Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Βοιωτία: 12χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα στην Ανάσταση

Ένα σοβαρό περιστατικό τραυματισμού ενός 12χρονου από το Κάστρο Βοιωτίας, το Μεγάλο Σάββατο, είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά το «Χριστός Ανέστη» και ενώ στον προαύλιο χώρο της πλατείας του χωριού έσκαγαν βεγγαλικά και κροτίδες, ένα 12χρονο αγόρι, αλβανικής καταγωγής, έπεσε κάτω ημιλιπόθυμο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το άτυχο παιδί κάτι ψέλλισε, ότι αισθάνθηκε ένα κάψιμο και δεν μπορούσε να κουνήσει τα πόδια του. Κάποια παιδίατρος που βρέθηκε εκεί είπε ότι ήταν επεισόδιο υπογλυκαιμίας ή ασιτίας και συνέστησε στο παιδί να πάει σπίτι του. Πράγματι, ο 12χρονος μεταφέρθηκε στο σπίτι του, απ’ όπου λίγο αργότερα ακούστηκαν οι κραυγές της μάνας που καλούσε σε βοήθεια, φωνάζοντας ότι το παιδί της πεθαίνει. Για καλή τύχη του παιδιού, κοντά στο σπίτι του μένει μια γιατρός, ο σύζυγος της οποίας είναι στο ΕΚΑΒ, άνθρωποι του οποίου έτρεξαν αμέσως να δουν τι συμβαίνει.

Το παιδί έδειχνε να «φεύγει» και η γιατρός και ο σύζυγός της κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να το επαναφέρουν και ταυτόχρονα να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο, με το οποίο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ο 12χρονος διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.
Τελικά, την Τετάρτη του Πάσχα, η μαγνητική τομογραφία αποκαλύπτει την αιτία. Μια σφαίρα είναι σφηνωμένη κοντά στη σπονδυλική στήλη του παιδιού.
Οι γιατροί έπαθαν σοκ και ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία. Η σφαίρα μοιάζει να είναι από περίστροφο, αλλά ακόμη δεν έχει αφαιρεθεί, αφού οι γιατροί λένε ότι πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα και μετά να κάνουν τη λεπτή χειρουργική επέμβαση.
Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο περιμένουν να αφαιρεθεί η σφαίρα, η οποία θα δώσει ίσως απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.
Πηγή: WWW.ZOULA.GR
Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: