Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ανατροπές στη δημοσκόπηση της Public Issue

Εικόνα

Ραγδαίες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό δείχνει η δημοσκόπηση της Public Issue που παρουσιάζεται στην Καθημερινή της Κυριακής. Η έρευνα η οποία πραγματοποιείται λίγο πριν μπει η Ελλάδα στην τελική ευθεία δείχνει πτώση της Νέας Δημοκρατίας στο 22,5% από 25% που είχε πριν δυο εβδομάδες σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, ενώ όπως φαίνεται το ΛΑΟΣ θα δυσκολευτεί να μπει στη Βουλή.

Σύμφωνα με την έρευνα το ΠΑΣΟΚ από το 11% φτάνει το 15,5% και ανεβαίνει στην δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση είναι το ΣΥΡΙΖΑ με 12,5% από 12% προηγουμένως. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ με 12%. Το κόμμα του κου. Φ. Κουβέλη στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν δεύτερο με 15,5%.

Σημαντική είναι και η άνοδος για τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου που φτάνουν στο 8,5% από 6%., ενώ αντίθετα το ΛΑΟΣ καταγράφει πτώση στο 2% από το 4% της προηγούμενης μέτρησης και η Χρυσή Αυγή σημειώνει μεγάλη άνοδο στο 5% από το 2%. Τέλος, οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 3% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία παραμένει στο 2%.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι εκλογές θα είναι η ταφόπλακα των δημοσκοπήσεων.

αντον είπε...

Δηλαδή λέμε ότι ΝΔ+ΠΑΣΟΚ>35%;;;;
Ε τότε εμείς οι Νεοέλληνες καλώς παθαίνουμε...

Ανώνυμος είπε...

Στις προηγούμενες εκλογές οι δημοσκοπήσεις και οι δημο(σ)κόποι πήραν ένα καλό μάθημα, αφού κανείς δεν είχε προβλέψει την διαφορά του 10% του πρώτου από το δεύτερο κόμμα, αν θυμάμαι καλά. Το μάθημα αυτό δεν το διάβασαν φαίνεται καλά.
Τούτη την φορά νομίζω θα γελοιοποιηθούν. Και τούτο διότι, κατά την γνώμη μου, το εκλογικό σώμα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πιστεύει πως η πολιτική, με όποια έκφανσή της, δε μπορεί να είναι αποτέλεσμα επικοινωνίας αφενός και αφετέρου έχει πάρει θέση ότι την επιλογή του δεν την καθορίζουν οι δημοσκοπήσεις με τα πλαστά και εικονικά ερωτήματά τους...

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω τα δυο μεγάλα κόμματα και οι δυο μελλοντικοί συνεργάτες τους (ο ένας από δεξιά που κινδυνεύει να μην μπει ΛΑΟΣ και ο άλλος από αριστερά που λέει ναι μεν αλλά ΔΗΜΑΡ) να μην κερδίσουν συνολικά 151 έδρες.