Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Δημαρχείο της Λιβαδειάς

Περίπου 25-30 εργαζόμενοι σε καταστήματα υγιειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Λεβαδέων έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Τρίτης στο Δημαρχείο Λιβαδειάς. Αφορμή για την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων η απόφαση της δημοτικής αρχής να κλείσει πολλά bar της Λιβαδειάς από τις 8 έως τις 18 Αυγούστου λόγω "των 3 μηνύσεων" που έχουν υποβληθεί εναντίον τους.Οι εργαζόμενοι επεχείρησαν να συναντήσουν τον δήμαρχο, ο οποίος προφασίστηκε κοινωνική  υποχρέωση και έτσι είδαν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κ. Κακοτρίχη. Στη συζήτηση επικράτησε υψηλή ένταση χωρίς να λείψουν οι φωνές και οι λεκτικές κορόνες. Αυτό είναι λογικό καθώς οι εργαζόμενοι πιέζονται από την τεράστια πτώση της κίνησης που θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τη λειτουργία πολλών καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος και επόμένως την ίδια την εργασία τους. Οι εργαζόμενοι απείλησαν ότι την επόμενη φορά που θα αναγκαστούν να  διαμαρτυρηθούν θα είναι πιο δυναμικοί και δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να προβούν ακόμη και σε κατάληψη του Δημαρχείου.
Εμπειροι αυτοδιοικητικοί αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό τη νέα πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής επισημαίνοντας ότι υφίσταται κίνδυνος να μείνει επί 10ήμερο η πλατεία  της Λιβαδειάς χωρίς καφετέρια αλλά και πως πιθανόν υπάρχει  περιθώριο προσβολής της απόφασης...
    

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

προεκλογικά μας χαιρέταγαν 10 φορές τη μέρα,
μετεκλογικά και τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα έχουν...κοινωνικές υποχρεώσεις...

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα ωστόσο παραμένει αμείλικτο. Γιατι να μην λειτουργούν νόμιμα χωρίς μηνύσεις τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.Εκτός κι αν πάμε σ΄αυτό που ο Καζαντζάκης έβαζε την δημόσια γυναίκα να αναφωνεί: "εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω" Γ.ΣΦ.

βοιωτός είπε...

@2.21
Η Γαλάτεια Καζαντζάκη, όχι ο Ν. Καζ.

Ανώνυμος είπε...

<>.ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ.ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΟΝ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΛΕΙΣΤΑ,ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ?????????

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΙΑΓΚΑΚΗ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΡΟΜΠΑ ΣΑΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ <>.

Ανώνυμος είπε...

To κλεισιμο των καταστημάτων εντασσεται στα "ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ" ?

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ

http://thivanews.blogspot.com/2011/08/blog-post_6693.html

Ανώνυμος είπε...

Ο παπαγκελης ειναι πολυ λιγος......

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη ειτε λογω κρίσης ειτε λογω αυστηροτητας ελέγχων πρεπει να κλείσουν καταστηματα? Δεν καταλαβαίνουν πως οι εργαζόμενοι εχουν και αυτοι υποχρεώσεις που τρέχουν? Εργαζόμενοι ειναι όχι ζητιανοι! Έχουν και αυτοι δικαιωμα στο μεροκάματο και την εργασια κυριοι οπως και οι "συνεργάτες σας επιστημονικοι συμβουλοι εξ Αθηνών ορμωμενοι"

Ανώνυμος είπε...

ο ανθρωπος ειναι για γελια {παπαγγελη).Εχει ανεβει στο καλαμι , αλλα η προσγειωση θα ειναι αποτομη.......

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΓΚΑΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ .......

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά είναι πιλοτικό πρόγραμμα. Στόχος είναι να μετατραπει η πλατεία σε ησυχαστήριο για 10 ημέρες.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΔΙΕΛΥΣΕΤΑ ΟΛΑ,ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ,

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια ίσως είναι κάπου στην μέση...αλλά δεν είναι εκεί το ζητούμενο!!...ήδη έχουμε κατανοήσει την τάση για τα μεγάλα έργα αυτής της δημοτικής αρχής!!σε όλους τους τομείς δείχνουν τον ίδιο καιροσκοπισμό αποφεύγοντας την σοβαρή λύση στο πρόβλημα...πέρα απο το καλαμπούρι, έχουμε μπλέξει Κύριοι για μια τετραετία...τέτοια παρακμή δεν την περίμενε κανείς... η Λιβαδειά θα γνωρίσει την μεγαλύτερη υποβάθμιση των τελευταίων 40 χρόνων...ο SLY έδωσε την κεντρική ιδέα απλώς θα συπμληρώσω εγώ ότι αυτό που περιγράφει, αυτοί της γημοτικής αρχης το λένε 'έργο'...ο κόσμος και στις τοπικές κοινωνίες έχει την λύση στα χέρια του...μιλήστε και ξεμπροστιάστε τους...το θέμα είναι σοβαρό

με φιλικούς χαιρετισμούς 11:52

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ο <>,ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ,ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

iparxoun alla provlimata opws oi lakouves.anti na kleisei aftes kleinei ta magazia............

Ανώνυμος είπε...

Ας προσέχατε όταν ψηφίζατε

ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ είπε...

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΤΙΣ ΔΙΚΕ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ? ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΥΚΥΚΛΩΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΑΓΚΑΚΗ . ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ? ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΔΥΟ Ι.Χ. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΔΥΚΥΚΛΑ . ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ? ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑ ΠΑΣΩΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΥΚΤΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΥΣΗΧΙΑ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ? θΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΒΟΙΩΤΕ ...