Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Στην 7η θέση ο Λεμπέσης

Με την τιμητική 7η θέση ολοκλήρωσε την παρουσία του στον τελικό του ακοντισμού ο Σπύρος Λεμπέσης, με την καλύτερη βολή του Έλληνα πρωταθλητή να μετριέται στα 81,91.

Δώδεκα χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή Έλληνα σε τελικό του ακοντισμού, με τον σπουδαίο Κώστα Γκατσιούδη στο Σίδνεϊ το 2000, ο25χρονος ρίπτης πάλεψε για το καλύτερο. Μπορεί να μην πλησίασε στο ατομικό του ρεκόρ (83,02) όμως έδειξε ότι έχει μέλλον.

Έκπληξη στην κορυφή με τον 19χρονο Γουόλκοτ από το Τρίνινταντ & Τομπάγκο να στέφεται χρυσός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο, σημειώνοντας νέο εθνικό ρεκόρ (84.58). Εκτός βάθρου το φαβορί, Βίτετσλαβ Βέσελι, με τον προπονητή του και θρύλο του αγωνίσματος, Γιαν Ζελέζνι, απογοητευμένο στην εξέδρα.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης τέθηκε εκτός διεκδίκησης του χάλκινου μεταλλίου στην κατηγορία των 80κ. του τάε κβο ντο.

Αυτό συνέβη επειδή ο Μπαχρί Τανρικουλού ηττήθηκε στον ημιτελικό κι έτσι δεν κατόρθωσε να "τραβήξει" τον Έλληνα πρωταθλητή, όπως θα γινόταν αν είχε προκριθεί στον τελικό. Ο Τανρικουλού, ο οποίος επικράτησε του Νικολαΐδη στους προκριματικούς, ηττήθηκε στα ημιτελικά από τον Αντονί Ομπαμέ (Γκαμπόν) με 3-2.

Στον στίβο, την αρχή έκανε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, ο οποίος μετείχε στα 50χλμ βάδην, έχοντας φέτος 3:55:13. Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε στην 25η θέση σημειώνοντας ωστόσο πανελλήνιο ρεκόρ (3:49:56). Πρώτος τερμάτισε ο Ρώσος Σεργκέι Κιρντιάπκι, στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο αργυρός και στο Πεκίνο, Τζάρεντ Τάλεντ από την Αυστραλία (3:36:53) ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κινέζος Τιανφένγκ Σι (3:37:16).

Η Δέσποινα Ζαπουνίδου πήρε την 44η θέση στα 20χλμ. βάδην. Η Ελληνίδα βαδίστρια τερμάτισε σε χρόνο 1:35.19.

Δεν υπάρχουν σχόλια: