Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

"Δεν φταίνε οι ιερείς αλλά κάποιοι επώνυμοι για το πρόβλημα με την τέλεση των Μυστηρίων στη Μητρόπολη Λιβαδειάς"



Γράφει ο 
Δημήτρης Λάμπρου

Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ














Τους εφημέριους ιερείς του Ι. Ν. Μητρόπολης Λιβαδειάς υπερασπίζεται με επιστολή προς τη viotia ο κ. Γιάννης Μπιστολαρίδης, που επανέρχεται στο πολύκροτο όπως εξελίχθηκε θέμα της τέλεσης γάμου και βάπτισης ταυτοχρόνως. Ο κ. Μπιστολαρίδης αντίθετα επικρίνει κάποιους "επώνυμους" που όπως αναφέρει "θέλησαν με το ζόρι να δημιουργήσουν πρόβλημα στον γάμο μου ( που είχα ήδη κανονίσει 9 μήνες πριν) νομίζοντας πως κάποιοι είναι και χωρίς να έχουν τηρήσει τους κανόνες που η ίδια η εκκλησία έχει θεσπίσει". Το ζήτημα της ταυτόχρονης τέλεσης των δύο μυστηρίων είχε προκαλέσει εκτεταμένη συζήτηση στη viotia εδώ

Παράκαμψη απόφασης της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας λόγω προεστού!

 και την απάντηση της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας εδώ

Απάντηση της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας στο δημοσίευμα της viotia για την τέλεση διπλού μυστηρίου

 Δείτε την επιστολή του κ. Γιάννη Μπιστολαρίδη.



"Tην Κυριακή 15/9 έκανα τον γάμο μου στην Μητρόπολη και μετά από αυτά που διάβασα και έζησα θεωρώ χρέος μου να απαντήσω εκφράζοντας την άποψη μου. Η μητρόπολη έχει καταφέρει να οργανώσει πολύ καλά τους κανόνες της σε αρμόδιους και άξιους ανθρώπους και οφείλουμε να τους τηρούμε πάνω από όλα εμείς οι ίδιοι. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί γάμου και βάπτισης σαν γεγονός και μυστήριο γιατί είπαμε πως μιας και είναι απόφαση της, οφείλουμε να την τηρήσουμε. Οργάνωσα τον γάμο μου τηρώντας όλες τις διαδικασίες που ζητούσε η μητρόπολη να γίνουν, έρχοντας σε επαφή με τους υπεύθυνους για αυτόν τον λόγο ιερείς στις συγκεκριμένες ώρες και γραφεία που λειτουργούν για αυτές τις υποθέσεις και ήταν αλλά και ήμουν πραγματικά συνεπής, για αυτό θεωρώ απαράδεκτο το να διαβάζω ότι έφταιξαν οι ιερείς για αυτό που έγινε.. 

Τα πράγματα δεν έγιναν έτσι και οι ιερείς έκαναν άριστα την δουλειά που τους έχει ανατεθεί. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από ανθρώπους που νόμιζαν πως με την επωνυμία τους μπορούν να αλλάξουν τα πάντα προς τα θέλω τους ζορίζοντας και φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση ανθρώπους και καταστάσεις που προς στιγμή όντως έδειχναν να τα καταφέρνουν. Επειδή όμως τα μεγάλα τζάκια πρέπει να σβήσουν μπήκα στην διαδικασία να δημοσιεύσω το πρόβλημα μιας και κάποιοι θέλησαν με το ζόρι να δημιουργήσουν πρόβλημα στον γάμο μου ( που είχα ήδη κανονίσει 9 μήνες πριν) νομίζοντας πως κάποιοι είναι και χωρίς να έχουν τηρήσει τους κανόνες που η ίδια η εκκλησία έχει θεσπίσει για αυτό λοιπόν πρέπει να τους γίνει μάθημα πως όπως λέει και ο λαός ο λύκος έχει κοντό τον σβέρκο του για να κάνει τις δουλειές μόνος του.. Όταν λοιπόν κύριοι έχω δαπανήσει χρόνο και κόπο να ακολουθήσω αυτούς τους κανόνες ενώ κάποιοι άλλοι νόμιζαν πως με τηλέφωνα και επωνυμίες θα έβγαζαν άκρη διαμέσου τρίτων που στην τελική έβγαλαν και την ουρά τους απ'έξω απλά γελάστηκαν. Τα πράγματα κύλισαν όπως ακριβώς έπρεπε να γίνουν και ας χαλάστηκαν κάποιοι..


Υ.Γ. Δεν καλέστηκα από τον μητροπολίτη όπως αναφέρει στην επιστολή του αλλά δέχομαι το φόρτο της καθημερινότητας του. Όχι όμως να μην αναγνωρίσω και τον αγώνα των ιερέων για επικράτηση του δικαίου και του σωστού!
Ευχαριστώ όλους του ανθρώπους της μητρόπολης που είναι υπεύθυνοι για τους γάμους μέσα από την καρδιά μου!
Γιάννης Μπιστολαρίδης".

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για το ήθος του συντάκτη του κειμένου γιατί αποδεικνύει ότι αναγνωρίζει τους σωστούς ανθρώπους που ήρθε σε επαφή και δεν εθελοτυφλεί και μάλιστα επώνυμα έχει το θάρρος να γράψει την άποψη του που δείχνει ότι από την πλευρά του δεν είχε ούτε να κρύψει ούτε και να φοβηθεί κάτι!

Ανώνυμος είπε...

Τέλος να προσθέσω πως ουδεμία σχέση έχω με αναρτήσεις και δημοσιεύσεις μέχρι τώρα όπως μου χρεώθηκε.
Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΟΤΑΝ !!!! ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !!ΜΟΝΟ ΚΑΚΙΑ ΒΓΑΖΕΙ !!! ΛΥΠΑΜΑΙ !!ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙ ΣΤΗ ΕΓΓΑΜΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ? ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ !!!!

Ανώνυμος είπε...

προς 10:28

Αν και δεν έχω καμία σχέση ούτε με τους μεν ούτε με τους δε, τι θα πρέπει ρε φίλε δηλαδή αντίπαλη αντιμετώπιση μια ζωή να το κάνουμε τουμπεκί για να κάνουν κάποιοι δουλείτσα τους? Έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί μας μάθανε οι έχοντες την εξουσία (πελατιακό σύστημα λέγεται) να κάνουμε δουλειά μας και να μη μιλάμε...δηλαδή αφού κάνεις το γάμο σου άσε να κάνει και ο άλλος το γάμο του Π Α Ρ Α Ν Ο Μ Α αλλά πάνω από όλα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ και μη βγάλεις άχνα γιατί είναι κάποιος. αλλού αυτά... Σε ότι αφορά το χριστιανικό έγω ξέρω ότι συνάδει και με το δίκαιο αλλά ξέχασα πάνω από όλα ας κάνουμε δουλειά μας....Για γέλια.....

Ανώνυμος είπε...

αυτη η κατασταση εχει παρατραβηξει εις βαρος του ζευγαριου.σε ολους τους γαμους συμβαινουν αυτα αλλα κ σε εμενα δεν βγηκα να αρπαχτω ουτε με το ζευγαρι ουτε με τους ιερεις.κυριε μου ασχοληθητε με τον εγγαμο βιο σας και αφηστε τις μικροαστικες σας κακιες..

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στον Γιαννη που δεν διστασε να απαντησει επωνυμα , με αξιοπρεπεια και ηθος και οχι να κρυφτει πισω απο ανωνυμιες, γιατι ακριβως δεν εχει να φοβηθει τιποτα! Αλιμονο και αν δεν ηταν ελευθερος ο καθενας απο εμας να καταγγελει τετοιου ειδους ...πελατειακες σχεσεις και να επιλεγει να στρουθοκαμηλιζει...οσο και αν καποιοι ενοχλουνται γιατι ξεβολευονται!!και παλι μπραβο!!

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στον ΓΙαννη που απαντησε επωνυμα, με ηθος κ αξιοπρεπεια και δεν κρυφτηκε πισω απο την ανωνυμια, γιατι ακριβως δεν εχει να φοβηθει τιποτα! Αλιμονο αν ο καθενας απο εμας δεν τολμουσε να πει τα πραγματα ως εχουν γιατι θιγονται τα συμφεροντα των βολεμενων και χαλουν οι πελατειακες σχεσεις ορισμενων! Η αληθεια οφειλει να λεγεται κ ας ενοχλουνται καποιοι.... Φιλε Γιαννη μη μασας... Οσοι δεν εχουν επιχειρηματα μονο με υβρεις και κακια μπορουν να μιλησουν!