππειου ,μετα αναγνωριστικες κινησεις δικυκλιστων ,επελασαν εναντιον Απλων παρευρισκομενων,δεκαδες μηχανες εφορμωντας με ταχυτητα απο τα απεναντι στενα.Ενας υπερηλικας με μπαστουνι εχασε την ισορροπια του πεφτωντας με παταγο κατω μπροστα μου ,ενω οι μηχανες περασαν ξυστα διπλα του.
Ορμησαμε σε ενα παρτερι σωζοντας για δευτερολεπτα τα ποδια μας και με ενα αγνωστο ηλικωμενο ζευγαρι για δευτερολεπτα αναρωυτιομασταν τι διαολο γινεται;ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ;
Τους ειπα ''καθειστε απολυτως ακινητοι''ενω μας τσεκαραν οι καραγκιοζηδες με προτεταμενες τις ασπιδες λιγα μετρα μακρια.
Λεπτα μετα ακουω ουρλιαχτα και στο πρωτο αριστερο παγκακι προς την εισοδο του Ζαππειου,ουρλιαζει μια κοπελα πεφτωντας κατω.
Επιβατης αστυνομικης μηχανης περνωντας διπλα της ,αφου κοντεψε να σκοτωσει εμας,απλωσε τη μποτα και την κλωτσησε.
Την εξετασα ,διαπιστωσα προβλημα και ξεκινησα να βρω ενα απ τα παραταγμενα παλικαρια για να ζητησω ασθενοφορο.
Τα χασε που απλα του μιλησα σαν ανθρωπος ,με αγνοησε και χωρις να πει κουβεντα εβαλε μπρος και εφυγε.Ηκοπελα ειχε σπασμενο γονατο.Απ οτι μαθαμε αργοτερα ο Γαπ ειχε παραδωσει για λιγο την εξουσια αλλα μην το κανετε θεμα.
28 ιουνιου αλλα χιλια χημικα.χειροκροτουσαμε ,αποσυρωμασταν για λιγο ,ξαναμαζευομασταν.Τραγουδια,ηχοι λυρας και γυρω πολεμος.
Οι πραγματικοι ανθρωποι με σημαια μονο τον καλυτερο τους Ειρηνικο Εαυτο ειχαμε γραμμενα τα τσογλανια με τις πετρουλες εκει ακριβως που γραφουμε τις Δυναμεις Καταστολης.
Δαρα Ευθυμια

Ανώνυμος είπε...

29 Ιουνιου η κατασταση φαινοταν απ το πρωι.
Το γραψα στα blog,Η Χουντα του Παγκαλου ειναι ηδη εδω,με αστυνομικους ανα μισο μετρο στη Βας.Σοφιας κι εφυγα για Συνταγμα.
Αρχικα ολα οπως παντα.Στοιχηματισα μετον αδερφο μου,ποτε θα ξεκινησει το τεχνητο αποκριατικο πανηγυρι.''Πριν τις δυο ''μου λεει.
''Μπα , καμια ωρα πιο πριν,θελουν εγκαιρα αδεια πλατεια''εγω.
Οι απεναντι διμοιρια λιγο μετα τη μια σηκωθηκε ορθια.
Μπροστα μου μια παρεα 20 ρηδων με τυμπανα,λιγο δεξια μια γιαγια 70 και.
Βαλαμε μαντηλια.Και αρχισαν.Και φυσικα δεν ειχε προηγηθει τιποτα.
Αυτο που εγινε δεν περιγραφεται ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ,ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ.
Αρχικα φωναζαμε ισως και για ν τ ακουμε και μεις ''ηρεμα''προσπαθωντας με αβεβαια τυφλα βηματα να απομακρυνθουμε.
Μετα καποια στιγμη ,το πληθος αρχισε να κατεβαινει με ορμη την Οθωνος .Κατηφορικος στενος δρομος.Ψαχναμε στυλους ,κολωνες,κατι να πιαστουμε ,ματαια.
Αρχισαμε νακατηφοριζουμε και μεις πιασμενοι χερι χερι.
Υπαρχει μια μικρη στιγμη που το μυαλο γινεται κοκκινο,ναι κοκκινο,και φοβασαι πραγματικα.
Φοβασαι μηπως σε παρασυρει το τσουναμι απο πισω και ξερεις οτι κινδυνευεις πραγματικα.
Ερχεται κι αυτη η αισθηση πνιγμου ,η απολυτη ασφυξια ,ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ,δεν σε νοιαζει που καιγεσαι ,θες μονο να σωθεις ,εκεινη τη μικρη ανυπαρκτη στιγμη.
Σωθηκαμε .Απο θαυμα.Μετα Φιλελληνων,Αμαλιας,ειδα κρυμμενη τη διμοιρια πισω απο το περιπτερο Αμαλιας και Οθωνος να συλλαμβανουν καποιον και να τον σερνουν στο δεξιο φυλακιο της Βουλης .Μετα εμαθα οτι ηταν ο Καυκαλας.Μετα εμθα οτι εκει προστατεψαν τους ''εγκλωβισμενους ''της εθελ.
Τοσες μερες ,ενα βιντεο απο τον ''απεγκλωβισμο τους''ενω κινδυνευαν,οπως διατεινονται,δεν εχει βγει.
πολυ θα το θελα.
Εγινε αποπειρα μαζικης δολοφονιας.
Εριξαν χημικα Απαγορευμενα γενικα.Εριξαν ,με διαβαθμιση μεχρι το 15---απ το 10 και πανω χρησιμοποιουνται σε ΠΟΛΕΜΟ,ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΟ 13....
ΕΡΙΞΑΝ 2860 ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ.
εριξαν σε στοες,στο μετρο.
Δεν τηρηθηκαν ουτε οι συνθηκες σε πραγματικο πολεμο,ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,ΙΑΤΡΕΙΑ.
δΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΜΙΣΟΥΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ.
Ουτε ενας .απ τους Εθνοπατερες,δεν σηκωθηκε αηδιασμενος να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.
Για τον ΚΥΠΡΑΙΟ,ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΝΤΑΝ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ --οταν θα μαζευτει κοσμος χωρις κομματικη σημαια,χωρις ευτελισμους μουντζας με μονο οπλο το δικιο,ΕΓΩ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΩ.
Δαρα Ευθυμια

Ανώνυμος είπε...

Εύγε!!!Ορόσημο της 'αλήθειας' η επιστολή σας Κα Δάρα...έτσι έτσι όλοι θα ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΟΥΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

στο προηγούμενο σχόλιο μου ξέχασα να αναφέρω ότι εκτός από το 'αληθινό' της επιστολή σας το εξοργιστικό είναι η συμπεριφορά αυτών των ανεκπαίδευτων γαιδουριών στην τρίτη ηλικία που όλοι την είδαμε...μόνο η ελληνική τηλεόραση δεν την είδε!!!!

με φιλικούς χαιρετισμούς 11:52

Ανώνυμος είπε...

11.52
Τα κανάλια είναι αόμματα και θεόκουφα...από το 2009 και μετά γιατί όλοι θυμόμαστε τον Δεκέμβρη του 08 που όλη μέρα κι όλη νύχτα είχαμε απευθείας συνδέσεις με όλες τις πόλεις της Ελλάδας για τα επεισόδια...
Τότε η ΕΛ.ΑΣ είχε εντολή να παίζει άμυνα (επί Παυλόπουλου) και είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν... που να είχε πέσει τότε το τωρινό ξύλο της αρκούδας...
Πολλές οι συμπτώσεις ρε παιδί μου και να θες να μην πιστέψεις όσα γράφονται στο διαδίκτυο δεν σε αφήνουν οι συγκρίσεις...