Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Μείωση των βουλευτών σε 200 υποστηρίζει η Δημοκρατική Συμμαχία

Ο δικός μας, ο Αραχωβίτης δικηγόρος Γιώργος Δ. Ανδρέου, ο οποίος είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κατήρτισε το σχέδιο νόμου για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200 που κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Ανδρέου θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βοιωτία στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ότι θυμούνται χαίρονται εκεί στο ΔΗΣΥ! Την πρόταση αυτή την είχε κάνει η ΝΔ από το 2010! Είναι καλοί στην αντιγραφή φαίνεται!!

Μέτοικος είπε...

Και γιατί να μην τους καταργήσουμε εντελώς; Έτσι κι αλλιώς κοπαδικά βουλεύονται (αλλά ατομικά βολεύονται) κατά τις προσταγές του τσοπάνη - αρχηγού. Να συζητούν και να ψηφίζουν μόνον οι πολιτικοί αρχηγοί μεταξύ τους - αν κι αυτό περιττό μου φαίνεται, ας νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου το κόμμα που "πιάνει" π.χ. το 35% των ψήφων. Εκεί να δεις αποτελεσματικότητα στο νομοπαρασκευαστικό έργο και περιστολή περιττών εξόδων. Και τώρα που το σκέφτομαι, γιατί να γίνονται εκλογές; Να θεσμοθετηθεί ένα συμβούλιο τεχνοκρατών, κάτι σαν αριστίνδην Γερουσία να πούμε, από τραπεζίτες, βιομήχανους κλπ. επιχειρηματίες που θα διορίζει και την εκάστοτε κυβέρνηση - θα 'χει και το τεκμήριο της εμπιστοσύνης των αγορών έτσι.

Ανώνυμος είπε...

έλα ντε, γιατί να τους πληρώνουμε ; και μάλιστα αδρά;

Ανώνυμος είπε...

σε τι χρειάζονται και οι 200; γιατι να τους πληρώνουμε και μάλιστα αδρά ; τι προσφέρουν;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ανδρέου,

βλέπω ότι είστε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου (...μπλα-μπλα-μπλα) της Δημοκρατικής Συμμαχίας, της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Διαβάζω το βαρύνουσας πολιτικής σημασίας "σημείωμά" σας περί καθαρότητας και σταθερότητας στις πολιτικές θέσεις και μένω έκπληκτος: πού ήσασταν εσείς τόσο καιρό να σας στηρίξουμε? Θα είστε υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας? Πείτε μας, μη μας αφήνετε με την αγωνία. Θα κάνουμε αγώνα για σας.

Αφού είστε μέλος και μπλα-μπλα-μπλα της Δημοκρατικής Συμμαχίας και κόπτεστε περί καθαρών θέσεων θα μπορείτε ίσως να μας εξηγήσετε το λόγο για τον οποίο η κυρία Μπακογιάννη, η οποία εκδιώχθηκε από τη ΝΔ γιατί ψήφισε ΝΑΙ στο πρώτο μνημόνιο, κυνηγάει να βάλει στο μαντρί της τους βουλευτές που ψήφισαν ΟΧΙ στο δεύτερο μνημόνιο, αν και η ίδια ξαναψήφισε ΝΑΙ. Για τη σωτηρία της πατρίδας βέβαια.

Αφού είστε μέλος και μπλα-μπλα-μπλα της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα μπορείτε να μας εξηγήσετε βέβαια γιατί μια στάση πληρωμών θα είχε ως συνέπεια την έξοδο από την ευρωζώνη, κάτι που δεν προβλέπεται πουθενά και από καμία νομική βάση.

Αφού είστε μέλος και μπλα-μπλα-μπλα της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα μπορείτε επίσης να μας εξηγήσετε τις διασυνδέσεις την κυρίας Μπακογιάννη με τη Siemens και άλλες τέτοιες εταιρείες.

Αφού είστε μέλος και μπλα-μπλα-μπλα της Δημοκρατικής Συμμαχίας και είστε υπέρ των καθαρών τοποθετήσεων, θα μπορούσατε να μας πείτε επιπλέον σε ποιο κόμμα ανήκατε μέχρι πρότινως και επί σειρά ετών.

Αφού είστε μέλος και μπλα-μπλα-μπλα της Δημοκρατικής Συμμαχίας και υπέρ των καθαρών τοποθετήσεων θα μπορείτε επίσης να μας πείτε το λόγο που φύγατε από το Δήμο Αράχωβας στον οποίο ήσασταν Δημοτικός Σύμβουλος, επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους, που στην ουσία μετατράπηκαν εν μια νυκτί σε πολιτικές υποχρεώσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αν μπορεί η κυρία Μπακογιάννη να χαρακτηριστεί ως τέτοια.

Κύριε Ανδρέου, μια συμβουλή:

άντε στα σπίτια σας όλοι. Μαρς. Αφήστε το δρόμο σε νέους, άφθαρτους, με όραμα, χωρίς κομματική τοποθέτηση νέους.

Θέλωντας ή μη, ο κόσμος θα σας στείλει στον αγύριστο. Όλους.

Και κάτι τελευταίο. Μην ξεχάσετε να μας δώσετε το ψηφοδέλτιο με το όνομά σας. Τα προσανάμματα έχουν φτάσει στα ύψη.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αργά για τέτοια ημίμετρα, πολύ αργά...

Ανώνυμος είπε...

πολύ αργά= πολλά αβγά;