Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Δύο εμφανίσεις της Χορωδίας Λιβαδειάς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΙΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



Διπλή εμφάνιση, άξια συγχαρητηρίων, πραγματοποιήθηκε από  τη Δημοτική μας χορωδία τις τελευταίες ημέρες σε όμορους νομούς.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 άνοιξε το 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καμένων Βούρλων με τη συμμετοχή και των χορωδιών: «Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού και Ομίλου Παράδοσης-Λαογραφίας Καμένων Βούρλων.

Η τετράφωνη σύνθεση της και οι ζεστές φωνές, σε συνδυασμό με τις μελωδίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών-Θεοδωράκη, Κουγιουμτζή, Παπαδόπουλου ,Ζαμπέτα κ.α.- ταξίδεψαν το κοινό σε μια μαγευτική βραδιά. Το αποτέλεσμα της εξαιρετικής παρουσίας καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και απέσπασε θερμότατες κριτικές ακόμα και από τις χορωδίες.

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου άνοιξε και εδώ το 4ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ψαχνών Ευβοίας με τη συμμετοχή των χορωδιών: Αγίου Κωνσταντίνου «Ορφέας»,Αμαρύνθου και Ψαχνών «Η Έκφραση»,με την ίδια επιτυχία και ενθουσίασε το κοινό.

Η Μικτή Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς ιδρύθηκε το 1982  και από τον Οκτώβριο του 2011 την διεύθυνσή της έχει αναλάβει ο μαέστρος κ. Γεώργιος Κοσμίδης. Την χορωδία συνόδευσε στο πιάνο η κ. Μαρία Σανιδά.

Η επόμενη συναυλία θα δοθεί στα πλαίσια των Τροφωνείων που διοργανώνονται από το Δήμο Λεβαδέων και είναι σίγουρο ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις.



                                                                      Φανή Παναγιώτου

                                                                 Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: