Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ωρωπός: Θα κλείσουν με τσιμέντο τις γεωτρήσεις του Ασωπού

  
Η Ομοσπονδία των 43 εξωραϊστικών και πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Ωρωπού καλεί όλους τους κατοίκους να συμμετέχουν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στην κινητοποίηση που οργανώνει.

Η κινητοποίηση «έχει σκοπό να κλειστούν με τσιμέντο όλες οι γεωτρήσεις που έχουν ανοιχτεί παράνομα στην κοίτη του Ασωπού ποταμού και δέχονται τα ανεπεξέργαστα βιομηχανικά απόβλητα των παρακείμενων εργοστασίων», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία και στην οποία ορίζεται ως τόπος συνάντησης των διαμαρτυρομένων το Δημαρχιακό Μέγαρο Ωρωπού στις 9.30, προκειμένου να μεταβούν στον τόπο με πούλμαν.

Σημειώνεται πως στις 26 Οκτωβρίου δικάζεται στο τριμελές πλημμελειοδικείο της Θήβας η προσφυγή της Ομοσπονδίας κατά των ιδιοκτητών των βιομηχανιών των Οινοφύτων και Σχηματαρίου, καθώς «ευθύνονται για τα ρύπανση του Ασωπού με καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο». «Τούτο», διευκρινίζει η Ομοσπονδία, «έχει διαπιστωθεί ακόμη και σήμερα από τις επίσημες αναλύσεις που έχει πραγματοποιήσει στο τμήμα αναλυτικής χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών η Ομοσπονδία».
www.zougla.gr
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: