Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Νέες εγγραφές μελών στον Σύλλογο Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς2

Νέες αιτήσεις εγγραφών ανακοινώνει ο Σύλλογος Φίλων του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς. Τα υποψήφια μέλη είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά).

1. Γιώργος Αυγέρης, Τεχνικός Δομικών Εργων
2. Ματθαίος Βέργος, Δικηγόρος
3. Νίκος Βερναδάκης, Αξιωματικός Ελληνικής Αστυνομίας
4. Θοδωρής Θεοδώρου, Ορθοδοντικός
5. Νικόλαος Κελέρμενος, Ιατρός
6. Γιόλα Μαυροδήμου, Καθηγήτρια Χορού
7. Μάνθος Παπαγεωργίου, Οικονομολόγος
8. Ζωή Πολύζου, Φοιτήτρια ΕΜΠ
9. Νίκος Φορτάτος, Θεολόγος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Βοιωτέ έχετε έναν σύλλογο με αξιόλογα άτομα και εννοώ μη διαπλεκόμενα , με γνώσεις και σοβαρότητα. Έχετε μέλη όπως διαβάζω εδώ κάθε τόσο πολύ αξιόλογα επίσης και όχι όλους τους γνωστούς που συμμετείχαν παντού 20 χρόνια (το λιγότερο) και έχουμε βαρεθεί να τους βλέπουμε και να τους ακούμε. Έχετε επίσης αποδείξει πως ό,τι κάνετε είναι ανιδιοτελές και καθόλου πολιτικάντικο. Επίσης όλα τα κόμματα τελείωσαν και όλοι το έχουν καταλάβει αν και οι εκπρόσωποί τους άβουλοι και άσχετοι εντολοδόχοι νομίζουν ότι ακόμα περνάει η μπογιά τους...(θα εκπλαγούν φυσικά).
Γι αυτό σας προτείνω ο σύλλογος και τα εκλεκτά μέλη του να κάνετε έναν νέο πολιτικό σχηματισμό για την πολή και γιατί όχι για όλη την Ελλάδα. Είστε το νέο και άφθαρτο και είναι το σάπιο και το παλιό. Είστε αδιάθφοροι και είναι εξαρτημένοι. Είστε μορφωμένοι και καλλιεργημένοι και είναι εγγράματοι , πλην αμόρφωτοι. Τι περιμένετε; Χρειαζόμαστε φωτεινά παραδείγματα και ριζική αλλαγή νοοτροπίας και ιδεών.Σαρώστε τους και θα δείτε ότι το υγιές κομμάτι της κοινωνίας θα είναι μαζί σας. Δεν χρειάζονται λεφτά γιατί θα πολιτευτείτε με νέους όρους.
Αυτά και περιμένω μια απάντηση.

βοιωτός είπε...

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς είναι αυστηρά πολιτιστικός -άλλωστε πολλά από τα μέλη του κατέχουν ήδη πολιτικές θέσεις ευθύνης σε όλο το φάσμα της ιδεολογικής παλέτας.
Από την άποψη αυτή δεν επιθυμεί ούτε σχεδιάζει να συγκροτήσει πολιτικό φορέα.
Από την άλλη πλευρά όντως στον Σύλλογο Οι Φίλοι Του Ξενία της Λιβαδειάς μετέχουν σημαντικές προσωπικότητες του βοιωτικού γίγνεσθαι που έχουν συνειδητά παραμείνει εκτός της πολιτικοκοινωνικής διαπλοκής όλα αυτά τα χρόνια.

Αποτελεί ΙΜΗΟ αυτοεκπληρούμενη προφητεία ότι τέτοιοι άνθρωποι, όπως τα μέλη του Συλλόγου Οι Φίλοι Του Ξενία της Λιβαδειάς,
θα πρωταγωνιστήσουν στην πολιτική ζωή της Βοιωτίας και της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Αλλά αυτό θα γίνει εκτός του Συλλόγου Οι Φίλοι Του Ξενία της Λιβαδειάς.

Λες με ενάργεια:
"Είστε το νέο και άφθαρτο και είναι το σάπιο και το παλιό. Είστε αδιάθφοροι και είναι εξαρτημένοι. Είστε μορφωμένοι και καλλιεργημένοι και είναι εγγράματοι , πλην αμόρφωτοι. Τι περιμένετε; Χρειαζόμαστε φωτεινά παραδείγματα και ριζική αλλαγή νοοτροπίας και ιδεών.Σαρώστε τους και θα δείτε ότι το υγιές κομμάτι της κοινωνίας θα είναι μαζί σας".



Πιθανότατα είναι έτσι.
Ομως όπως έγραψα παραπάνω η συγκρότηση ενός νέου φορέα, με τα όσα ενδιαφέροντα αναφέρεις, είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει από την αρχή και στην οποία προσωπικά είμαι διατεθειμένος να συμμετάσχω -πάντα εκτός Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την απάντηση. Ωστόσο, το ένα που αναφέρεις , δεν αποκλείει το άλλο. Εάν ενδιαφέρεστε πραγματικά άνθρωποι τόσο προσοντούχοι, τότε τις διαδικασίες θα τις βρείτε οι του συλλόγου και όλα τα σημαντικά (όπως βλέπω) μέλη. Εάν όχι, θα πω (χωρίς να σημαίνει ότι είναι και το απόλυτο η γνώμη μου) ότι μπορούσατε και δεν το κάνατε.Ωστόσο, στις δύσκολες στιγμές θα έλεγα λοιπόν ότι υποχρεούνται με την ηθική έννοια φυσικά όσοι έχουν να προσφέρουν. Είναι ενδεχομένως το μέγιστο πατριωτικό καθήκον, δεν συμφωνείτε;

βοιωτός είπε...

6.21
Τα μέλη του Σύλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς έχουν επιτελέσει το πατριωτικό τους καθήκον, να είσαι σίγουρος. Και θα συνεχίσουν να το πράττουν και στο μέλλον.

Η κατηγορία που υποκρύπτεται στη διατύπωσή σου: "Εάν όχι, θα πω (χωρίς να σημαίνει ότι είναι και το απόλυτο η γνώμη μου) ότι μπορούσατε και δεν το κάνατε.Ωστόσο, στις δύσκολες στιγμές θα έλεγα λοιπόν ότι υποχρεούνται με την ηθική έννοια φυσικά όσοι έχουν να προσφέρουν. Είναι ενδεχομένως το μέγιστο πατριωτικό καθήκον, δεν συμφωνείτε;"
δεν μπορεί για πολλούς λόγους να γίνει αποδεκτή.
Ενώ όπως αναφέρεις η αντίσταση απέναντι σε όσα τραγικά λαμβάνουν χώρα αποτελεί όντως ύψιστο πατριωτικό καθήκον, ο τρόπος που αυτή θα εκδηλωθεί μπορεί να έχει διάφορες μορφές -όχι απαραιτήτως με τον παραδοσιακό δρόμο της δημιουργίας πολιτικού σχήματος.


Διότι η στάση καθενός απέναντι στην πολυεπίπεδη κρίση που πλήττει την Πατρίδα και στην αντιμετώπισή της είναι οπωσδήποτε πολιτικό ζήτημα.Είναι όμως και προσωπικό...