Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Η γιορτή για τη νέα εκκλησιαστική χρονιά στην Ευαγγελίστρια Λιβαδειάς και 30 φωτογραφίες

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 και με την ευκαιρία της έναρξης της Νέας ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, η καθιερωμένη γιορτή που οργανώνει ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΑΠΗΣ του ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, στον αύλειο χώρο του Ναού. Με την παρουσία πλήθους κόσμου, προλόγισε την εκδήλωση ο Παπα-Δημήτρης Αργυρίου, που αναφέρθηκε στο ρόλο της Εκκλησίας και την ανοιχτή αγκαλιά της, κυρίως προς τα παιδιά.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι χορωδίες του Συνδέσμου Αγάπης του Ναού μας και του Αθλητικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Λιβαδειάς, με παραδοσιακά τραγούδια και τις διηύθυνε ο κ. Στέργιος Βαράκης.                                                                                                               
Στη συνέχεια, τα χορευτικά τριών τμημάτων του Συνδέσμου Αγάπης του Ναού μας, με δασκάλα τους την κυρία Ματούλα Γεωργίου – Σκοτίδα, παρουσίασαν με επιτυχία, παραδο- σιακούς χορούς του τόπου μας.                                                                                                                               
Ακολούθως το χορευτικό της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς, με δασκάλα τους την κυρία Έφη Παπαχαραλάμπους – Ρεμπάπη, παρουσίασε τους δικούς του Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Την σκυτάλη πήραν οι χορευτές του Συλλόγου Ποντίων Λιβαδειάς ‘’Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ’’, με δασκάλα χορού την κυρία Έφη Ζάχαρη και παρουσίασαν χορούς του Πόντου.Την εκδήλωση έκλεισαν οι παρευρισκόμενοι, που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με τους ήχους κλαρίνου, λαούτου και ακορντεόν, του μουσικού συνόλου ‘’ΑΝΕΜΟΥ ΩΤΑ’’.


ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Δείτε το φωτορεπορτάζ.

http://viotiarecords.blogspot.com/2011/09/30.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η γιορτή λέγεται γιορτή της Ινδίκτου και εορτάζεται καθε 1η Σεπτέμβρη. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι θετικό που επιτέλους και στην Ελλαδική Εκκλησία αρχίζει να εορτάζεται η νεα Ινδικτιώνα