Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Δεν υπάρχει!

1 σχόλιο:

Νέοι είπε...

Αγαπητέ κύριε Βοιωτέ ,
σε προηγούμενο σημείωμά μας που είχατε την καλοσύνη να δημοσιεύσετε είχαμε πει ότι θα επανέλθουμε.
Και ποια καλύτερη μέρα από την σημερινή θα βρίσκαμε για να ξαναπούμε όσα μας πνίγουν και νιώθουμε την ανάγκη να μοιραστούμε με τους πολυάριθμους αναγνώστες σας;
Σήμερα λοιπόν που οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γιορτάζουμε την ασύγκριτη νίκη μας κατά του φασισμού, σήμερα που τιμάμε τους ήρωες που πραγματοποίησαν το έπος του 40, περήφανα εγγόνια και δισέγγονα εμείς της λευτεριάς που εκείνοι μας χάρισαν τόσο γενναιόδωρα δίνοντας την ίδια τους τη ζωή, δηλώνουμε απερίφραστα πως ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ εκείνους που 70 χρόνια μετά την πιο πονεμένη και την πιο λαμπρή σελίδα της Ιστορίας μας, μας βυθίζουν στο πιο πυκνό σκοτάδι για να μας "σώσουν".
Δεν τους θέλουμε, δεν μας εκπροσωπούν, δεν μιλάμε την ίδια "γλώσσα", δεν έχουμε τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά.
Δεν τους θέλουμε γιατί αυτή η χώρα δεν τους ανήκει. Γιατί ανήκει σε όσους την αγαπούν, την πονάνε, την προστατεύουν και την σέβονται.
Δεν τους θέλουμε γιατί δεν ξέρουν τί είναι τα ρημαγμένα από την ορφάνια σπίτια, τα παιδιά χωρίς γονείς, οι ξεκληρισμένες οικογένειες, τα καμένα χωριά, ο πόνος ,ο μόχθος και τα δάκρυα μιας ολόκληρης γενιάς γυναικών που έμειναν πίσω για να αναστήσουν την νέα Ελλάδα που αυτοί με απίστευτη ευκολία παραχωρούν με οικονομικά μεγέθη.
Δεν τους θέλουμε γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ!
Και δεν τους θέλουμε γιατί όλοι εμείς οι άλλοι είμαστε μαζί κι αυτοί είναι μόνοι τους, ανήμποροι και ανίκανοι να νιώσουν και να καταλάβουν...
Δεν τους θέλουμε γιατί δεν είναι τα λεφτά, αλλά η τιμή και η περηφάνεια μας.
Κι αυτά δεν παραχωρούνται, δεν εκχωρούνται , δεν απαλλοτριώνονται για κανένα χρέος. Γιατί εμείς ξέρουμε πως υπάρχει ένα πιο ιερό ΧΡΕΟΣ, αυτό της ευψυχίας και της ελευθερίας.
Γι αυτό , σήμερα ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, χωρίς αυτούς που καπηλεύονται τον πατριωτισμό μας.
Κλείνουμε με τους στίχους ενός μεγάλου ποιητή μας : "Νιώθω για σε πατρίδα μου στα σπλάχνα χαλασμό...".

ΥΓ. Σας παρακαλούμε να συνοδεύσετε αν μπορείτε, εσείς θα το κρίνετε, την επιστολή μας με το τραγούδι "Γυναίκες Ηπειρώτισσες".

Ευχαριστούμε θερμά.