Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Καινοτομία στην πράξη

Η Κοινωνική Υπευθυνότητα χτίζεται από το σχολείο
Τι μπορεί να κάνει σήμερα ένα σχολείο καινοτόμο; Πως το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα μπορεί να προσφέρει πρόσθετη αξία; Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που οδηγούν τον μαθητή να ανακαλύψει τη γνώση και να εξελίξει τη σκέψη του;
foto1.jpg
Τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, λοιπόν, σταθερά προωθούν την εισαγωγή καινοτόμων προγραμμάτων σε όλες τις βαθμίδες. Οι καινοτομίες αποσκοπούν στη διεύρυνση του επιστημονικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ρόλου του και στη μεγιστοποίηση του εκπαιδευτικού του αποτελέσματος.
foto1.jpg Το σχολείο έχοντας επιμορφώσει το σύνολο των εκπαιδευτικών του, συνεχίζει να αλλάζει τις υφιστάμενες αρχές στη μαθησιακή διαδικασία, να εφαρμόζει σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις και να επενδύει σε νέα διδακτικά μέσα.
Μερικά από τα καινοτόμα προγράμματα που υλοποιούνται στα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη είναι
  1. Καθημερινή διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας από τον παιδικό σταθμό.
  2. Διεπιστημονικές και διαθεματικές προσεγγίσεις των γνωστικών αντικειμένων.
  3. Ερευνητικές εργασίες (projects).
  4. Διδασκαλία των Φυσικών επιστημών με προσομοιώσεις και εικονικά εργαστήρια.
  5. Διδασκαλία των Μαθηματικών με το λογισμικό Geogebra
  6. Λειτουργία ψηφιακών τάξεων.
  7. Μάθηση μέσω elearning.
  8. Ψηφιακό υποστηρικτικό υλικό σε όλα τα μαθήματα.
  9. Πλατφόρμα υποστήριξης της σχολικής μελέτης .
  10. Λειτουργία θεατρικών ομάδων σε όλες τις βαθμίδες στο πρωϊνό πρόγραμμα.
  11. Προγράμματα εικαστικής αγωγής.
  12. Προγράμματα εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης.
  13. Αγωγή Υγείας.
  14. Περιβαλλοντική αγωγή.
  15. Ευρωπαϊκά προγράμματα με συμμετοχή των μαθητών του Λυκείου στις Διεθνείς συνόδους του European Youth Parliament και στα προγράμματα Euroscola ,Euromedscola (τα εκπαιδευτήρια Καίσαρη εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη διοργάνωση του 2011) κλπ
  16. Όμιλοι σχολικών δραστηριοτήτων.
  17. Επαγγελματικός προσανατολισμός και συμβουλευτική σταδιοδρομίας με παράλληλη λειτουργία γραφείου διασύνδεσης με Βρετανικά πανεπιστήμια.
foto2.jpg
Η συνεργασία του σχολείου με το πανεπιστήμιο Cambridge δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές του να πιστοποιούνται από το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο στα διπλώματα των Αγγλικών και της Πληροφορικής.
foto2.jpg
Επιπλέον, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη εξασφαλίζουν την άριστη προετοιμασία των μαθητών του Λυκείου για τις Πανελλαδικές εξετάσεις με τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων (έως 12 το πολύ άτομα) και την εντατική προετοιμασία τους, με ενισχυμένο το πρωϊνό πρόγραμμα στα μαθήματα κάθε κατεύθυνσης, τη δωρεάν απογευματινή φροντιστηριακή υποστήριξη σε πλήθος μαθημάτων καθώς και την απογευματινή μελέτη για όσους μαθητές Δημοτικού το επιθυμούν. Όλες οι παραπάνω πρωτοβουλίες του σχολείου εξασφαλίζουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην εισαγωγή των μαθητών στις Ανώτατες σχολές αλλά και την απόλυτη επιτυχία στα διπλώματα των ξένων γλωσσών, με έμφαση στα Αγγλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: