Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μια βραδιά με τον Jon Kofas



Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ










Πολύ ενδιαφέρουσα εξελίχθηκε η βραδιά τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου "Δεσμώτες Ονείρων" του Jon Kofas.  Πολλοί Λιβαδείτες αλλά και Αρκάδες, συμπατριώτες του κ. Kofas, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και τα συγχαρητήρια ήταν πολλά προς τον κ. Δημήτρη Σαλούστρο, την κα Ελένη Ταμπουρατζή, την κα Κοτσώνα και σε εμένα -στην περίπτωσή μου ξεχωρίζω τα ζεστά λόγια της κας Σαμαρτζή που είχα την τιμή να γνωρίσω πρώτη φορά στην παρουσίαση αυτή.

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση που αφού εξήντλησε τα λογοτεχνικά επεκτάθηκε και στην επικαιρότητα με τους παριστάμενους να θέτουν καίρια θέματα προς το πάνελ. Ομως αυτά θα τα πούμε αναλυτικά σε ειδικό θέμα για την παρουσίαση του βιβλίου.
Εδώ θέλω να τονίσω ότι στην εντυπωσιακή επιτυχία της βραδιάς συνέβαλε πρωτίστως φυσικά ο ίδιος ο συγγραφέας, ο κ. Jon Kofas, καθηγητής της Ιστορίας σε πολλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ και συγγραφέας, που κέρδισε αμέσως το κοινό αλλά και το πάνελ με την καθαρή ματιά, την ήρεμη αυτοπεποίθηση, την εμβρίθεια, την άνεση, τη σεμνότητα και τη βαθιά καλλιέργεια και γνώση των δεδομένων.
Το βιογραφικό του Jon Kofas αποτελούσε από μόνο του πρόκληση για εμένα καθώς ο Αρκάς συγγραφέας έχει διδάξει πολλά χρόνια σε πανεπιστήμια της Αμερικής και έχει συγγράψει δεκάδες βιβλία και άρθρα με περιεχόμενο που αφορά την Ελλάδα, το ΔΝΤ κ.λπ. 
Ο κ. Jon Kofas, με τον οποίο είχα προσωπικά μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και της συζήτησης που ακολούθησε, είχε την ευγενή καλωσύνη από την Τρίτη ήδη το πρωί να μου αποστείλει ευχαριστήρια επιστολή την οποία και παραθέτω ολόκληρη όπως ακριβώς την παρέλαβα, στα αγγλικά δηλαδή.


Dear Mr. Lambrou,
Thanks you so much for doing such an outstanding job in the book presentation. You are an astonishingly perceptive analyst. I am very grateful for your in-depth contributions to the lively discussion. The people in the audience made wonderful comments about your comments in the presentation.
Although I used to write for Stanford University (USA) and for NL-aid in Holland, I also have a blog. If you ever have the chance, you may wish to look into my personal blog:
www.jonkofas.blogspot.com/
For anything else, by all means email me and I will be delighted to hear from you.
Many, many thanks for everything. Above all, you are a wonderful person.
Best regards,
Jon


 Θα επανέλθω με το πλήρες ρεπορτάζ από την σημαντική αυτή παρουσίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: