Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

"Πρέπει να φύγουν τώρα Συνέλληνες"

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Πλιακοστάμος*
Ο πληθωρικός και κατατρεγμένος από την συνήθη πολιτική παράταξη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που βάλλεται πάντοτε αδίκως και πανταχόθεν από ασύμμετρες απειλές, που δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους φόρους που βάζει ο άλλος διακατεχόμενος από το όραμα σωτηρίας της πατρίδας, παραδέχεται με ισοδύναμη χυδαιότητας ειλικρίνεια ότι έχουμε απολέσει την εθνική μας κυριαρχία.
Πάντως εγώ δε θυμάμαι να συμφώνησα σε κάτι τέτοιο ούτε να ρωτήθηκα ποτέ γι αυτό.
Τα κουρασμένα κι αποκαμωμένα παλικάρια της κυβέρνησης έμειναν ν΄ αντικρούουν και να προβαίνουν σε χλιαρές δηλώσεις του τύπου «όχι ρε παιδιά δεν πέταξαν αυγά, μόνο κάτι συνθήματα που δεν καταλάβαινε και κανείς τι έλεγαν…!!!». Πρόκειται απίστευτη δήλωση κυβερνητικού βουλευτή κάπου στη Βόρεια Ελλάδα που αντιλαμβάνεται τον προπηλακισμό και τη δυσφορία που προκαλεί στο λαό μόνο αν του πετάξουν και αυγά. Σε οπωροκηπευτικά και λαχανικά επίσης δε διευκρινίζει. Δεν αντέχει σε κριτική το γεγονός.
Κάποιοι άλλοι θα παραιτηθούν ή θα ανεξαρτητοποιη-θούν κατόπιν πίεσης, όπως δηλώνουν των ψηφοφόρων τους, μη χάσουν και τα 6 χιλιάρικα. Άλλη υποκριτική συμπεριφορά. Όχι, η απόφαση - απειλή της παραίτησής τους δεν προκύπτει από ντροπή, ευαισθησία, δημοκρατικό αίσθημα ευθύνης ή ο,τιδήποτε άλλο υπάρχει σ΄ έναν άνθρωπο που κλήθηκε να υπηρετήσει τους ανθρώπους που τον εξέλεξαν. Αν είχαν τη στοιχειώδη ευθιξία, με τις παλινωδίες της κυβέρνησης και τα ψέματα που πετάει στα μούτρα μας θα είχαν παραιτηθεί από καιρό, προ μνημονίου, όταν όλοι κραύγαζαν ότι υποβάλουν την Ελλάδα σε άσκοπες θυσίες και κυρίως τη βάζουν σε περιπέτειες.

Όλα απέτυχαν, μηδέν εις το… πηλίκιον όπως αναφώνησε σε άπταιστα ελληνικά ο αρχιενορχιστρωτής της προσπάθειας εθνικής σωτηρίας και τώρα στεκόμαστε στη γωνία ν΄ αποφασίσουν άλλοι κι όχι εμείς πόσο θα είναι το κούρεμα του ελληνικού χρέους και πόσο θα κρατήσει η δυστυχία μας. Ό,τι διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή η Ευρώπη δεν έχει να κάνει με τον πόνο των Ελλήνων αλλά με τον περιορισμό των απωλειών των τραπεζών τους. Για μας έχει ήδη αποφασιστεί η δυστυχία, ο πόνος και ο ψυχικός μαρασμός.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που με «έσωσαν» αυτά τα δύο χρόνια, που αρνήθηκαν να αντιταχθούν στον ένα και μοναδικά χαρισματικής ευφυΐας πρωθυπουργό. Τι κερδίσατε ειλικρινά θα ήθελα να μάθω; Ποια περίσσεια βλακείας και κακώς εννοούμενης κομματικής πειθαρχίας σας έκανε με τις υπογραφές σας να προκαλέσετε τα άπειρα δεινά στη χώρα μας;
Η προηγούμενη κυβέρνηση φταίει, το ξεχνώ συνέχεια. Εσείς ευτυχώς όμως δύο χρόνια μετά το επαναλαμβάνεται με αυτιστικό τρόπο, για να μην το ξεχνάμε εμείς. Δεν πείθετε όμως ούτε τον πιο αφελή. Καταδεικνύετε το κίβδηλο των επιχειρημάτων σας και την ανυπαρξία της ηθικής σας.
Ποιός σας είπε να βιάσετε την πατρίδα μου τη ζωή μου και το μέλλον των παιδιών μου; Πόσο ακόμα πιστεύετε άθλιοι, ότι σώζετε την Ελλάδα και τους πολίτες της όταν λουφαγμένοι όλοι μας περιμένουμε απλά να μας ανακοινώσουν την ποινή και το μέγεθος της δυστυχίας μας; Σύσσωμοι θα έπρεπε να έχετε ως άλλοι Χριστοφοράκοι να εγκαταλείψει την Ελλάδα.
Γελοία υποκείμενα της πολιτικής, ληγμένα πολιτικά υποπροϊόντα τι άλλο περιμένετε για να εξαφανισθείτε από προσώπου γης; Πηγαίνετε να σώσετε με τον πεφωτισμένο και πλήρη ονειρώξεων πρωθυπουργό καμία άλλη χώρα. Υπάρχουν κι αλλού γυμναστήρια και ποτάμια να κάνετε κανό. Αυτή δε γίνεται να σωθεί άλλο πια, πέθαναν τα όνειρα και το μέλλον των πολιτών της.
Έρχεται η εθνική εορτή της 28ης προσκυνημένα όντα, θα ήθελα να δω πως θα σταθείτε απέναντι από τους μαθητές και πως θα τους αντιμετωπίσετε. Έχουν κι αυτοί οικογένεια με ανέργους γονείς και παππούδες με ανύπαρκτη όπως την καταντήσατε με τις υπογραφές σας σύνταξη. Ποιος άλλος αλήθεια «τιμητικός» χαιρετισμός εκτός απ΄ αυτόν της αποστροφής της κεφαλής ή της ανοικτής παλάμης σας αξίζει; Θέλει περίσσεια θράσους κι όχι θάρρους ν΄ ανεβείτε ακόμη και στην εξέδρα δίπλα στις άλλες επίσημες αρχές!!!! Ίσως σας βγάλουν από τη δύσκολη στιγμή κάποια ακραία καιρικά φαινόμενα … με ψιλόβροχο όπως συνηθίζεται να πέφτει εκείνες τις μέρες!!!!
Ειλικρινά μόνο οι καρέκλες θα σας μείνουν με τα… επιδόματα που επιμελώς φροντίζετε ν΄ αποκρύπτετε. Μειώσατε σε 150 ευρώ την πολυτιμότατη και ακριβοθώρητη παρουσία σας σε εξεταστικές επιτροπές που αθωώνουν τους πάντες, προφυλάσσοντας προκλητικότατα δικά σας ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προνόμια.
Μέχρι πότε πιστεύετε ότι μπορείτε να περιφέρετε τον επίπλαστο μύθο σας όταν εσείς οι ίδιοι διαφοροποιηθήκατε με τέτοιο τρόπο από τον απλό πολίτη; Τι αλήθεια περιμένετε από τον λαό που εκτός από την οικονομική του εξόντωση προκαλέσατε και την εθνική απαξίωσή του, δεσμεύοντας περιουσία και μέλλον που δε σας ανήκε ποτέ.
Δε βλέπετε ότι το ίδιο το δικό σας συνδικαλιστικό παρακράτος σας πυροβολεί και θα προκαλέσει την πτώση σας με θόρυβο; Το αν θα είναι η επόμενη εβδομάδα ή ο μήνας δεν έχει σημασία όπως ποτέ δεν είχε σημασία το αν θα πάρουμε και την 6η δόση.
Ήμασταν σε πτώχευση από την πρώτη στιγμή που πήρατε ψευδόμενοι την εξουσία, το ξέρατε και ήδη κάνατε συζητήσεις με τον πορνόγερο, απλά φροντίσατε όχι να πείτε ως οφείλατε την αλήθεια αλλά να παραδώσετε την Ελλάδα στους δανειστές της.
Θεωρήσατε λογικό και έξυπνο να μη χρωστάμε στους εκβιαστές των αγορών που δεν είχαν παρά το ΔΝΤ να διεκδικήσουν τα χρήματά τους, αλλά στους Ευρωπαίους πολίτες. Κι εκεί ακριβώς μας παραδώσατε.
Μετατρέψατε τα λογιστικά και επαίσχυντα δάνεια των απατεώνων των αγορών σε ενυπόθηκα Ευρωπαίων φορολογουμένων. Και για να μας τα δίνουν αυτοί έπρεπε ή να μας λυπούνται ή να μας προσβάλλουν…. Φροντίσατε βέβαια και για τα δύο. Ο πρωθυπουργός έτρεξε κι έκανε πολλά ταξίδια για να τους πείσει, και τα κατάφερε. Και να δώσουν στο υπερφορτωμένο με δάνεια νοικοκυριό μας καινούργια δάνεια και να τους πει πόσο τεμπέληδες κι ανήθικοι ήμασταν.
Τότε που μπορούσε ως σοβαρός και υπεύθυνος πρωθυπουργός να εκβιάσει τις αγορές για παγκόσμιο πιστωτικό γεγονός αρνούμενος και χαρακτηρίζοντας ακόμη και ως επαχθές το χρέος έτρεχε να δηλώσει την υποταγή του σ΄ αυτές βάζοντας το alter ego τους το ΔΝΤ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ίδια την Ευρώπη.
Παρακολουθούμε όλοι με τι τρόμο προσπαθούν να διαφυλάξουν και να προετοιμάσουν τις τράπεζές τους για το επερχόμενο γεγονός. Φαντάζεστε δύο χρόνια πιο πριν τι θα γινόταν αν το γλωσσικά αφελληνισμένο ον στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων; Τι θα μπορούσε να διεκδικήσει; Τι διαπραγματευτική θέση απεμπόλησε; Πώς να γίνει όμως αυτό;
Αν η Ελλάδα είχε αντισταθεί κι είχε πει ένα ανάλογο όχι με αυτό της επικείμενης εθνικής μας επετείου ίσως ο πόλεμος να ήταν διαφορετικός πλέον και οι ισορροπίες με το μέρος μας.
Ο άφρων πρωθυπουργός για τη σωτηρία της χώρας μας, όπως την αντιλαμβάνεται εκείνος όμως, φρόντισε να κάνει διαπραγματεύσεις με τους δήμιους μας πριν καν εκλεγεί. Τι εκπληκτική ικανότητα ενόρασης να διαθέτει αυτός ο άνθρωπος; Κι όταν η χώρα καταρρακώνονταν οικονομικά και ηθικά εκείνος έτρεχε να υπογράψει κι άλλα μνημόνια και μεσοπρόθεσμα φοβίζοντας τις αγορές και βγάζοντας περίστροφα στο τραπέζι. Για να πυροβολήσει ποιον ήθελα να ήξερα;;; το πόδι του όπως απέδειξε!!! Πόση συσσωρευμένη ανοησία;;;
Κι εσείς καλά μου ανδρείκελα ήσασταν εκεί. Ψηφίζατε και καταπίνατε ό,τι επαχθές για την Ελλάδα στο βωμό μιας ανύπαρκτης σωτηρίας…. Μιας σωτηρίας που υπήρχε μόνο στο μυαλό του διαταραγμένου ψυχικά … αγωνιστή!!!
Γιατί δε βγαίνει ένας από σας την ύστατη τούτη ώρα να πει μια κουβέντα συγγνώμης; θα κρυφτείτε σαν τα ποντίκια πίσω από τα ΜΑΤ και τους μισθοφόρους της Ευρωχωροφυλακής; πρώτοι φροντίσατε κι απαξιώσατε το θεσμό του βουλευτή. Εμείς για ποιο λόγο να σας σεβαστούμε και να μη σας προπηλακίζουμε όπου σας βρίσκουμε;
Θα μας φέρετε και άριο επίτροπο να μας καθοδηγεί και να μας κλέβει κι επισήμως κι εμείς θα πρέπει να χαιρόμαστε γι αυτό; Η ίδια σας η μάνα ντρέπεται γι αυτό που κάνατε κι εμείς περιμένετε θλιβερές καρικατούρες της πολιτικής να σας αφήσουμε ατιμώρητους;
Μετατρέψατε σε κρανίου τόπο την Ελλάδα και περιμένετε να μην επαναληφθεί το ιστορικό προηγούμενο της δίκης στο Γουδή; Τα χαρτιά με τα καταζητείται που κυκλοφόρησαν όταν υπογράψατε το μνημόνιο δεν πρόκειται να ξεχαστούν κι ούτε τυπώθηκαν για να προκαλέσουν μόνο.
Tις γελοιότητες περί νόμου ευθύνης υπουργών και βουλευτικές ασυλίες του κώλου θα επικαλεσθείτε;
Αυτά έχουν καταργηθεί από καιρό στη σκληρή μας καθημερινότητα, αφού εσείς οι ίδιοι πρωτίστως δε το φροντίσατε προστατεύοντας τις ανομίες σας. Όταν θα συσταθούν οι επιτροπές για τα κατορθώματά σας θα είναι αμείλικτες, αποτελεσματικές και για πρώτη φορά θα καταλήξουν και σε ομόφωνο πόρισμα.
Είχατε άπειρες ευκαιρίες να κερδίσετε έστω και λίγο τη συμπάθειά μας ή έστω τον οίκτο μας κι επιλέγατε πάντα το δρόμο του εκβιασμού και του ψεύδους.
Η αλήθεια όσο σκληρή κι αν ήταν, όσο κι αν μας πονούσε θα τη δεχόμασταν αλήτες αλλά τώρα που δε γίνεται με τίποτε να κρυφτεί η καταστροφή που ετοιμάσατε και επιτρέψατε για μας δε θα υπάρξει έλεος….
*Ο ΚΩΝ.ΝΟΣ Ι. ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ είναι
ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: