Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς: "Καθαρίσαμε το ποτάμι της Ερκυνας κόντρα στο ρεύμα" και 100 φωτογραφίες

Εντυπωσιακή επιτυχία σημείωσε η δράση "Καθαρισμός της Ερκυνας" που υλοποίησε την Κυριακή  ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς με σύνθημα "Καθαρίζουμε το ποτάμι κόντρα στο ρεύμα". Μεγάλη ήταν η προσέλευση συμπολιτών, πολλά νέα παιδιά αποφασισμένα να προσφέρουν και φυσικά "μάχιμοι" Λιβαδείτες που με πραγματική αυταπάρνηση έφεραν σε πέρας μια εκ φύσεως πολύ δύσκολη εργασία.
Επιπλέον αρκετοί νέοι ήταν εκεί και συμμετείχαν στο επίπονο έργο του Καθαρισμού της Ερκυνας. Με κέφι, με ζωντάνια, με γνώση και θέληση. Η παρουσία τους μας γεμίζει υπερηφάνεια για τα νιάτα της Λιβαδειάς και αισιοδοξία για το μέλλον της "μικρής μας πόλης".
Η συνάντηση είχε οριστεί για τις 10.00 το πρωί και μετά τις οδηγίες οι πλέον εξοπλισμένοι μπήκαν στην Ερκυνα, ενώ άλλοι ανέλαβαν τους χώρους στις όχθες της Ερκυνας και του Ξηριά. Στην προσπάθεια συνέβαλαν ιδιαίτερα πολλά παιδιά που μαζί με τους γονείς τους είχαν σπεύσει να βοηθήσουν, καθώς έφθαναν σε δυσπρόσιτα σημεία που οι μεγάλοι δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν.
Στην πραγματικότητα υπήρχε μια αποφασισμένη ομάδα με σαφώς καθορισμένους στόχους και ρόλους, καθώς και με αξιόλογη οργάνωση, εκ μέρους του Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς, με σάκκους απορριμμάτων, γάντια, οδηγίες και σχεδιασμό, επειδή  -όπως είναι εύκολα αντιληπτό- ο καθαρισμός ενός ποταμού δεν είναι μόνο δύσκολη αλλά και επικίνδυνη εργασία.
Μέσα στην Ερκυνα πρωτοστάτης (όπως θα δείτε στις φωτό) ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς, Γιώργος Μπενέτος, συντόνιζε τους θαρραλέους συμπολίτες που θυσίασαν το πρωινό τους για να έχουμε σήμερα μια πιο καθαρή Ερκυνα. Εκτός ποταμού συντόνιζε ο πρόεδρος του Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς, Δημήτρης Λάμπρου, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή "ΣΚΑΪ Αλλιώς" του Κων. Μπογδάνου τόνισε τη ζείδωρη παρουσία της Ερκυνας στην μακραίωνη ιστορία της Λιβαδειάς, καθώς και τις ευθύνες της κεντρικής και των τοπικών εξουσιών στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της Ελλάδας.
Πολύς ήταν ο κόσμος που είχε ανεβεί στην Κρύα για τον κυριακάτικο καφέ και, όπως  αντιλαμβάνεστε, πολλά ήταν και τα συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς για τον καθαρισμό του ποταμού. Πολλοί  Λιβαδείτες και  επισκέπτες πλησίαζαν και παρακολουθούσαν την 3ωρη προσπάθεια που κατέληξε στην οδό Λάππα ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες και μοιράζοντας συγχαρητήρια και... ευχές.
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους συμπολίτες που παρευρέθηκαν στον καθαρισμό της Ερκυνας, καθώς και όλους όσοι προσέφεραν στη δράση αυτή με οποιονδήποτε τρόπο.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην  Ελληνική Ενωση Ερευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς που προσέφερε μια ακόμη σπουδαία υπηρεσία στην πόλη.
Δείτε το φωτορεπορτάζ.
http://viotiarecords.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html

6 σχόλια:

βοιωτός είπε...

Όταν ανασύρεις όλων των ειδών τα απορρίμματα από την Ερκυνα και μάλιστα σε ποσότητες που γεμίζουν δεκάδες επαγγελματικές σακούλες η γεύση είναι γλυκόπικρη…
Από τη μια, τη
θετική σκοπιά, αξίζουν συγχαρητήρια στο Σύλλογο Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς που διοργάνωσε και στους πολίτες που υλοποίησαν τη δράση «Καθαρισμός της Ερκυνας».
Από την άλλη πλευρά το γεγονός ότι υπήρχαν τόσα και τέτοια σκουπίδια που είχαν ριχτεί μέσα στην Ερκυνα αφήνει πικρή γεύση και δεν μας τιμά ως πολιτισμένη κοινωνία.

Κ είπε...

Ήμουν εκει κοντα για καφε και είδα...θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας! ζήλεψα και στην επόμενη δράση σας θα εχετε έναν ακόμη σύμμαχο και εθελοντή!

Ανώνυμος είπε...

μπράβο μόνο αυτό θα μπορούσε να σχολιάσει κάποιος, προσπάθεια που ωφελεί το κοινωνικό σύνολο από μια μερίδα συμπολιτών μας.

ερώτηση: γιατί ο πολίτης θα πρέπει να κάνει αυτό που ο ίδιος πληρώνει για να γίνετε από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. το πόσο των δημοτικών τελών που πάει? παλιά θυμάμαι υπήρχαν οι οδοκαθαριστές και πάντα σκούπιζαν, αμίλητοι με ένα τσιγάρο στο στόμα, την πόλη και η πόλη ήταν καθαρή. σήμερα στην Λιβαδειά περπατάς και πατάς τα πάντα. βέβαια αυτά δεν πέφτουν μόνα τους στον δρόμο, κάποιος τα ρίχνει. η προληπτική ενέργεια του καθαρίζω το βρώμικο ποτάμι είναι δεν το λερώνω, είναι μαθαίνω την ιστορία του...

αι είπε...

Μια αξιεπαινη πραξη ουσιας ,που επιβαλλεται να επιβραβευσουμε . Πραξη συμβολικη και ουσιαστικη, μαθημα προς ολους μας. Συγχαρητηρια στο Συλλογο ΟΙ Φιλοι του Ξενια Λιβαδειας!!. Θεωρω εαυτον μελος του συλλογου.

nikolaos είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς και σε όλους τους Εθελοντές Μικρούς και Μεγάλους.
Γιατί ρωτά φίλος Εγώ κι όχι Η Δημοτική Αρχή, θα απαντήσω σωστά αλλά μήπως Εμείς φταίμε, που βρεθήκαν όλα αυτά τα «σκουπίδια» μήπως τα ξέρασαν οι πηγές? 25 χρόνια στην κόφτρα της οδού Ικάρου έμενα και Πρόβατα εκεί βρήκα.
Νικόλαος Ιωάννου Βέβελος.
Από «Πρωτοβουλία κατοίκων περιοχής Αγίων Πάντων και Αγίας Κυριακής» στην Θεσσαλονίκη για την Αναβάθμιση της Περιοχής μας
Καλή συνέχεια παιδιά ήμουν εκεί σας χάρηκα έβγαλα φωτογραφίες θα της βάλω στο Φωτογραφία Νικόλαος.

βοιωτός είπε...

Σας ευχαριστούμε όλους.