Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Απάντηση Ανδρέου για τον αριθμό των βουλευτών

Απάντηση στα σχόλια για την είδηση που δημοσιεύσαμε εδώ http://www.viotia.blogspot.com/2012/02/200.html και που αφορά στη μείωση του αριθμού των  βουλευτών μας απέστειλε ο κ. Γιώργος Ανδρέου. Αναρτάται εδώ για να συνεχιστεί η συχήτηση. Δείτε.



Από το να λες μέχρι να το  κάνεις έχει απόσταση. Αν και ο κ. Σαμαράς το ‘’δανείσθηκε’’ από τις 100 θέσεις που ενέκρινε το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας (2η στη σειρά), το θέμα είναι ότι εμείς καταθέσαμε πρόταση νόμου για να υλοποιηθεί. Να δούμε λοιπόν τι θα κάνουν τα κόμματα στην ψηφοφορία στην Βουλή.

Πάντως το θέμα, εκτός από πολιτικό, έχει και σοβαρά οικονομική διάσταση, γιατί δημιουργεί εξοικονόμηση ποσού που υπερβαίνει τα 30 εκ. Ευρώ ετησίως. Κατά τα λοιπά ‘’διαπραγματευόμαστε’’ με πάθος να μην κόψουμε – αν και κόψαμε – τις επικουρικές συντάξεις. Καλό είναι να αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Ευχαριστούμε πάντως για τα σχόλια και το ενδιαφέρον.


Γιώργος Ανδρέου

4 σχόλια:

βοιωτός είπε...

Το σήμα για την... επιτυχημένη εσωτερική υποτίμηση θα ήταν η μείωση των αποδοχών των βουλευτών ούτως ώστε να μην υπερβαίνουν τις 4.000 ευρώ/μήνα συνολικά inclunding παροχές.

Αυτή θα ήταν μια πραγματικά σοβαρή πρόταση που θα είχε και σημαντικότατο δημοσιονομικό αντίκτυπο.

Η πρόταση για μείωση των βουλευτών εστιάζει λάθος: το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των βουλευτών αλλά το κόστος τους που είναι τεράστιο για την παραγωγικότητά τους...

Ανώνυμος είπε...

Κε Ανδρέου μας κοροϊδεύετε;
Αν θυμάστε το κόμμα σας δημιουργήθηκε 21 Νοεμβρίου το 2010 και ο Αντώνης Σαμαράς έκανε αυτή την πρόταση στην Βουλή το Μάιο του 2010, την ημέρα ψήφισης του μνημονίου 1! Είπε: "Ναι να κάνουμε βουλή των 200 και κατάργηση των 100 θεσεων και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών...
Πρέπει να περάσουμε τομές που απαιτεί από εμάς η κοινωνία. Ζούμε σε εποχές σύγχυσης και αναταράξεων ιστορικών μεταβολών και ανασφάλειας. Οφείλουμε να προσφέρουμε στον λαό καθαρότερη ματιά και σαφέστερη προσέγγιση και πειστικότερη εναλλακτική πρόταση" (ανατρέξτε στην ομιλία του. Αργότερα το 2011 η ΝΔ είχε συστήσει επιτροπή για συνταγματική αναθεώρηση και στο nd.gr υπάρχει ακόμη η σχετική διαβούλευση με συμμετοχή των πολιτών! Διαβάστε εδώ και τι άλλο προτείνει η ΝΔ για το σύνταγμα: http://www.dimokratianews.gr/content/1370/%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BB%CE%B1%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-200-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%BD%CE%B4 Συνεπώς τα εύσημα για το copy-paste λοιπόν δεν θα τα πάρετε!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Βοιωτό. Πάντως με εντυπωσιάζει το γεγονός πως όλοι βάζουν χέρι στους βουλευτές και αφήνουν άλλους στο απυρόβλητο, όπως π.χ. την Εκκλησία. Δύο χρόνια τώρα ασχολούμαστε με τις υπερβολικές απολαβές των βουλευτών μας, τους έχουμε στοχοποιήσει ακόμα και για τα αυτοκίνητά τους, όταν τα πολυτελή αυτοκίνητα των Μητροπολιτών κυκλοφορούν ανενόχλητα. Και κανένας δύο χρόνια τώρα δεν έχει προτείνει διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας για να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους Ιερείς αφού θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από παντού. Τα ακίνητα της εκκλησίας εξαιρέθηκαν από το τέλος ακινήτων, το μέγεθος της εκκλησιαστικής περιουσίας δεν μπορεί να υπολογιστεί από κανέναν, η υπόθεση Βατοπαιδίου αποκάλυψε τις σκοτεινές διαδρομές του εκκλησιαστικού χρήματος, και εμείς,σαν άλλο θεοκρατικό καθεστώς, ασχολούμαστε με την μείωση του αριθμού των βουλευτών, δηλαδή με την μείωση της Δημοκρατίας, αντί να απαιτούμε την ενδυνάμωσή της και την καλύτερη λειτουργία της. Δυστυχώς η κρίση αποδέσμευσε δυνάμεις που ποτέ δεν πίστεψαν πραγματικά στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία και βρήκαν ευκαιρία μέσω του λαϊκισμού και της ανεύθυνης συνθηματολογίας να την πλήξουν, σε συνεργασία φυσικά με μερίδα πολιτικών, οι οποίοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους άνοιξαν τον δρόμο για να εκφραστούν οι δυνάμεις αυτές.

Ανώνυμος είπε...

Καλά και άγια και σεβαστά όλα τα παραπάνω... Για το εκατομμύριο τι έχουμε να πούμε τώρα κύριε Ανδρέου?????
Εγό πάντος ως πιστός χριστιανός και καλόπιστος άνθρωπος αγαπώ τον κατνάβαλο .... και σας παραπέμπω στο παρακάτω link
http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/gerontikon/accuse_hypocrisy.htm