Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Περγαντά-Νικολάου

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και του Δήμαρχου Θηβαίων Σπύρου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε στις 29 Αυγούστου, στα γραφεία της Περιφέρειας στη Λαμία. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν στελέχη των Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου Θηβαίων, συζητήθηκαν θέματα των έργων που αφορούν την περιοχή του Δήμου και συγκεκριμένα :
  • Η κατασκευή του δρόμου Θίσβη – Κανάβαρι, που έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 35.106.273 €, και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες επαναδημοπράτησης του έργου από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, με στόχο την υπογραφή σύμβασης ως το τέλος του 2011.
  • Η Ανατολική Παράκαμψη της Θήβας, έργο αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών, για το οποίο γίνονται διαρκείς πιέσεις και παρεμβάσεις από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κατασκευή του έργου. Παράλληλα η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε χρηματοδότηση ύψους 1.100.000 €, για βελτιωτικές εργασίες στην οδό Μακαρίου, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αναβάθμιση των συνθηκών κυκλοφορίας στη Θήβα.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και το έργο της ύδρευσης Νεοχωρακίου – Ελαιώνα, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με 5.300.000 €, και θα επιλύσει σημαντικά προβλήματα υδροδότησης της περιοχής.
  • Τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα υπογραφεί η σύμβασης κατασκευής του κόμβου των Βαγίων, στο δρόμο Θήβα – Λιβαδειά, προϋπολογισμού 7.880.000 €, που θα βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες στον οδικό άξονα.
  • Ακόμα, θα γίνει άμεσα η υπογραφή της σύμβασης για τη βελτίωση του δρόμου προς το Σαράντη, προϋπολογισμού 100.000 €, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προξενήθηκαν από την αστοχία του καναλιού του Μόρνου, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την Μελέτη αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού Πλαταιών, προϋπολογισμού 300.000 € από τη Συλλογική Απόφαση 056 της Περιφέρειας και την Αποκατάσταση τριών ΧΑΔΑ στην περιοχή της Θίσβης, προϋπολογισμού 811.524 €, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να επαναλειτουργήσει.

    5 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...

    koykoyroykoy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ανώνυμος είπε...

    Θίσβη-Καναβάρι. Απο τότε που βγήκε πρώτη φορά ο Κλέαρχος νομάρχης το ακούω. Κι ακόμα στη δημοπράτηση. Ε ρε σανίδα....

    Ανώνυμος είπε...

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ >?ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ !!!!. ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΒ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ????ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ !!!!

    Ανώνυμος είπε...

    Τα πληρώνει απο την τσέπη της, για το κοινό καλό.

    αρμόδιος

    Ανώνυμος είπε...

    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ > ?ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ !!. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΖΙΠ ΠΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙ >>?? ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ? ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ?