Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Λιβαδειά: κι όμως συνάντησα τον άνθρωπο




Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ








Ενα από τα πιο συγκλονιστικά και τα πιο ενδιαφέροντα ρεπορτάζ της ζωής μου  έκανα το πρωί της Παρασκευής 17 Ιανουαρίου 2014 στη Λιβαδειά. Αφορούσε -μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο- την πολιτική, την οικονομία, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, από τη σκοπιά του πάσχοντος πολίτη και όχι από την άνεση που εξασφαλίζουν τα πολυτελή γραφεία, τα ξύλινα έδρανα και τα ακριβά σαλόνια.

Δεν θα δώσω τα πλήρη στοιχεία του ρεπορτάζ ούτε λεπτομέρειες. Για ευνόητους λόγους. Όμως κατόπιν δικής μου επιμονής και με δική μου ευθύνη θα δημοσιοποιήσω ορισμένα σημεία, για να ενθαρρύνω τους συμπολίτες στο να μιμηθούν τον Μάκη Μανώλη.
Κι αυτό γιατί ο συμπολίτης μας επιχειρηματίας κ. Μάκης Μανώλης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της viotia για τη δημιουργία ενός Δικτύου Αλληλεγγύης για τους ανθρώπους της Λιβαδειάς που τυγχάνει να βρίσκονται σε ανάγκη, επικοινώνησε μαζί μου και εξέφρασε την επιθυμία του να τείνει μια χείρα βοηθείας προς ένα σπιτικό που έχει χτυπηθεί από την απίστευτης έντασης ύφεση, η οποία έχει εξαθλιώσει την Ελλάδα και τους πολίτες της. Επειτα από μια σύντομη έρευνα και με τη βοήθεια εκλεκτών φίλων οι οποίοι επιθυμούν να μείνουν ανώνυμοι, εντοπίστηκε η οικογένεια, εκτιμήθηκαν οι ανάγκες της και αποφασίστηκε το είδος και το ύψος  του μερίσματος αλληλεγγύης που προσφέρθηκε να διαθέσει ο συμπολίτης μας.

Σήμερα ήταν η μέρα που όλος αυτός ο σχεδιασμός υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία σε υπεραγορά της πόλης μας (απ’ όπου και οι φωτογραφίες). Ταυτόχρονα η πρώτη αυτή ενέργεια σηματοδότησε την πρακτική αρχή του Δικτύου Αλληλεγγύης, που συγκροτείται με πρωτοβουλία της viotia και συμμετοχή πολιτών της Λιβαδειάς, χωρίς την οποία φυσικά τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει.
Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει συνέχεια, για να αποδείξουμε όλοι μαζί ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε ως κοινωνία ανθρώπων και όχι ως ζούγκλα άγριων ζώων.
Οσοι πολίτες ή φορείς ενδιαφέρονται να προσφέρουν από το περίσσευμα ή και το υστέρημά τους στους συμπολίτες που έχουν πληγεί από την κρίση, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 6944 734490.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Μάκη Μανώλη και τους ανώνυμους φίλους που με τις ενέργειές τους απέδειξαν ότι η οικονομική κρίση δεν έχει ακόμα σκοτώσει την ανθρωπιά σ’ αυτή την πόλη.


4 σχόλια:

ραζαλια είπε...

Γιατί αγαπάω έκείνους πού αγαπούν τή ζωή. Καί πού ή λύπη τους είναι ή δύναμή τους. Πού κοιτάζουν μέ μάτια άδολα καί αθώα ακόμα κι άν πέρασε ό χρόνος αδυσώπητος από πάνω τους. Πού γνωρίζουν ότι δέν τά ξέρουν όλα , γιατί δέν μαθαίνονται όλα. Πού στύβουν τό λίγο καί βγάζουν τό πολύ. Γιά τούς εαυτούς τους καί γιά όσους αγαπούν.
Ο.E

μπραβο σας.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Μάκη!

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΕΓΑΛΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΞΕΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΚΗ!!!ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΚΗΔΕΣ !!ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο!