Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Καταγγελία ΠΑΜΕ για τη δημοτική αρχή Δήμου Λεβαδέων

Καταγγέλλει τη δημοτική αρχή της Λιβαδειάς το ΠΑΜΕ ως υπέυθυνη για την  ουσιαστική διάλυση του Δημοτικού Ωδείου με την απόλυση 6 καθηγητών που εργάζονταν σε αυτό. Δείτε την ολόκληρη την καταγγελία.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Λεβαδέων, υλοποιώντας στο ακέραιο τις κατευθύνσεις που δίνει ο «Καλλικράτης», αφού συγχώνευσε όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου που είχαν σχέση με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό σε ένα, («Αθλητικός και Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Λεβαδέων»), προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην πλήρη και ουσιαστική διάλυσή τους, καταργώντας στην πράξη ακόμα κι αυτές τις στοιχειώδεις δομές που υπάρχουν και δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στους  δημότες της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Με τις περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των Περιφερειών και των Δήμων να φτάνουν τα 1,4 δις ευρώ το 2010-2011 με πρόσχημα τα χρέη και το δημοσιονομικό έλλειμμα, ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά: ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση υπηρεσιών κι έργων, ανατροπή και διάλυση εργασιακών σχέσεων, φορολογική αφαίμαξη, απολύσεις.

Η Διοίκηση του Δήμου Λεβαδέων, πιστή στην καλλικρατική λογική των περικοπών κι εφαρμόζοντας κατά γράμμα την κεντρική πολιτική, δηλώνει  «αδυναμία» να συντηρήσει την πισίνα, με τη λογική του «κόστους» για τη θέρμανσή της να υπερισχύει του δικαιώματος των παιδιών μας στην άθληση, αλλά και των αγωνιστικών τμημάτων των συλλόγων να προπονηθούν.

Απολύει  6 από τους 10 εργαζόμενους καθηγητές στο Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς,
αξιοποιώντας στο έπακρο όλες τις δυνατότητες που δίνει το νομικό πλαίσιο,
κι αφού επί έξι ολόκληρους μήνες εργάστηκαν κι εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι
και χωρίς καν συμβάσεις εργασίας.

Εργαζόμενοι, που αντί της μόνιμης και με πλήρη δικαιώματα εργασίας εξαναγκάστηκαν επί σειρά ετών (από 2 έως 9 χρόνια ο καθένας) να δουλεύουν με «μπλοκάκια», όμηροι ουσιαστικά, τώρα πετιούνται στο δρόμο.
Σημειωτέον, ότι χωρίς τους καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων είναι αδύνατον το ωδείο να λειτουργήσει κι έτσι ένα από τα σημαντικότερα κύτταρα δημιουργίας και πολιτισμού της πόλης, τελικά θα οδηγηθεί στο οριστικό κλείσιμο, μέσω της πλήρους συρρίκνωσης κι απαξίωσής του.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να αντισταθούν στη διάλυση κι αυτών των ελάχιστων τομέων του Δημοσίου που έχουν απομείνει, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την ποιότητα της ζωής τους.
Απαιτούμε:

· Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους 6 εργαζόμενους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου.  

·Επαναπρόσληψή τους με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη μισθολογικά κι ασφαλιστικά δικαιώματα.

·Απρόσκοπτη και δωρεάν λειτουργία όλων των αθλητικών – πολιτιστικών υπηρεσιών και δομών του Δήμου για την κάλυψη των συνεχώς διευρυνόμενων σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους.                                                                                                             

                                                                                                                                                                                                      ΠΑΜΕ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ                                                                                                                                                                                                               ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΙΟΥΛΗΣ 2011

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άραγε ποιες να είναι οι προτάσεις της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού;
Έχει η επιτροπή αυτή κουβεντιάσει το θέμα ή μήπως οι προτάσεις είναι προαποφασισμένες;
Και τι λέει ο πρόεδρος επ' αυτού;
και ο Δήμαρχος;
Θα τα λιωσει τα χέρια του από το πολύ πλύσιμο...

Ανώνυμος είπε...

H ANIKANOTHTA TOYS DEN EXEI ORIA

Μπάμπης είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ. ΚΡΙΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ;

Ανώνυμος είπε...

h proslhch twn ka8hghtwn htan apo ton asep????....

Ανώνυμος είπε...

Να μή τους ψηφίζατε !