Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Για τα νέα φωτιστικά στη Λιβαδειά

Συζήτηση σε ολόκληρη την πόλη έχει προκαλέσει το έργο φωτισμού της Ερκυνας και ιδιαίτερα τα νέα φωτιστικά που έχουν πλημμυρίσει τις όχθες με τρόπο σαν να περισσεύουν. Οπως φαίνεται στη φωτογραφία τα φωτιστικά (είναι οι λευκές κολόνες που μοιάζουν με ομπρέλες καφετέριας) τοποθετούνται παντού και σε υπερβολική πυκνότητα προκαλώντας αμφιβολία για το τελικό αισθητικό και λειοτυργικό  αποτέλεσμα.  Και φυσικά είναι σχεδόν σίγουρο ότι από τον Δήμο Λεβαδέων δεν έχει υπολογιστεί πως τα υπερβολικά πολλά φωτιστικά έχουν αντίστοιχο κόστος ηλεκτρικού, συντήρησης αντικατάστασης κ.λπ.
Εκείνο όμως που συζητείται περισσότερο στους κύκλους των μυημένων είναι το χρώμα των φανοστατών τους οποίους έχει προμηθευτεί ο Δήμο Λεβαδέων και το οποίο είναι λευκό ή υπόλευκο. Μπορεί κάποιος να το δει πλησιάζοντας στη βάση από τους φανοστάτες που έχουν ήδη τοποθετηθεί. Αυτό το χρώμα λοιπόν έκτός του ότι είναι από μόνο του κάπως ψυχρό είναι και παράταιρο καθώς παραδοσιακά τα φωτιστικά στη Λιβαδειά ήταν διαφορετικών πιο καλαίσθητων χρωμάτων κι επιλογών -κυρίως ανθρακί και εν γένει σκούρων αποχρώσεων που έχουν πολλά πλεονεκτήματα .
Γιατί δεν προμηθευτήκαμε τα φωτιστικά που ταιριάζουν με τα προηγούμενα; Είναι η γνωστή ανεπάρκεια και η προχειρότητα του Δήμου Λεβαδέων η αιτία; 

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μελέτη υπάρχει?
Όχι η οικονομοτεχνική για την προμήθεια , η άλλη η πραγματική από Αρχιτέκτονα και Ηλεκτρολόγο Μηχανικό . . .

Ανώνυμος είπε...

Αν μείνουν έτσι λευκά μοιάζουν πολύ φτηνιάρικα.

Ανώνυμος είπε...

είναι χρώματος λευκό για να τα βάφει ο καθένας σε ότι χρώμα επιθυμεί.
Γατάκια !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως υπάρχει προστατευτικό αυτοκόλλητο το οποίο θα αφαιρεθεί όταν ολοκληρωθεί το έργο?

Ανώνυμος είπε...

Θα διακοσμηθούν συντόμως με πράσινο σπρέι από τους φιλάθλους του Λεβαδειακού.

Ανώνυμος είπε...

Ρε χούμα!

Ανώνυμος είπε...

μήπως είναι ειδικής βαφής που ανάλογα με την ένταση του ήλιου και την ένταση του φωτός μεταβάλεται και το χρώμα τους ?

Απλά ακόμη δεν τα έχουν συνδέσει και δεν τα έχεται δει ολοκληρομένα.

Τί είστε εσείς ,μη δείτε καινούργια τεχνολογία αμέσως να την κατακρίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είναι ομπρέλες?

Ανώνυμος είπε...

Μήπως βάζουμε τόσα πολλά φωτιστικά και τόσο πυκνά για να φαίνονται από τη Σελήνη μόλις ανάψουν και να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο έργο παγκοσμίως που θα φαίνεται μαζί με το ασήμαντο κατά την άποψη μου Σινικό Τείχος της Κίνας ?

Δήμαρχε ,μέγιστε ,δεν υπάρχεις ,μη φοβάσαι με αυτές τις επιλογές σου νομίζω πως θα φοβηθεί κάποιος άλλος να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου Λιβαδειάς και κυρίως να τα βάλει μαζί σου.

Προχώρα πας καλά ,πας SUPER είσαι ο πρώτος ,δεν υπάρχει άλλος.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ Παπαγγελή με τόσο πυκνά φώτα και με τόσο δυνατό φωτισμό που θα έχουν όταν θα ανάψουν ,ούτε ραντεβού δεν μπορούμε να πάμε σ΄αυτα τα πάρκα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέμε ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ το εννοούμε!

Ανώνυμος είπε...

@4.18
Μάλλον εννοείς ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ...

Ανώνυμος είπε...

Να βαφτούν και τα κολωνάκια στους δρόμους άσπρα για να είναι ασορτί.

Ανώνυμος είπε...

Με δέκα φωτιστικά λιγότερα, πόσες λακούβες κλείναμε; Μήπως όλες;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αν επιλεγούν και λάμπες σε σχήμα κιονόκρανου θα έχουμε μια καλόγουστη αρχιτεκτονική αναφορά στον πολιτισμό των προγόνων μας.

Αντώνης είπε...

Με τόσο πολύ φώς από τα φωτιστικά και με το νερό του ποταμού το καλοκαίρι τα κουνούπια θα κάνουν πάρτι κάθε βράδυ.
Θα γίνεται χαμός οπότε θα πρέπει να ψεκάσουμε την περιοχή και να ενταχθεί ο δήμος σε πρόγραμμα ψεκασμού του Υπουργείου Γεωργίας.

Παρακαλώ να δώσετε στη Τεχνική Υπηρεσία σας να κάνουν μία μελέτη για να είμαστε έτοιμοι να την κάνουμε ανάθεση λόγω του κατεπείγοντος και να τη δημοπρατήσουμε ωραία όπως τα ΧΥΤΑ.

Γιώργος είπε...

Πάντως η φωτογραφία που έχεις βάλει Βοιωτέ είναι πολύ πετυχημένη, τα πεσμένα φύλλα ,ο πλάτανος και δίπλα ένα τόσο μικρό παρτέρι στο οποίο ,οι χριστιανοί αν υπάρχει θεός ,έχουν βάλει ΔΥΟ (2) φωτιστικά σ΄ ένα τόσο μικρό παρτεράκι.

Καλά την ενέργεια και το κόστος στο ηλεκτρικό που θα πληρώνουμε σε περίοδο οικονομικής κρίσης δεν το σκέφτονται καθόλου.
Τι είναι αυτά τα πράγματα. .Ποιός τα παραλαμβάνει αυτά .Δεν υπάρχει έλεγχος. Απαράδεκτη κατάσταση

Unknown είπε...

...και το χειρότερο θέαμα είναι να περπατάς στην Κρύα μέχρι πάνω ψηλά...εκεί να δείς την "παραμόρφωση" του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος από την τεχνολογική παρέμβαση...το φώς της εξέλιξης να σβήνει την αέναη ομορφιά της φύσης...όση φαντασία κι αν έχεις η ματιά μας πάντα θα σημαδεύει το αποτύπωμα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας...

Unknown είπε...

...ένας περίπατος μέχρι πάνω ψηλά στην Κρύα θα σας πείσει για την "παραμόρφωση" του φυσικού τοπίου από την μεταλλική ψυχρή και αποθητική παρουσία των νέων τεχνολογικών κατορθωμάτων...με την υπογραφή των τοπικών αρχών...περαστικά μας...

Ανώνυμος είπε...

@10.43
Τι είπε ο ποιητής !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχουν μπει λευκές κολώνες και στη διαδρομή προς το θέατρο και προς το φαράγγι?