Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Φάλαινα στον Κορινθιακό!

Μια φάλαινα κόβει βόλτες στον Κορινθιακό. Ναι, καλά διαβάζετε και όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί δεν είναι αποκύημα φαντασίας ενός ψαρά...Σύμφωνα με τους κατοίκους στο Πόρτο Γερμενό, το κήτος έχει στην ουσία εγκλωβιστεί στην περιοχή, αφού πιθανότατα έχασε τον δρόμο του. Ακόμα και όταν προσπαθεί να βγεί στα ανοιχτά κάποιο σκάφος, λόγω τουριστικής κίνησης, της κόβει το δρόμο και την τρομάζει με αποτέλεσμα να επιστρέφει εκεί απ' όπου ξεκίνησε.
To Newsit επικοινώνησε με τη λιμενική αρχή της περιοχής από όπου μας είπαν πως η φάλαινα εγλωβίστηκε στα ρηχά νερά την τελευταία μία εβδομάδα.
Το λιμεναρχείο ειδοποίησε τις οικολογικές οργανώσεις. Μάλιστα όπως μας είπαν, πριν δύο ημέρες έγινε μια απόπειρα απεγκλωβισμού του θάλασσιου κήτους όμως δεν στέφθηκε με επιτυχία και θα γίνει νέα επιχείρηση.



Οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι το κήτος εμφανίστηκε πριν περίπου μια εβδομάδα. Κάποιοι λένε ότι υπάρχει και δεύτερο μικρότερου μεγέθους, πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται. Οι εμφανίσεις λένε είναι συχνές, ειδικά τα απογεύματα.
Πολλοί είναι εκείνοι που συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία με το βλέμμα στα ανοικτά περιμένοντας τη φάλαινα να βγει για να αναπνεύσει.
www.newsit.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου...
δε θέλω να σε απελπίσω για το ρεπορτάζ... αλλά ΔΕΝ επιασες λαυράκι.
Αυτό που νομίζεις ότι προβάλεις δεν είναι φάλαινα.
Είναι η πεθερά μου και είναι προσωπικό δεδομένο.
Σε παρακαλώ να το κατεβάσεις γιατί αν το δει αλίμονό σου.

βοιωτός είπε...

Δεν δεχόμεθα απειλές κύριε... Δεν σας επιτρέπω...