Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου


Με 255 «ναι», η Βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου. Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, καθώς και από τους ανεξαρτήτους που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμμαχία, όπως και από τους Γιώργο Λιάνη, Μιλένα Αποστολάκη, Έλσα Παπαδημητρίου και Σωτήρη Χατζηγάκη.


Συνολικά ψήφισαν 293 βουλευτές, από τους οποίους καταψήφισαν 38 βουλευτές. Εκτός από τους βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, τους ανεξάρτητους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, καταψήφισαν και οι Πάνος Καμμένος (ΝΔ), Χρήστος Κατσούρας και Τσετίν Μαντατζή (ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη θέση των κομμάτων τους.

Στην ψηφοφορία δεν πήρε μέρος ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός, χωρίς να έχει αποστείλει επιστολή του για την πρόθεση ψήφου του.

Από την ψηφοφορία, εκτός από τους βουλευτές που βρισκόταν σε αποστολές στο εξωτερικό και ψήφισαν με επιστολική ψήφο, απουσίαζαν και οι Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ), Αικατερίνη Περλεπέ Σηφουνάκη (ΠΑΣΟΚ), Ανδρέας Σιδηρόπουλος (ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι, όμως, με επιστολή τους γνωστοποίησαν ότι ψηφίζουν υπέρ της κυβέρνησης, όπως οι Γ. Μαυρίκος, Ιωάννης Ζιώγας και Σταύρος Σκοπελίτης (ΚΚΕ) που δήλωσαν ότι καταψηφίζουν, των οποίων η ψήφος δεν καταγράφεται στο τελικό αποτέλεσμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Π.Καμένος είναι έντιμος. Κράτησε το λόγο του. Ολόκληρη ΝΔ δεν βρέθηκε άλλος τολμηρός;