Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Για την καθαριότητα στο Κοιμητήριο Λιβαδειάς















Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ/
Διευθυντής ViotiaBusinessRadio


H viotia έλαβε και δημοσιεύει επιστολή στην οποία εκλεκτός αναγνώστης εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την από πλευράς καθαριότητας κατάσταση που επικρατεί στο Κοιμητήριο Λιβαδειάς. Η viotia διενήργησε επιτόπια έρευνα και φωτορεπορτάζ και διαπίστωσε ότι ο αναγνώστης έχει εν πολλοίς δίκιο: πλαστικά μπουκάλια, χάρτινα ποτήρια και λογής απορρίμματα προσδίδουν εικόνα εγκατάλειψης στον ιερό χώρο, εγκατάλειψη για την οποία ευθύνεται ασφαλώς η δημοτική αρχή -εκτός από τους αμελείς συμπολίτες μας (δείτε τις φωτό, πιέστε για υψηλότερη ανάλυση).

Μια επιπλέον παρατήρηση αφορά στη φιεστο-μανία της δημοτικής αρχής της Λιβαδειάς την οποία εντοπίζει και σατιρίζει ο επιστολογράφος της viotia με τη χαρακτηριστική φράση: "μόνο στις κοινωνικές εκδηλώσεις όπου παρελαύνουν άπαντες διότι ως γνωστόν : "όπου γάμος και χαρά....!"
Ηταν αναμενόμενο ότι οι συνδημότες θα αρχίσουν κάποια στιγμή να αναρωτιούνται για τη σκοπιμότητα της διοργάνωσης -διαρκώς- εκδηλώσεων που μόνο στόχο έχουν την προσωπική προβολή της δημοτικής αρχής. Οπως λόγου χάριν η εκδήλωση που όπως πληροφορείται η viotia έγινε για τη λήξη (!) -λέει- της κατασκηνωτικής περιόδου στην Παλιομηλιά αλλά και άλλες παρόμοιες που δεν είναι παρά ανούσιες φιέστες σε μια εκπληκτικά δύσκολη περίοδο...  Δείτε την
επιστολή του Ρ.Σ.

"Αξιότιμε Κε Διευθυντά,
πλην όλων των κοινωνικών εκδηλώσεων τους οποίες κατά καιρούς προβάλλει το blog σας, με ιδιαίτερη μεγάλη επισκεψιμότητα, θα παρακαλούσα να θίξετε ΑΜΕΣΑ το θέμα της καθαριότητας των εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων του Κοιμητηρίου Λιβαδειάς (νέο Κοιμητήριο παραπλεύρως της Ε.Ο. Λιβαδειάς - Αθηνών).
Εάν πραγματοποιήσετε μία επίσκεψη θα διαπιστώσετε ότι:

η εξωτερική περίμετρος του Κοιμητηρίου είναι γεμάτη από σκουπίδια
οι εσωτερικοί του χώροι είναι γεμάτοι από σκουπίδια επίσης
στην εσωτερική του περίμετρο υπάρχουν τόνοι από πευκοβελόνες και κατά συνέπεια τεράστιος κίνδυνος πυρκαγιάς
οι διάδρομοι ανάμεσα στα μνήματα είναι ακαθάριστοι από σκουπίδια αλλά και αγριόχορτα

Αναρωτιέμαι - εφόσον το Κοιμητήριο ανήκει στο Δήμο - ποίου αρμοδιότητα είναι η συντήρηση αλλά και η καθαριότητά του?
Αναρωτιέμαι εάν αυτό είναι πολιτισμός?
Αναρωτιέμαι εάν αυτό είναι σεβασμός προς τους "κοιμώμενους" συμπολίτες μας?
Αναρωτιέμαι τα όποια χρήματα καταβάλονται από τις οικογένεις των θανόντων γιά ποιό λόγο καταβάλονται? είναι άραγε μόνο γιά το "ενοικιοστάσιο"?
Ευελπιστώ ότι θα δημοσιεύσετε την εν λόγω επιστολή καθώς και ότι θα μεριμνήσετε γιά την ανάδειξη του θέματος αυτού διότι ο πολιτισμός πρέπει να είναι στην καθημερινότητά μας και όχι να περιορίζετε μόνο στις κοινωνικές εκδηλώσεις όπου παρελαύνουν άπαντες διότι ως γνωστόν : "όπου γάμος και χαρά....!"

Μετά τιμής
Ρ. Σ.".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι να πει κανείς για τους ανεπρόκοπους δημοσιοσχεσίτες...οι εικόνες μιλούν από μόνες τους

ALEX είπε...

Δεν θα γίνουμε άνθρωποι ποτέ ..... κουφάλα νεκροθάφτη !!!!!