Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Η λακκκούβα στο κέντρο της Λιβαδειάς #2








Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ

















Η προχειρότητα και η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής του κ. Παπαγγελή επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά. Γράφαμε στις 19 Δεκεμβρίου 2013 για τη λακκούβα στο κέντρ της Λιβαδειάς, στην οδό Φίλωνος: 
"Η επικίνδυνη λακκούβα που βλέπετε στη φωτογραφία δεν βρίσκεται σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο της περιφέρειας της πόλης. Βρίσκεται σε μια απο τις πλέον κεντρικές διασταυρώσεις της Λιβαδειάς, εκείνη της Πεσόντων Μαχητών και Φίλωνος, όπου μάλιστα υπάρχουν και φανάρια. Η ασφαλτόστρωση που έγινε τελευταία κάλυψε τον δρόμο αλλά προφανώς η ΔΕΥΑΛ "έσκαψε" το φρεάτιο για να το "αποκαλύψει" δημιουργώντας μια πολύ επικίνδυνη παγίδα για τους εποχούμενους αλλά και για τους πεζούς.
Η viotia επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της εταιρείας που είχε αναλάβει την ασφαλτόστρωση  του κεντρικού αυτού άξονα της Λιβαδειάς ο οποίος λακωνικά υπογράμμισε ότι ο εργολήπτης έχει εκπληρώσει όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις του.
Η μεγάλη λακκούβα -γιατί από μικρές είναι γεμάτη όλη η πόλη- πρέπει να καλυφθεί τάχιστα διότι δεν είναι απίθανο να υπάρξει σοβαρό ατύχημα κυρίως με δίκυκλο/μηχανάκι και εν όψει της ήδη αυξημένης κίνησης που παρουσιάζει η Λιβαδειά λόγω των εορτών. Τι περιμένει η δημοτική αρχή να θρηνήσουμε θύματα;
" Δείτε το ρεπορτάζ/ http://www.viotia.blogspot.gr/2013/12/blog-post_19.html

Υπό την πίεση της viotia η δημοτική αρχή έστειλε την άλλη μέρα πρωί πρωί ένα συνεργείο του Δήμου που σκέπασε πρόχειρα τη λακκούβα. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ.
http://www.viotia.blogspot.gr/2013/12/blog-post_6669.html
Και χθες η viotia ειδοποιήθηκε πάλι από τους περιοίκους ότι το κλείσιμο της λακκούβας ήταν εντελώς πρόχειρο και πώς ήδη έχει αρχίσει να δημιουργείται εκ νέου κίνδυνος για τους εποχούμενους και για τους πεζούς. Οπως διαπιστώνετε από τις 3 πάνω φωτογραφίες όντως η κάλυψη του φρεατίου έχει ήδη υποχωρήσει και ειδικά στην πλευρά προς Γεωργαντά σχηματίζεται μια επικίνδυνη κόχη. Φυσικά προϊόντος του χρόνου η λακκούβα θα μεγαλώνει με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται αν δεν υπάρξει ουσιαστική μέριμνα και σοβαρή αντιμετώπιση τους προβλήματος. Η παροιμιώδης προχειρότητα και η μνημειώδης ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΙΩΤΕ ειχα γραψει και σε προιγουμενη αναρτηση οτι τα συνεργεια του δημου ειχαν χρησ
ιμοποιηση ξεσματα απο παλια ασφαλτο .Αυτο εχει σαν αποτελεσμα με καθε βροχη η ασφαλτος να φευγει.Προχειροτητα στο μεγαλειο της.(Π.Ι.Α)






βοιωτός είπε...

To ενθυμούμαι αγαπητέ ΠΙΑ και τελικά είχες απόλυτο δίκιο. Είναι απίστευτο όλη αυτή η ταλαιπωρία μέσα σε 20 μέρες.

Καθηγητής Πολυτεχνείου είπε...

Μήπως θα έπρεπε να σηκωθεί το καπάκι αντί να το κουκουλώνουν με πίσσα;

Ανώνυμος είπε...

Την ευθύνη φέρουν οι ασυνείδητοι οδηγοί που πατάνε σκοπίμως και με δόλο στο συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα την φθορά της δημόσιας περιουσίας. Να παρέμβει η τροχαία και να κόβει κλήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας εργασίας η οποία επειδή δεν έγινε σωστά από την αρχή θα κοστίσει υπερβολικά λόγω του ράβε - ξήλωνε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ Ο ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΤΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ.
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Μ'ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ. Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΩ. Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΙΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια και ο δρομος στην καραγιαννοπουλου απο το υψος του πρωτου Δημοτικου ως & τον φουρνο του πολυταρχου ειναι μονο λακουβες! ελεος...παμε εμεις ως κατοικοι & ριχνουμε χωμα... ΕΛΕΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

@3.09
Φιλε αυτες οι λακουβες δεν ειναι τιποτα μπροστα σ αυτες στην αρκσαδιου που ειχε βγαλει ο βοιωτος. Εκει εριχναν μεσα πετρες ολοκληρες.
Μη διαμαρτυρεσε λοιπον ,και περιμενε μολις ξυπνησει ο δημαρχος και οι φιλοι του.