Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Για τα προβλήματα της Λιβαδειάς

Από ανώνυμο αναγνώστη λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή, η οποία παρουσιάζει ενδιαφέρον.



"Bοιωτέ καλησπέρα.
Διαβάζω το blog εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ να γράψω και να αναφερθώ σε προβλήματα που αφορούν την πόλη μου, μια πόλη εντελώς παρατημένη από την Δημοτική αρχή. Τα προβλήματα στα οποία θα ήθελα να αναφερθώ είναι τα εξής:

1ον: Στην κατάληψη πεζοδρομίου και δρόμου από μηχανές διάφορου κυβισμού  στην οδό Δωδεκανήσου καθώς και στο χτίσιμο μπάρας από μαγαζί στο πεζοδρόμιο και από το πεζοδρόμιο στον δρόμο για να κατεβάζουν  τις μηχανές. Η κατάληψη, λοιπόν, τόσο του πεζοδρομίου όσο και του δρόμου από μηχανές έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο πολίτης άμεσα είτε διασχίζοντας το πεζοδρόμιο ανάμεσα από τις μηχανές είτε από τα διερχόμενα αυτοκίνητα σε περίπτωση που κατέβει στον δρόμο. Αλήθεια, κανένας υπεύθυνος από την δημοτική αρχή δεν έχει περάσει από το σημείο; Κανένας δεν έχει διαπιστώσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση;

2ον: Σχετικά με το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων και την ενοικίαση δημοτικού χώρου στους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, θα πρέπει η δημοτική αρχή να έχει μια ξεκάθαρη πολιτική την οποία θα εφαρμόζει ανεξαιρέτως για όλους. Φαίνεται όμως πως δεν έχει συγκεκριμένη πολιτική για το θέμα, αν κρίνω και από τα τελευταία γεγονότα. Διερωτώμαι, όλοι οι επαγγελματίες που διατηρούν καφετέριες στην πόλη είναι σύννομοι; Ποιοι είναι οι κοινόχρηστοι χώροι που μπορεί άφοβα να χρησιμοποιήσει ο πολίτης, αφού σχεδόν όλοι ή ένα μεγάλο μέρος αυτών έχει παραχωρηθεί στους επιχειρηματίες; Τι είδους διοίκηση είναι αυτή που δεν λαμβάνει υπόψιν της τις ανάγκες των πολιτών; Τελικά, τα προσωπικά συμφέροντα όλων όσον εμπλέκονται- ιδιωτών και δημοτικής αρχής- είναι δυνατόν ακόμα και στη σημερινή εποχή να είναι πιο σημαντικά από εκείνα του πολίτη; Ελπίζω για κάτι καλύτερο!!!".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΧΑΛΟ!!!!ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ????