Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Συγχωνεύσεις και "δίδακτρα" σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

esos.jpg
Πιο «βαθιά» θα βάλει το υπουργείο Παιδείας από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά το «μαχαίρι» στα κονδύλια που ξοδεύει το ελληνικό κράτος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ηδη το αργότερο μέχρι το Γενάρη ο υπουργός Παιδείας μαζί με τις συγχωνεύσεις τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ θα καταθέσει νόμο που θα περιλαμβάνει:
- Θα παρέχεται δωρεάν φοίτηση ενός ή δύο ετών πέραν των προβλεπόμενων χρόνων σπουδών και όσοι επιθυμούν να συνεχίζουν τη φοίτησή τους θα καταβάλουν δίδακτρα.
- Τα δίδακτρα θα καθορίζονται από τις ίδιες τις Συγκλήτους ή τα Συμβούλια των ΤΕΙ.
- Τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα αναγκαστούν να καθορίζουν δίδακτρα της «αγοράς», καθώς το υπουργείο Παιδείας θα δίνει χρήματα στα Ιδρύματα για την κάλυψη μόνον των φοιτητών που θα δικαιούνται δωρεάν φοίτηση.
- Οσον αφορά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σε πρώτη φάση το υπουργείο δεν θα καταργήσει κανένα Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ , αλλά θα προχωρήσει σε συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων και σχολών, με βάση τα κριτήρια που προβλέπονται στο νέο νόμο που ψηφίστηκε προχθές από την ολομέλεια της Βουλής.
Πηγή: esos

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

άσχετο εδώ, αλλα μπορειτε να εξηγήσετε την ¨"συνταξιοδοτική ωρίμανση"
που ακούμε και δεν καταλαβαίνουμε? τι μας συμφέρει, να φύγουμε μεδ σύνταξη ή αυτή η διαδικασία ?

ευχαριστώ

Τ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Σωστές οι συγχωνεύσεις, σωστά και τα δίδακτρα για όσους καθυστερούν. Το μπατε σκύλοι αλέστε... παντού πρέπει κάποτε να σταματήσει. Παράγει κι αναπαράγει την νοοτροπία των περισσότερων τεμπέληδων αργόμισθων του δημοσίου τομέα.