Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Παύει η μεταφορά μαθητών από το ΚΤΕΛ στον δήμο Αλιάρτου!

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος   Αλιάρτου   ενημερώνει  τους μαθητές,  γονείς  και εκπαιδευτικούς  για τα εξής:
Από Αύριο 17-01-2012 κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με το  ΚΤΕΛ Λιβαδειάς δεν θα διενεργείται  η μεταφορά των μαθητών  από το  ΚΤΕΛ στις σχολικές μονάδες. Σε εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ 35415/28/07/2011 και των εγκυκλίων 38/2011,39/2011 και 52/2011 του Υπουργείου Εσωτερικών  ενεργήσαμε βήμα-βήμα και απολύτως νόμιμα  προκειμένου να γίνει απρόσκοπτα η μεταφορά των μαθητών.                                                

       Το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς δεν δέχτηκε την επέκταση της σύμβασης που είχε  συνάψει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, την περασμένη Σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι μαθητές να μεταφερθούν στα σχολεία τους με τον συνήθη τρόπο. Για να λυθεί το οξύτατο  πρόβλημα που παρουσιάστηκε από την έναρξη του σχ.έτους  και μέχρι και την 31/12/2011 προχωρήσαμε στην υπογραφή διμερούς σύμβασης  με το ΚΤΕΛ της επαρχίας Λιβαδειάς  έως ότου διεκπεραιωθεί  η διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού μεταφοράς των μαθητών.     

     Ο Δήμος Αλιάρτου προκήρυξε  διεθνή διαγωνισμό για την μεταφορά των μαθητών  σύμφωνα με την ΚΥΑ  35415/28/07/2011. Ο διαγωνισμός διεξήχθη την 01/11/2011 στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Αλιάρτου και απέβη άγονος λόγω μη συμμετοχής ενδιαφερομένων. Επαναλήφθηκε μια εβδομάδα μετά ,όπως ορίζει η παραπάνω ΚΥΑ  στις 08/11/2011 ΚΑΙ  επίσης  απέβη άγονος λόγω μη συμμετοχής ενδιαφερομένων.

      Η περαιτέρω ανανέωση της  διμερούς σύμβασης  με τα ΚΤΕΛ κατέστη αδύνατη κατόπιν  επικοινωνίας  με τους υπευθύνους  του Υπουργείου Εσωτερικών, που έκριναν μια τέτοια δαπάνη μη επιλέξιμη  για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς.

     Οφείλουμε να ενημερώσουμε  την σχολική κοινότητα  ότι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τα θέματα παιδείας (άρθρο 94 παρ.4,18) του Ν.3852/2010) βρίσκει τους Δήμους να προσπαθούν  να εφαρμόσουν νόμους και εγκυκλίους  την στιγμή που στην πράξη αυτό παραμένει αδύνατον. Η σπουδή που επέδειξε η κυβέρνηση  στην κατάργηση  Σχολικών μονάδων σε πολλές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου , αποδεικνύεται πως έγινε χωρίς κανέναν σχεδιασμό και χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών  με τα αντίστοιχα κονδύλια, από τα καταργηθέντα σχολεία στα σχολεία υποδοχής. 

     Σύμφωνα με την  ΚΥΑ 35415/28/07/2011 όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος μεταφοράς των μαθητών  εφαρμόζεται το άρθρο 3  που προβλέπει την καταβολή  επιδομάτων  για το διάστημα  που η μεταφορά μαθητών πραγματοποιείται με ευθύνη των γονέων-κηδεμόνων. Θεωρούμε ότι πρόκειται για τραγική εξέλιξη η όποια αποδιοργανώνει πλήρως τις οικογένειες των μαθητών και δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην οικονομική τους κατάσταση, καθώς και μέγιστο θέμα στην ασφάλεια και ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών.
Συμμεριζόμαστε πλήρως, την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στις οικογένειες των μαθητών, για την οποία δεν ευθύνεται η Δημοτική αρχή, η οποία κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια επίλυσής τους. Καλούμε  την Σχολική Κοινότητα για περαιτέρω ενημέρωση την Τετάρτη το απόγευμα και ώρα 18:00 στο  Λύκειο Αλιάρτου
Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα μπήκαν οι μαθητές από Αλίαρτο για Πέτρα, Υψηλάντη. Από σήμερα δεν λέτε ότι ισχύει;