Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Το διαδίκτυο κερδίζει τη μάχη της ενημέρωσης!


Βασιλιάς της Ενημέρωσης αναδεικνύεται το ίντερνετ, κερδίζοντας την «μάχη» ακόμα και από την τηλεόραση!

Μια νέα έρευνα της αμερικανικής Rasmussen Reports καταδεικνύει πως στις ΗΠΑ τα «παραδοσιακά» τηλεοπτικά ενημερωτικά δίκτυα συνεχίζουν να υποχωρούν από τον ρόλο τους ως βασικές πηγές ενημέρωσης του κοινού. Την ίδια ώρα το ίντερνετ και τα εξειδικευμένα sites κερδίζουν συνεχώς έδαφος και τις προτιμήσεις του κοινού. Με βάση τα στοιχεία του Ιανουαρίου του 2013 οι Αμερικανοί δηλώνουν πως ενημερώνονται από την τηλεόραση (τα κανάλια εθνικής ή τοπικής εμβέλειας) σε ποσοστό 24% και από το ίντερνετ σε ποσοστό 25%.

Την ίδια ώρα η καλωδιακή τηλεόραση εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα της ενημέρωσης, σε ποσοστό 32%, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τέτοια ισχύ και παρουσία έχει μόνον στις ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη σχεδόν μηδενική!

Απογοητευτική είναι η  μέτρηση για τα έντυπα Μέσα και  το ραδιόφωνο. Στην έρευνα μόλις 10% των  ερωτηθέντων απάντησε πως προτιμά  να ενημερώνεται από εφημερίδες και 7% από το ραδιόφωνο.

Την ίδια στιγμή μόλις το 6% των ερωτηθέντων κρίνει συνολικά τα «παραδοσιακά» μίντια ως «πολύ αξιόπιστα». Ένα ποσοστό της τάξης του 50% τα κρίνει ως «κατά περίπτωση αξιόπιστα», το 30% ως «μάλλον αναξιόπιστα» και το 12% ως «εντελώς αναξιόπιστα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: