Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ερωτήματα για το παζάρι της Λιβαδειάς1

Η θεμελιώδης, η εγγενής ανεπάρκεια στο χειρισμό των σημαντικών ζητημάτων εκ μέρους της δημοτικής αρχής Παπαγγελή επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη  στο μεγάλο θέμα της διοργάνωσης της ετήσιας εμποροπανήγυρης στη Λιβαδειά. Επελέγη και ενοικιάστηκε χώρος 13 στρεμμάτων στη βόρεια πλευρά της Λιβαδειάς, στην περιοχή των ΚΤΕΛ και του 9ου Δημοτικού Σχολείου.
Οι ενέργειες του κ. Παπαγγελή και στο ζήτημα του παζαριού πάσχουν τόσο από πλευράς διαδικασίας όσο και από  πλευρά ουσίας.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε θα μπορούσε να αποτελέσει εγχειρίδιο άστοχης και ως εκ τούτου επιβλαβούς για το δημόσιο συμφέρον  σχεδιαστικής ανεπάρκειας. Ο Δήμος Λεβαδέων κατ' αρχάς υπήρξε ιδιαίτερα... εχέμυθος ως προς την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ενοικίαση εκτάσεων καθώς ελάχιστοι γνώριζαν τη σχετική δημοπρασία που προκηρύχθηκε στα μέσα του καλοκαιριού! Εδώ φυσικά υπάρχουν ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.
Προσήλθαν όπως ήταν φυσικό μόνο δυο υποψήφιοι, και στην πραγματικότητα ένας αφού το κτήμα του άλλου ήταν μικρό και εκτός προδιαγραφών.
Ο  ουσιαστικά μοναδικός υποψήφιος διαμόρφωσε την τιμή ενοικίασης η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανήλθε στα 1099 ευρώ το στρέμμα/έτος ενώ στην προκήρυξη αναφερόταν ως ανώτατη τιμή τα 1.100 ευρώ. Τα σχόλια περιττεύουν.

Εκείνο  μόνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η επιτευχθείσα τιμή θεωρείται από γνώστες της αγοράς πολύ υψηλή, γεγονός που εμμέσως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Παπαγγελής  αφού κατά τη διάρκεια του αποσφραγίσματος της οικονομικής προσφοράς ζήτησε από τον ιδιοκτήτη των οικοπέδου να μειώσει την τιμή στα 900 ευρώ χωρίς να το επιτύχει. Φυσικό.  Ο ιδιοκτήτης δεν δέχθηκε, μοναδικός υποψήφιος ων...
Υπάρχουν ασφαλώς και τεράστια λειτουργικά προβλήματα στην συγκεκριμένη επιλογή της δημοτικής αρχής όπως και στις περισσότερες από τις σημαντικές αποφάσεις πολλές από τις οποίες περιέργως λήφθηκαν το κατακαλόκαιρο . Υπάρχουν και τεράστια ερωτήματα για τα οποία ο κ. Παπαγγελής οφείλει να απαντήσει καθώς οι συζητήσεις στην πόλη είναι πολλές και όχι κολακευτικές για τον χειρισμό της υπόθεσης.

Τεράστια είναι και τα προβλήματα επί της ουσίας της επιλογής. Γι αυτά θα επανέλθουμε.

Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να επαναλειτουργήσει.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά προστατεύει κανείς το δημόσιο συμφέρον;

Ανώνυμος είπε...

Ποσα τετραγωνικά είναι το ενοικιαστήριο και πόσα έδειξε η καταμέτρηση του τοπογραφικού από τον αρμόδιο υπαλληλο? Μηπως υπαρχει απόκλιση...?

Ανώνυμος είπε...

Η δυσαρέσκεια των γονιών να δείτε πόσο έχει φουντώσει...

Ανώνυμος είπε...

Όπως τα λέτε και κάτι ακόμη. Το τοπογραφικό έδειξε οτι το οικόπεδο είναι μικρότερο απο αυτό που ζητά η προκήρυξη, η μελέτη για τη διαμόρφωση του χώρου θα είναι 60.000 € (μελέτη για ξένο αχυρώνα δηλαδή) ενώ πιο δίπλα ο Δήμος έχει δικό του οικόπεδο μεγαλύτερο (βλέπε ανύπαρκτο κλειστό κολυμβητήριο). 'Οποιος ξέρει σε ποιόν θα πάει η μελέτη ή σε ποιές τσέπες η αμοιβή αυτής κερδίζει λουκούμι μετά λουκουμόσκονης. Μέγα σκάνδαλο δηλαδή, οι γονείς αντιδρούν για τα γνωστά (πάλι δίπλα σε σχολείο το πάει) αλλά ο δήμαρχος τα γνωστά: "L' etat c'est moi" Χαίρετε κορόϊδα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε νοικίασαμ χωράφ για το παζάρ, τόση πλατεία έχουμ δεν μας έφταν.

Εμείς ρε θα το κάναμ καλύτρο, δεν μας ρώτσαν.

Ανώνυμος είπε...

Παζάρια για το παζάρι.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να γίνεται παζάρι? Είναι στην παράδοση της πόλης?

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κανένας τόσο θυμόσοφος όσο ο Πάγκαλος στη Λιβαδεια, άραγε;

Ανώνυμος είπε...

Το παζάρι στη Χαιρωνεια θα ήταν μια λύση.

Ανώνυμος είπε...

και το για τα πανηγύρια... θα ήταν η σωστή φράση για την κατάσταση
όσο για το ποιος προστατεύει το δημόσιο συμφέρον που ρωτάει ο φίλος ανώνυμος παίζει για απάντηση η παροιμία βάλαν τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα...