Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Βοιωτία

Καθώς το ενδεχόμενο των προώρων εκλογών στην Ελλάδα καθίσταται οσημέραι και πιο πιθανό τα επιτελεία των κομμάτων εντείνουν τις προσπάθειές τους για να καταρτίσουν το δυνατόν ισχυρότερα ψηφοδέλτια (και) στο νομό Βοιωτίας.
Ειδικά για τη Νέα Δημοκρατία, την οποία οι δημοσκοπήσεις φέρουν προηγούμενη, οι διαβουλεύσεις,  οι μετρήσεις και οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι τελικές αποφάσεις βρίσκονται προ των πυλών ούτως ώστε να αποφευχθεί τόσο ο κυβερνητικός αιφνιδιασμός όσο και οι εσωκομματικές τριβές. Οι επιλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινούνται σε μεγάλο για τα δεδομένα της ΝΔ εύρος και οι επιτελείς της εξετάζουν με μεγάλη μυστικότητα την περίπτωση 15-20 ατόμων που διεκδικούν 5 θέσεις. Την άλλη θέση καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο νυν βουλευτής Μιχάλης Γιαννάκης.
Η viotia δημοσιεύει ηλεκτρονική δημοσκόπηση με πρόσωπα που συζητώνται για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της ΝΔ και από τις δύο πλευρές: από την πλευρά του κόμματος και από τη μεριά της κοινωνίας. Τα πρόσωπα αυτά είναι παλαιά κομματικά στελέχη της ΝΔ και η λίστα της viotia αποτελείται αποκλειστικά από μέλη του κόμματος και ΟΧΙ άλλες "εξωκομματικές" υποψηφιότητες που λέγεται ότι βρίσκονται στα υπ' όψιν του Σαμαρά όχι μόνο για τη Βοιωτία αλλά και πανελλαδικά. Επιπλέον κάποιοι από τη λίστα της viotia πιθανόν να μην ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συζητώνται τα ονόματά τους στην κοινωνία. Τέλος κορυφαία στελέχη της ΝΔ που παραλείπονται είναι όσα έχουν δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Βοιωτία για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.


ΥΓ: Να σημειώσουμε για μια ακόμη φορά ότι οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν επιστημονικές λόγω μιας σειράς περιορισμών που αφορούν το δείγμα αλλά και το μέσον κ.λπ. Αρα δεν υπέχουν θέση επίσημης μέτρησης των τάσεων της κοινής γνώμης.
Επιπλέον τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα της viotia δεν έχουν όλα τις ίδιες πιθανότητες να περιληφθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, μερικά δε ίσως δεν έχουν καμία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συζητείται το όνομά τους περισσότερο ή λιγότερο στα τραπεζάκια του Πεζόδρομου -στη Λιβαδειά και τη Θήβα.
Τέλος να σημειώσω ότι η viotia θα επανέλθει όταν τα πράγματα ξεκαθαρίσουν με νέα ηλεκτρoνική δημοσκόπηση σε δεδομένη βάση αυτή τη φορά..

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να δεις Βοιωτέ που πάλι θα διαγκωνίζονται οι συνταξιούχοι με τους ανεπάγγελτους ή τους από ιδεολογία άεργους για τις υποψηφιότητες και οι μεν θα μας λενε για την πολίτιμη πείρα τους οι δε για τις καλές προθέσεις τους. Καποιος προκομένος και οικονομικά (όσο γίνεται βέβαια)ενεργος δεν θα είναι υποψήφιος ....Και στην περίπτωση αυτή θα ισχύει το γνωστό Λειβαδιτικο "....ρε χουμαααααα...¨!!!

βοιωτός είπε...

Να το διευκρινίσω κι από εδώ. Η λίστα της δημοσκόπησης είναι της viotia και αφορά μόνο ενργά μέλη της ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

Μα γιατί η Δημακοπούλου δεν είναι στη λίστα; Δεν είναι μέλος της ΝΔ;

ΤΟΞΟΤΗΣ είπε...

ΑΧ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΝΕΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ο μπασιακος γιατι ειναι στην λιστα???αυτος ηταν ετοιμος για μεσα και τωρα θα τον βαλουν παλι υποψηφιο?

ΤΟΞΟΤΗΣ είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ