Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Η ελληνική ποίηση διεισδύει στην Αυστραλία





Τα ιδιαίτερα χαρίσματα της ελληνικής ποίησης -πλούσιας σε συναισθηματισμούς, νοήματα, εκφράσεις, χαρές και πόνους, είτε γράφεται στα ελληνικά είτε ακόμα και στα αγγλικά, απηχώντας το ποιητικό και γενικότερα λογοτεχνικό ταλέντο και τη μαεστρία που πηγάζουν από την ελληνική γλώσσα- θα προωθηθούν στο ευρύτερο αυστραλιανό κοινό.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ποίησης Overload της Μελβούρνης, σήμερα, ομάδα Ελληνοαυστραλών ποιητών παρουσιάζει δουλειά της σε μια εκδήλωση με την επωνυμία «Φοβού τους Έλληνες και ποιήματα φέροντες». Θα διαβαστούν ποιήματα και στις δύο γλώσσες, αγγλικά και ελληνικά, από ομογενείς ποιητές.

Το Φεστιβάλ Ποίησης Overload συνεχίζει για δέκατη συνεχή χρονιά τη διαδρομή του στο ποιητικό και γενικότερα καλλιτεχνικό στερέωμα της Μελβούρνης, με την παρουσίαση σειράς δρώμενων σε αίθουσες και παμπ/μπαρ ανά τη Μελβούρνη, παρουσιάζοντας δεκάδες ποιητές, μουσικούς, ηθοποιούς, κινηματογραφιστές και χορευτές σε εκατοντάδες εκδηλώσεις.

Με το ίδιο, επίσης, σκεπτικό και στο πλαίσιο των μηνιαίων ποιητικών αναγνώσεων, αύριο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της Μελβούρνης Federation Square, Ελληνοαυστραλοί ποιητές και ποιήτριες, και σε συνεργασία με τον Ελληνο-Αυστραλιανό Πολιτιστικό Σύνδεσμο Μελβούρνης, θα παρουσιάσουν δουλειά τους και στα ελληνικά και στα αγγλικά.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να επαναλειτουργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: