Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η συνέντευξη Τύπου για τον 1ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο Λιβαδειάς 2013

Eνημερωτική και ενδιαφέρουσα ήταν η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Οργανωτική Επιτροπή για το αθλητικό γεγονός του φθινοπώρου στη Λιβαδειά, τον 1ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο 2013. Ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Μουλκιώτης, ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Παπαγγελής και η πρόεδρος του ΑΚΟΛ κα Γωγώ Θεοδώρου απάντησαν σε όλες τις απορίες και ερωτήσεις, ενώ γενική μεταξύ των πολλών παρευρισκομένων ήταν η αίσθηση ότι η συστράτευση σύσσωμης της Λιβαδειάς για τη διεξαγωγή του μεγάλου αγώνα την Κυριακή έχει ήδη αποδώσει καρπούς και πως η οργανωτική επιτυχία θα συνοδευτεί από μεγάλη συμμετοχή αθλητών από ολόκληρη την Ελλάδα. 


Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο Δημήτρης Λάμπρου, ο οποίος, αφού τόνισε ότι η ευγενής φιλοδοξία όλων είναι να καταστεί ο Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος πανελληνίου κύρους θεσμός, συνεχάρη τη διοίκηση του ΑΚΟΛ και τους συνδιοργανωτές για την υλοποίηση μιας ιδέας που προβάλλει τη Λιβαδειά και τους ανθρώπους της. Ο Δήμητρης Λάμπρου ευχαρίστησε έναν προς έναν τους χορηγούς, τους υποστηρικτές και τους εθελοντές που συμμετέχουν στη διαδικασία και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την οργανωτική αλλά και την από πλευράς συμμετοχής επιτυχία του 1ου Τροφώνιου Ημιμαραθώνιου Λιβαδειάς. 

Δίνοντας τον λόγο στον αντιπεριφερειάρχη κ. Μουλκιώτη, ο Δ. Λάμπρου έκλεισε υπογραμμίζοντας ότι η ίδια η ζωή με οδυνηρό τρόπο έχει πλέον αποδείξει ότι ο καιρός των λόγων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και πως ο καιρός των έργων είναι μια αδήριτη αναγκαιότητα μέσα από τη διάθεση για προσφορά και τη θέληση για ενότητα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης συμφώνησε ότι η εποχή των λόγων δεν μπορεί να προσφέρει τις λύσεις που απαιτούνται και αναφέρθηκε εκτενώς στην αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς με τον ΑΚΟΛ. "Αμέσως αποδεχθήκαμε και συνδράμαμε στην υλοποίηση της ιδέας του ΑΚΟΛ για τη διοργάνωση του 1ου Τροφώνιου Ημιμαραθωνίου", τόνισε ο κ. Μουλκιώτης και συνέχισε: "Η συνεργασία μας με τον ΑΚΟΛ χρονολογείται από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας με κομβικό σημείο την πρόσκληση στη Λιβαδειά του Ολυμπιονίκη μας Δημοσθένη Ταμπάκου για μια σειρά τιμητικών εκδηλώσεων που άφησαν εποχή και θετικό αθλητικό αποτύπωμα στους μαθητές της πόλης μας". 

Ο αντιπεριφερειάρχη κ. Μουλκιώτης προέβλεψε πλήρη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία για τον 1ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο και ζήτησε την από τη Δευτέρα εκκίνηση της προετοιμασίας για τον 2ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο του 2014, ο οποίος, όπως επισήμανε, πρέπει να είναι ακόμη πιο μεγάλος, πιο επιτυχημένος, πιο πλούσιος σε παράλληλες δράσεις. Τέλος, αναφέρθηκε στο μήνυμα του θεσμού του Τροφώνιου Ημιμαραθωνίου που είναι η συμμετοχή,  "αυτό που οι αρχαίοι μας πρόγονοι  λιτά και εύστοχα είχαν περιλάβει σε δύο λέξεις: "ευ αγωνίζεσθαι".

Ο δήμαρχος Λεβαδέων Ν. Παπαγγελής συνεχάρη με τη σειρά του τους διοργανωτές του 1ου Τροφώνιου Ημιμαραθώνιου και ιδιαίτερα τους χορηγούς και τους εθελοντές, αφού, όπως τόνισε, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε τίποτε δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμμετοχή τους. Ο κ. Παπαγγελής ανέφερε ότι στις δεδομένες οικονομικές συνθήκες ο εθελοντισμός είναι ο κινητήριος μοχλός για την ανάδειξη της Λιβαδειάς και την υπηρέτηση του αθλητικού ιδεώδους και επιβεβαίωσε ότι ο Δήμος Λεβαδέων θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια που προβάλλει τη Λιβαδειά, όπως ο 1ος Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος, ο οποίος φέρνει την βοιωτική πρωτεύουσα στο αθλητικό επίκεντρο της Ελλάδας με τους δεκάδες αθλητές-πρεσβευτές που θα συμμετάσχουν στους αγώνες. 

Η πρόεδρος του ΑΚΟΛ κα Γωγώ Θεοδώρου-Μπενέτου, αφού ευχαρίστησε ξεχωριστά και ονομαστικά όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και τους εθελοντές, είπε ότι η ιδέα διεξαγωγής του  1ου Τροφώνιου Ημιμαραθωνίου ξεκίνησε από τη δεδομένη ανάγκη των πολιτών να αθληθούν. Ο ΑΚΟΛ βλέποντας την επιτυχία παρόμοιων εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση και βρήκε θερμή και για την ακρίβεια πρωτοφανή ανταπόκριση από φορείς, άτομα και επιχειρήσεις της Λιβαδειάς που συνέδραμαν καθένας με τα μέσα του στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. 

Η επιτυχία του 1ου Τροφώνιου Ημιμαραθωνίου φαίνεται να προδιαγράφεται τόσο από πλευράς συμμετοχών, που υπερβαίνουν ήδη τις 60, όσο και από την ένταξη του αγώνα στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ από το 2014 και των Special Olympics από φέτος ήδη, επισήμανε η Γωγώ Θεοδώρου, δίνοντας μια πανελλήνια σημασία στη διοργάνωση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις παράλληλες δράσεις που θα εξελιχθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα με μουσικά συγκροτήματα και άλλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ζάππειο. Η κα Θεοδώρου προσκάλεσε τους 80 και πλέον εθελοντές στην αποψινή κρίσιμη τελική σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τις 18.00 στο Επιμελητήριο Βοιωτίας, δήλωσε έτοιμη για ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις και απάντησε στις αρκετές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από δημοσιογράφους και άλλους παρευρισκόμενους διευθετώντας όλα τα εκκρεμή ζητήματα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανταλλαγή συγχαρητηρίων για την υλοποίηση ενός ονείρου, του 1ου Τροφώνιου Ημιμαραθωνίου Λιβαδειάς, που φαινόταν μακρινό  αλλά που μέσα από τη θέληση και την ενότητα φορέων, εθελοντών και χορηγών γίνεται πραγματικότητα. Και μάλιστα επιτυχημένη πραγματικότητα...

*Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς (ΑΚΟΛ), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Λεβαδέων, διοργανώνει τον 1ο ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στη Λιβαδειά, με ώρα έναρξης 9:30 π.μ., με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Πάρκο). Για όλες τις σχετικές πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΑΚΟΛ και του αγώνα: www.akol.gr και www.imimarathonios.akol.gr.















Δεν υπάρχουν σχόλια: