Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Πορτοχέλι: Ξεκινά στις 27 Ιουλίου το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ








Το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου ανοίγει και φέτος τις πόρτες του, με ελεύθερη είσοδο, στους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Ερμιονίδας και της κοινότητας Πορτοχελίου, παρουσιάζοντας διακεκριμένους καλλιτέχνες από 10 διαφορετικές χώρες, στο κτήμα Μάνεση με το καταπράσινο περιβάλλον και την ξεχωριστή θέα.
Πρόγραμμα
Παρασκευή 27 Ιουλίου: Ημέρα έναρξης, το Φεστιβάλ πλημμυρίζει τραγούδι, καθώς φιλοξενεί τους τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λουκία Σπανάκη (σοπράνο) και Γιάννη Χριστόπουλο (τενόρο).
29 Ιουλίου: Μια θεατρική παράσταση με εγκωμιαστικές κριτικές σε πολλές χώρες, ο μονόλογος Σεραφίτα , βασισμένος στο ομώνυμο σπουδαίο φιλοσοφικό διήγημα του Ονόρε Ντε Μπαλζάκ από την Ινδοκινεζοελβετίδα ηθοποιό Barbara Heman, σε σκηνοθεσία του ισραηλινού καθηγητή θεάτρου Ουριέλ Ζοχάρ.
30 Ιουλίου: Σύγχρονη μουσική για σόλο πιάνο, κουαρτέτο εγχόρδων, και οκτέτο πνευστών, με έργα του πιανίστα και συνθέτη Β. Παπαδόπουλου σε πρώτη εκτέλεση, εμπνευσμένα από τη φιλοσοφία του Γκαίτε, του Βίτγκενσταϊν καθώς και τα Επτά θανάσιμα αμαρτήματα.
2 Αυγούστου: Έλληνες και Ρώσοι λυρικοί καλλιτέχνες τραγουδούν ρώσικες άριες και φολκλόρ με την καλλιτεχνική επιμέλεια της σοπράνο Μήδειας Ιασονίδου.
3 Αυγούστου: προβάλλεται η ταινία μεσαίου μήκους Το Ρόδι, σε σενάριο και σκηνοθεσία Χρήστου Καρτέρη, του νεαρού πρωταγωνιστή της ταινίας Ψυχή Βαθιά του Παντελή Βούλγαρη.
4, 5 και 6 Αυγούστου: Κορυφαίοι σολίστ του φαγκότου από την Ακαδημία των Τιράνων, συμπράττουν με Έλληνες συναδέλφους τους σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στα πνευστά.
5 Αυγούστου: Ρεσιτάλ κιθάρας από τον Φώτη Κουτσοθόδωρο.
11 Αυγούστου: Ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου θα δώσει ο σολίστ και καθηγητής στη Φλόριντα των ΗΠΑ, Γρηγόρης Ζαμπάρας, μαθητής του Γιώργου Μάνεση.
17 Αυγούστου: Λυρικοί ερμηνευτές χορευτές και χορωδία από Κύπρο και Ελλάδα, ερμηνεύουν έργα του Ν. Λεκάκου πάνω σε ποίηση των διακεκριμένων Κυπρίων ποιητών Κ. Πούλακα και Ι. Ιωσηφίδη, με θέματα αρχαιοελληνικά.
18 Αυγούστου: Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με ένα μαγικό ταξίδι από τον κλασικισμό στον ρομαντισμό και το μιούζικαλ, από τον Mozart μέχρι τον Lloyd Webber, με ξεναγούς τέσσερις νέους τραγουδιστές και ένα πιάνο.
Από 3 έως 12 Αυγούστου (11:00-14:00 καθημερινά) θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, διημερίδες κλπ., με θέμα την παιδαγωγική –με την ευρεία έννοια– υπό την επιμέλεια του καθηγητή Γ. Μάνεση.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Όμιλο για τη Μελέτη, Έρευνα και Διάχυση του Πολιτισμού (ΟΜΕΔΙΠΟ).
Η εναρκτήρια βραδιά της 27ης Ιουλίου συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο Φίλων Πορτοχελίου (ΣΦΙΠ), και θα ξεκινήσει κατ’ εξαίρεση στις 20:45.
Αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα www.phifestival.com - τηλέφωνο επικοινωνίας για το πρόγραμμα: 2754-051206
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: