Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Χαμόγελα για το Αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας

Κίνδυνο αντιμετωπίζει η επένδυση του Αυτοκινητοδρομίου Πάτρας, σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί το συντομότερο, η ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.», αλλά και της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, Ευάγγελος Φλωράτος, ο οποίος, πάντως, εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος απ΄ ό,τι σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Η αισιοδοξία του κ. Φλωράτου, προκύπτει από το γεγονός ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έστειλε την περασμένη εβδομάδα το φάκελο του επενδυτικού σχεδίου στη Βουλή και απομένει, όπως είπε, να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ με την επιδότηση. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.» εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θέμα θα οδηγηθεί σε ευτυχή κατάληξη επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον περασμένο Μάιο, το έργο έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο, με ομόφωνη απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής. Πάντως, απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε περαιτέρω θετική εξέλιξη είναι, όπως σαφώς εξήγησε ο Ευάγγελος Φλωράτος, «να ανοίξει το τραπεζικό σύστημα, που έχει στεγνώσει από ρευστό, αλλιώς τελειώσαμε ..». 

1 σχόλιο:

Μέτοικος είπε...

Χα, χα, χα! Θα φτιάξουν το αυτοκινητοδρόμιο - λέμε τώρα - και θα έρθει μετά ο πρίγκηπας του Τσάκα να κάνει αγώνες φόρμουλα μηδέν!

LOL^n και πάλι LOL!

Πού πας και τα βρίσκεις ρε Βοιωτέ! Σε λίγο θα ξεθάψουν και το αυτοκινητοδρόμιο του Ορχομενού!