Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Υπεγράφη σύμβαση για τη διασταύρωση Βαγίων


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν στις 21 Σεπτεμβρίου, την σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά (κόμβος Βαγίων). Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, με προϋπολογισμό 7.200.000 € και συμβατικό αντικείμενο 3.750.177 €.
Οι εργασίες αφορούν στη βελτίωση και διαπλάτυνση στα 12,5 μέτρα του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά, σε τμήμα μήκους 2,6 χιλιομέτρων, όπου θα κατασκευαστεί ανισόπεδος κόμβος στη διασταύρωση Βαγίων.
Το έργο που πρόκειται να κατασκευαστεί είναι συνέχεια του ήδη ολοκληρωμένου τμήματος από τη διασταύρωση Κανάβαρι (έξοδος Θήβας) έως τη διασταύρωση Βαγίων.
Πρόκειται για πολύ σημαντική παρέμβαση, που συμβάλει στην αναβάθμιση των κυκλοφοριακών προδιαγραφών του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά, ο οποίος αποκτά σταδιακά χαρακτηριστικά σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου.
Ο οδικός άξονας Θήβα – Λιβαδειά που αποτελεί διαμπερή άξονα της Βοιωτίας καθώς και βασική συνδετήρια οδό της Φωκίδας με τον ΠΑΘΕ, είναι μια από τις κεντρικές υποδομές μεταφορών της Στερεάς Ελλάδας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Λειβαδίτες παρακαλούν χρόνια να κατασκευασθούν οι παράδρομοι και ο ανισόπεδος κόμβος προς την πόλη (υπάρχουν μελέτες από το 1992) και αντί αυτών κατασκευάζονται έργα πολύ χαμηλής προτεραιότητας όπως ο δρόμος Αταλάντη- εκκοκιστήρια Μίχα και ανισόπεδος στα Βάγια.
Ο Δήμαρχός μας χειροκροτεί και βγάζει λόγους για την αναγκαιότητα αυτών τω έργων και δεν ασχολείται με τά του Δήμου του!!

Ψάχνουμε για ψηφαλάκια στους γύρω Δήμους....??

Π.Ψ.

Ανώνυμος είπε...

Ή εξοφλούμε γραμμάτια αφού η Δεξιά όλως τυχαίως δεν κατέβασε Δήμαρχο....