Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Εκμισθώθηκε το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ








Η "Δημήτριος και Πλουτ. Καλλιαντάσης ΟΕ" είναι η εταιρεία που "πήρε" το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς κατά τη δημοπρασία που εξελίχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Λιβαδειάς. Υπενθυμίζεται ότι οι όροι που είχαν τεθεί είναι: 3.500 ενοίκιο τον μήνα/60.000 αϋλη αξία και η ολοκλήρωση της ανακατασκευής του ΞΕΝΙΑ να βαρύνει τον ενοικιαστή.
Η εταιρεία που ήταν η μόνη που κατέθεσε προσφορά, εκμεταλλεύεται ήδη το κατάστημα με τα σουβλάκια στην Κρύα, στην αρχή της οδού Τροφωνίου -γνωστό στη λιβαδείτική αργκό ως "Τα Γαϊδούρια".
Να συμπληρώσω  ότι  Ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς θα έρθοει σε επαφή με τον ενοικιαστή κα πολύ σύντομα θα έχουμε νεότερες πληροφορίες.

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δω ψησταριες στο Ξενία δεν το γλιτώνω το εγκεφαλικό...!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν δω ψησταριες στο Ξενία δεν το γλιτώνω το εγκεφαλικό...!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΕΣ ΔΟΞΑΣ ΛΑΜΠΡΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ θα δεις γαιδούρια οι ψησταριές θα σε πειράξουν;;;;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά υπάρχει και πιο κάτω από τον πάτο !

Ανώνυμος είπε...

3.43 στις μέρες μας γαιδούρια θα δεις παντού...

Ανώνυμος είπε...

Kαι μόνο το όνομα τα λέει όλα...Πόσο η πραγματικότητα και η αισθητική που όλοι βλέπουμε.Κρίμα κι άδικο Βοιωτέ για τις προσπάθειες σου .Μακρυά κι απο απόσταση !!!

βοιωτός είπε...

6,16
Η προσπάθεια για το ΞΕΝΙΑ που μεν ξεκίνσηα εγώ αλλά στην πορεία συσπείρωσε γύρω της μερικούς από τους πλέον αξιόλογους ανθρώπους της Λιβαδειάς στον Σύλλογο Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς όχι μόνο δεν τελείωσε αλλά θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση.

Και κάτι άλλο. Ό,τι έγινε μέχρι σήμερα δεν είναι σε καμία πε΄ριπτωση "περασμένα ξεχασμένα" Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για τις καθυστερήσεις, για τα παιδαριώδη λάθη, για την προχειρότητα, για την ανεπάρκεια και για όλα τα υπόλοιπα θα αποδοθούν. Να είμασστε συνεννοημένοι. Θα αποδοθούν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν βρισκω κατι κακο στο να παει το Ξενια σε αυτοδημιουργητους επιχειρηματιες της πολης. Μπραβο τους αρκει να πληρωνουν τα ενοικιο. Σε αντιθεση με αλλους. Δηλαδη τι περιμενατε να το επαιρνε η λατση και να το εκανε καφε τεχνης και λογου ;;ας προσαρμοσθουμε στην πραγματικοτητα της πολης μας

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΔΗ Η ΝΑΝΤΙΑ (ΓΙΩΤΑ) ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΟΡΟΣ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΝΑ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΓΟΝΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.!!!

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν θα έπρεπε να συγχαρούμε τον έγκριτο δημοσιογράφο κ. Λάμπρου για αυτή την τόσο δεοντολογική είδηση (δημοσιογραφικά πάντα) αποκαλώντας δημοσίως τους ανθρώπους "γα'ι'δούρια"! Λέγονται Δημήτριος και Πλούταρχος Καλλιαντάσης και η ταβέρνα ονομάζεται "Η Κρύα". Αλλά αφού θέλησε ο κ. Λάμπρου να γίνει τόσο περιγραφικός θα έπρεπε να αναφέρει και τον λόγο που αποκαλούνται απο στενό πάντα φιλικό περιβάλλον, έτσι, μιας και θα αποτελούσε απάντηση σε πολλα από τα παραπάνω. Όσο για τα υπόλοιπα σχόλια, δεν με ξαφνιάζουν ιδιαίτερα καθώς είναι χαρακτηριστικό του Έλληνα τα τελευταία χρόνια! Καναπές, "αραλίκι" και σχόλια....πολλά σχόλια!! Κουβέντες καφενείου και αηδιαστική κριτική για ανθρώπους που αφενώς δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν και κυρίως πλήρωσαν..με χρήματα δουλεμένα, από μια υγειή επιχείρηση εδώ και χρόνια, που συντηρεί 10 οικογένειες της Λιβαδειάς και πρόκειτε να δώσει εργασία και απασχόληση σε άλλες τόσες. Θα προτιμούσατε σίγουρα επιχειρηματίες που "πιστολιάζουν" δημοτική αρχή και εργαζόμενους για κανα χρόνο και μετά κυκλοφορούνε με τις εισπράξεις στην τσέπη ανάμεσα μας. Βλέποντας τα παραπάνω σχόλια, δεν αναγνωρίζω επίσης κανένα στοιχείο παιδείας που να δικαιολογεί την κριτική περί αισθητικής! Κρίνοντας από την παιδεία δεν θα ήθελα να δω την αισθητική σας. Το μόνο που ελπίζω είναι αυτές οι απόψεις να αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα γιατί αλλιώς δεν έχει καμία ελπίδα αυτός ο τόπος. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω τον ''βοιωτός", αφού έχει τόσες "τεκμηριωμένες" αντιρρήσεις για την εξέληξη του "Ξενία", γιατί δεν το διεκδίκησε μαζί με τον σύλλογο από τον Δήμο πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μιας και κριθήκαν πολλές δημοπρασίες άγονες (χωρίς διεκδικητή). Μάλλον γιατί ο "τσάμπας ζει!!" καθώς θα πρέπει να κάνει γνωστό στους φίλους του blog ότι σε περίπτωση που δεν το έπαιρνε η συγκεκριμένη επιχείρηση, δίνοντας 60.000 "ζεστά", θα περνούσε στα χέρια του "συλλόγου φίλων Ξενία" ( μάλλον οι υπόλοιποι Λιβαδείτες είναι οι εχθροί), χώρις να μπει ούτε "ευρώ" στα ταμεία του Δήμου! Πιστεύω πως οι αντιρρήσεις σας τώρα μοιάζουν πιο τεκμηριωμένες! Αλήθεια κ. Λάμπρου ποιος είναι ο πρόεδρος;;; Όσο για τον τελευταίο φίλο/φίλη που προτείνει να βγει άγονος ο διαγωνισμός, είναι για γέλια...ή για κλάμματα...ή και τα δύο!! Καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Ζω και εργάζομαι εκτός Λιβαδειάς αλλά παρακολουθώ τις εξελίξεις της πόλης μου. Διάβασα τα σχόλια σας και απόρησα με την μικρότητα σας και το πόσο στενόμυαλοι είστε γιατί με τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς, αερολογίες καθώς και άστοχες προτάσεις ( βλ. σχόλιο που δημοσιεύτηκε στις 9.54) δεν είστε τίποτα παραπάνω. Θα ήθελα να ευχηθώ στην επιχείρηση να καταφέρει να λειτουργήσει το Ξενία όπως όλοι το θυμόμαστε και το αγαπήσαμε!

Ανώνυμος είπε...

και όλοι αυτοί που "ήξεραν" ότι θα γίνει απ' ευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένο επιχειρηματία τώρα τι λένε; σε κάθε περίπτωση τηρήθηκαν οι διαδικασίες και η προσπάθεια πέτυχε.

μην ξεχνάτε πότε κάηκε το ΞΕΝΙΑ

συμφωνώ με όσα γράφει ανώνυμος της 2/21/2014 9:03 μ.μ.

βοιωτός είπε...

3.47
Θα σας παρακαλούσα να μην προσβάλετε του αναγνώστες και τους σχολιαστές κυρίως χωρίς την παραμικρή τεκμηρίωση. Οσα λέτε είναι ανοησίες ανθρώπου που κινείται από ιδιοτελείς λόγους.-

βοιωτός είπε...

3.37
Δεν θα δεχτώ από εσάς μαθήματα διατύπωσης και ελληνικών για προφανείς λόγους. Ούτε ασφαλώς δεοντολογίας δημοσιογραφικής και λοιπής.
Η viotia -ως όφειλε- ΔΕΝ διατύπωσε ακόμη καμία αντίρρηση για την εξέλιξη της δημοπρασίας για το ΞΕΝΙΑ, όπως καθένας μπορεί να δει διαβάζοντας την είδηση. Θα το πράξει όταν έχει τα στοιχεία που απαιτούνται στα χέρια της.

Δεν γνωρίζω γιατί σας ενοχλεί η φωνή των πολιτών και η κριτκή τους αλλά αν είναι αυτό που υποθέτω ακούστε:
Οσο κι αν πονάει τη δημοτική αρχή οι χειρισμοί για το ΞΕΝΙΑ ήταν ερασιτεχνικοί και έδειχναν τον πανικό και την ανέπαρκεια του κ. Παπαγγελή. Οι καθυστερήσεις ήταν μεγάλες και στοίχισαν στους δημότες πολλά χρήματα που ήταν αναγκαία σε ένα οικονομικά αδύναμο Δήμο.

Η διαδικασία ήταν αντάξια αφρικανικής χώρας όπως σε πολλές περιπτώσεις κατά τη θητεία Παπαγγελή. Με περιφράξεις του έργου, με ή χωρίς μελέτες, με ξήλωμα δαπέδων ή παταριού και άλλα ευτράπελα μεν αλλά ενδιεκτικά της ασχετοσύνης και της σπουδής ανθρώπων που ούετ μπορούν ούτε θέλουν να καταλάβουν τιος αντιπροσωπεύει τιο ΞΕΝΙΑ για τοςυ Λιβαδείτες. Και πόσα άλλα που δεν μάθαμε ποτέ λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς της δημοτικής αρχής που προφανώς είχε και έχει πολλά να κρύψει.

Για τον Σύλλογο Φίλων του ΞΕΝΙΑ φυσικά τα όσα λέτε είναι για γέλια και δεν χρειάζονται απάντηση και εδώ μπορώ να εντοπίσω εκτός από την προφανή αμηχανία και κακό γούστο στην προπαγάνδα -πάντως κάτι μου θυμίζουν αυτές οι συκοφαντίες.

Φυσικά ο Σύλλογος δεν θέλει να πάρει το ΞΕΝΙΑ. Αν ήθέλε θα μπορούσε να είστε σίγουρος παρά τα όσα σας διαβεβαιώνουν οι πανικόβλητοι φίλοι σας.



Και όπως έγραψα παραπάνω ο ρόλος του Συλλόγου συνεχίζεται και θα γίνει τώρα ακόμα πιο οσυιαστικός αφού καλείται να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς. Και θα το κάνει να είστε σίγουροι.

Δεν ξέρω ποιοι άλλοι θα είναι μαζί του αλλά ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς θα είναι σίγουρα παρών στις εξελίξεις και μάλιστα από ηγετική θέση.

βοιωτός είπε...

Και να επαναλάβω και τούτο: οι ευθύνες για όλες τις εξελίξεις στο ζήτημα του ΞΕΝΙΑ θα αποδοθούν κανονικά. Να είμαστε συνεννοημένοι.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει πιο μεγάλη γελοιότητα από τη συκοφαντία ενός συλλόγου που προσφέρει στην πόλη μας χωρίς κανένα κέρδος ; Όλοι ξέρουμε πια πολύ καλά ποιοι προσφέρουν ανιδιοτελώς και ποιοι είναι οι άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΒΟΙΩΤΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ? ΕΦΟΣΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ (ΔΙΚΟ ΤΟΥ) ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΝΑΣ ΕΠΙΧ/ΤΙΑΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΙΤΕΡΟ ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ/ΦΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ

βοιωτός είπε...

11.37
Εγραψα πολύ καθαρά τι θα κάνει ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς. Τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι ανοησίες που δεν στηρίζονται πουθενά.
Ο Σύλλογος θα αποδώσει τις ευθύνες για την υπόθεση ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς.
Ο Σύλλογος θα επιβλέπει τώρα και στο μέλλον την εύρυθμη λειτουργία του ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς.
Deal with it. Είναι το εξυπνότερο που μπορείς να κάνεις, πίστεψέ με.

βοιωτός είπε...

11.29
Είναι γνωστοί οι καραγκιόζηδες στη Λιβαδειά και είναι οι ίδιοι με τους συκοφάντες. Ολοι τους γνωρίζουν...

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ, καλά όσα λες, αλλά δώσε και καμία απάντηση στις ερωτήσεις του
3:37. Θα έχει περισσότερο ενδιαφέρων από τις γενικολογίες

βοιωτός είπε...

12.51
Δεν αντιλαμβάνομαι ποια είναι η ερώτηση. Αν θέλεις διατύπωσέ την εσύ να καταλάβω.
Εκτός αν εννοείς τις συκοφαντίες. Σε αυτές δεν θα απαντήσω. Δεν αρμόζουν στο δικό μου επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ "ΞΕΝΙΑ", ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ, ΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ! ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ!!! ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ? ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΞΕΝΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ Η ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΜΜΕΝΗ ΑΗΔΙΑ ΣΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ???? ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΑΘΗ ΓΙΝΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ! ΕΙΜΑΙ ΛΕΙΒΑΔΙΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΟΙΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ!!! ΤΟ ΑΛΛΟ "ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ" ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΙΛΑΤΕ ΜΕ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ "ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ"! ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΔΗΛΑΔΗ! ΟΛΟΙ ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ! ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΠΝΙΓΟΜΑΙ! ΠΟΣΟ ΚΑΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΦΘΗΝΟΣ???? ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ!!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΚΑΛΙΑΝΤΑΣΗ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΠΩΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΩ ΑΠΛΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ Η ΛΕΙΒΑΔΙΤΙΣΣΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!! ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΓΑΚΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητή ανώνυμη Λιβαδείτισσα των 10:48, αφού εσύ κριτικάρεις τα μισόλογα και τους ανώνυμους,γιατί δεν γράφεις το ονοματεπώνυμό σου και να μας πεις ευθέως το τι δεν ''καταλαβαίνεις''; Πάντως καλή η προσπάθεια για ξεκάρφωμα αλλά δυστυχώς δεν έπεισες...Υ.Γ Και μην ΄΄φωνάζεις΄΄(Κεφαλαία) σε καταλαβαίνουμε μια χαρά !

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ή Κυρία των 6:38 δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να αναφέρω το όνομα μου όχι για κανέναν άλλον λόγο αλλά γιατί απλά τοποθετήθηκα και προσπάθησα να ακουστώ και να γράψω ότι θα ήθελαν πολλοί Λιβαδίτες να εκφράσουν. Πνίγομαι όταν ακούω βλακείες και νομίζω πως όπωσ όλοι εδω έτσι κι εγώ έχω το βήμα να πω τι με ενοχλέι και με παραξενεύει. Αλλά απ΄οτι φαίνεται κανένασ δεν κατάλαβε τίποτα ή δεν θέλησε να καταλάβει. 'Ολοι καταλαβαίνουμε ότι θέλουμε και όχι ότι γράφει κάποιος εδώ. Τέλος πάντων. Απάντηση δεν έχω πάρει αλλά δεν πειράζει. Θα αφήσω τους προβληματισμούς μου για τον εαυτό μου. Όσο για σένα... ασχολίαστο. Νομίζεις πωσ είμαι από την οικογένεια των Καλιαντάση? Πόσο φθηνός/ή φαίνεσαι!!!

Υ.Γ: τα κεφαλαία ξέρω τι σημαίνουν και αυτό ήθελα να καταλάβετε!! ΦΩΝΑΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΝ ΥΠΝΟ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΒΑΔΙΤΕΣ....!!!!

Ανώνυμος είπε...

απο οτι καταλαβα θα τον πρηξετε ουτως ή αλλως τον ανθρωπο "οι φιλοι του Ξενια"....

Ανώνυμος είπε...

''Aγαπητη'' Λιβαδειτισσα,οταν θελεις να ''τεκμηριωσεις'' τις ασυναρτησιες σου,μιας και το θεμα ειναι συγκεκριμενο, φροντισε να το κανεις με επιχειρηματα , να μην προσβαλλεις τους σχολιαστες ακομη κι αν διαφωνεις και οχι με...''βλακειες'' και ''φθηναδες''(δικες σου εκφρασεις),Περαστικα...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή βλέπω μια έντονη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα προς την κυρία των 12:07, θα ήθελα πολύ να πάρω θέση και να πω πως πράγματι δεν έχει σχέση με την οικογένεια Καλλιαντάση. Θα ήθελα επίσης να πω στην εν λόγω κυρία ότι οι απορίες της περί φαγωμάρας είναι δικαιολογημένες μιας και πολλά σχόλια που εξηγούν πολλά πράγματα και θέτουν κάποια εύλογα ερωτήματα δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ από τον συντονιστή του blog, προφανώς για ευνόητους λόγους παρόλο που δεν περιείχαν υβριστικό περιεχόμενο. Δεν μου κάνει εντύπωση γιατί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουμε αναθεωρήσει πολλά πράγματα και ίσως θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε και τον ρόλο της δημοσιογραφικής πένας, εκτός και αν επανήλθε η λογοκρισία. Για να πάρει ένα τέλος όλη αυτή η φαγωμάρα θα ήθελα να ενημερώσω τον "βοιωτο" ή αλλιώς κ. Λάμπρου πως η μόνη ιδιότητα που σας αναγνωρίζω εγώ σαν επιχειρηματίας αλλά και η οικογένεια μου, είναι αυτή του πελάτη. Για την εύρυθμη λειτουργία του Ξενία είναι υπεύθυνοι η Δημοτική Αρχή και αυτός που πληρώνει. Αν έχετε αμφιβολία πάνω σε αυτό θα σας το αποδείξω με την πρώτη ευκαιρία. Εσείς περιοριστείτε σε ότι τελοσπάντων γνωρίζετε. Σταματήστε λοιπόν να απειλείτε τους πάντες και να προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Αν έχετε κάποια ένσταση για τη νομιμότητα της διαδικασίας το "βήμα" είναι ελεύθερο για να την εκφράσετε. Διαφορετικά σταματήστε να ζορίζεστε και να επιτίθεστε στον κόσμο. (Υ.Γ. Σας παρακαλώ το σχόλιο μου να δημοσιευθεί μιας και είναι επώνυμο)

Με εκτίμηση,
Χρήστος Π. Καλλιαντάσης

βοιωτός είπε...

@Χρήστος Π. Καλλιαντάσης
Κύριε Καλλιαντάση, εγώ δεν σας γνωρίζω και δεν γνωρίζω πώς εμπλέκεστε εσείς στην υπόθεση του ΞΕΝΙΑ -με ποια ιδιότητα;
Επειδή φαίνεστε νέος και επειδή η επο΄χη των δικαιλο΄γιών έχει παρέλθει ακούσετ να σας συμβουλεύειι κάποιος που γνωρίζει πολύ περισσότερα από εσάς και για το ΞΕΝΙΑ και για την πολιτική και για τη διαπλοκή. Κυρίως για την αισθητική που είναι πολύ σημαντική διάσταση του υπό εξέταση προβλήματος.
1. Αποφύγετε να γίνετε όργανο διάφορων πολιτικών απατεωνίσκων που για λόγους προσωπικής εμπάθειας σας παρασύρουν σε αναίτιες επιθέσεις από τις οποίες θα βγέιτε με όλους τους τρόπους ζημιωμένος. Μην ακούτε τις υποσχέσεις και τις διαβολές -οι άνθρωποι έχουν ήδη αποτύχει και αυτό είναι η απόδειξη της αξίας. τους.

2. Να αποφεύγετε να παίρνετε θέση για ζητηματα που δεν γνωρίζετε όπως το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς. Εσείς κοιτάξτε τη δουλειά σας και αφήστε τα ζητήματα της πολιτικής στους γνώστες που έχουν μεγαλύτερη γνώση από εσάς.

3. Ο μεγάλος αγώνας για την επαναλειτουργία του ΞΕΝΙΑ που ξεκίνησα και κατόπιν πλαισιώθηκα από αξιόλογους συμπολίτες με τον Σύλλογο ήταν ανιδιοτελής και ολοκάθαρος. Χωρίς εμάς και τον πανικό που προκαλέσαμε στη δημοτική αρχή το ΞΕΝΙΑ θα ήταν ακόμη αποκαΐδι. Από την πλευρά σας και καθώς μιλάτε εκ μέρους της οικογένειας Καλλιαντάση είναι βέβαιο ότι κινείστε από επιχειρηματικό συμφέρον -το οποίο δεν ταυτίζεται πάντα με το συμφέρον της ΛΙβαδειάς.

Από τη άποψη αυτή καλό θα ήταν να είστε πιο σεμνός και ταπεινός -εσείς από όσο καταλαβαίνω θέλετε απλώς να βγάλετε όσα πιο πολλά λεφτά μπορείτε από το ΞΕΝΙΑ. Δεν το κατακρίνω αλλά δεν θα σας βάλω τιμητή τους σημαντικότερους αρχιτεκτονικού μνημείου της Λιβαδειάς. Απλώς είστε πολύ μακριά από τη δική μου λογική και καλύτερα να μείνετε εκεί που είναι και ο χώρος σας.

3. Αν δεν γνωρίζετ τι αντιπροσωπέυει το ΞΕΝΙΑ για τη Λιβαδειά οφείελετ να προσπαθήστε να το μάθετε. Η άποψή σας "Για την εύρυθμη λειτουργία του Ξενία είναι υπεύθυνοι η Δημοτική Αρχή και αυτός που πληρώνει" είναι επικεικώς αφελής και ταυτόχρονα όπως όλες οι απλοϊκές υποσχέσεις των πολιτικάντηδων στους αφελείς επικίνδυνη. Για το ΞΕΝΙΑ έχει ευθύνη ολόκληρη η πόλη και φυσικά ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς. Αν δεν το αντιλαμβάνεστε αυτό θα σας το πω πιο απλά: Ενας τύπος νοικιάζει το Ηρώδειο για συναυλία. Μπορεί να κάνει ό.τι θέλει επειδή υποτίθετια ότι πληρώνει; Οχι ασφαλώς. Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα μνημεία περιλαμβανομένου και του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς. Αν το κατανοήσατε οκ αλλιώς θα σας πω κι άλλα πααρδείγματα.

4. Τέλος για τος συκοφαντικές αναφορές στον Σύλλογο Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς σας τις επιστρέφω σε εσάς που ε΄σιτε όργανο και στους εμπνευστές που είναι γνωστά λαμόγια.

5. Προσωπικά θέλω να δηλώσω για μια ακόμη φορά ότι για το ΞΕΝΙΑ οι ευθύνες θα αποδοθούν ακέραιες -αν κάποιοι φοβούνται καλώς φοβούνται.


Ανώνυμος είπε...

Κύριε Λάμπρου,

Δεν κρίνω απαραίτητο να υπάρχει προσωπική γνωριμία για να πάρω θέση σε ένα θέμα που με αφορά άμεσα και πόσο μάλλον όταν θίγομαι από δημοσιεύματα του blog σας.

1. Δεν είμαι και δεν ήμουν ποτέ ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου, όργανο οποιουδήποτε πολιτικού, απατεωνίσκου ή μη. Είμαστε επαγγελματίες εδώ και πολλά χρόνια κοιτάμε τη δουλειά μας. Από τη στιγμή που δεν με΄γνωρίζετε προσωπικά να σας ενημερώσω πως είμαι αρκετά μικρός αλλά και αρκετά μεγάλος ώστε να μη χρειάζομαι περαιτέρω συμβουλές.

2. Έχετε μπερδέψει την έννοια της πολιτικής, ή μάλλον τη συγχέετε με εντελώς άσχετα πράγματα. Η υπόθεση του Ξενία είναι μια επένδυση, νόμιμη και καθαρή. Οποιαδήποτε να ήταν η Δημοτική Αρχή, για εμάς, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Αν εσείς βλέπετε πολιτική σκοπιμότητα από πίσω δεν θα μπω στον κόπο να σας αλλάξω γνώμη.

3. Με ποια αρμοδιότητα μπορείτε να εμπλακείτε στην εύρυθμη λειτουργία του Ξενία; Ο σύλλογός σας αντικαθιστά τον δήμο, τον ΕΟΤ, την πολεοδομία, την αρχαιολογία; Τι ακριβώς; Ποιος κρατικός μηχανισμός σας διόρισε; Και όταν λέω δημοτική αρχή απευθύνομαι στους εκλεγμένους αντιπροσώπους των πολιτών. Η Λιβαδειά έχει 35.000 κατοίκους. Ας περάσει τότε ο καθένας ξεχωριστά να απαιτεί να κάνει κουμάντο. Και μιας και μιλάτε με παραδείγματα, αν αύριο δημιουργήσω εγώ αυθαίρετα τον σύλλογο φίλων χιονοδρομικού Παρνασσού, γίνομαι αυτόματα συνέταιρος του Μπόμπολα; Είναι λιγάκι αστείο. Και αν το συμφέρον της Λιβαδειάς θίγεται και απειλείτε από επιχειρηματίες που έπενδύουν τα χρήματά τους στην πόλη και καλείστε εσείς να το διασφαλίσετε από την καρέκλα σας και τις γενικολογίες σας, θα το αφήσω ασχολίαστο στην κρίση των πολιτών.

4. Δεν διάβασα καμία συκοφαντία σχετικά με τον σύλλογο. Ότι ειπώθηκε μέχρι στιγμής είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Κανείς δεν έθιξε τον σύλλογο και πολύ περισσότερο τα μέλη αυτού.

5. Τέλος έχω να πω πως εγώ αλλά και πολλοί αναγνώστες δεν καταλαβαίνουν σε ποιες ευθύνες απευθύνεστε καθώς δεν διευκρινίζετε. Αν έχετε προσωπικές κόντρες και θέματα με τον δήμο με αφήνει παγερά αδιάφορο και δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Για αυτό σταματήστε να μου το λέτε και να μου το ξαναλέτε.

βοιωτός είπε...

1. Δεν διευκρινίζετε ως τι εμπλέκεστε εσείς; Τι είστε ακριβώς; Επενδυτής, μέτοχος, εργαζόμενος;
2. Οπως ομολογείτε σας διαφεύγει η πολιτική και αισθητική διάσταση του προβλήματος του ΞΕΝΙΑ. Είναι λάθος που οφείλετε να διορθώσετε τον επόμενο καιρό.
Γι αυτό σας συμβούλεψα καλοπροαίρετα να ασχοληθείτε με τα χρήματά σας και τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες και να αφήσετε τις γενικές κρίσεις που απαιτούν κάποιο επίπεδο γνώσεων και εμπειρίας.
3. Εφόσον όλα έγιναν νόμιμα και εφόσον έχετε μαζί σας τις αρχές του τόπου δεν βλέπω τον λόγο να φοβάστε για τα λεφτά σας. Εγώ δεν έχω εκφράσει καμιά αντίρρηση για τη διαδικασία εκμίσθωσης -αυτά σας τα λένε τα γνωστά λαμόγια αλλά το ρεπορτάζ είναι ξεκάθαρο και τώρα και πριν. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ευθύνες για το ΞΕΝΙΑ δεν θα αποδοθούν στο ακέραιο.

Το ότι δεν κατανοείτε τη σημασία του ΞΕΝΙΑ και το ότι νομίζετε ότι με τα λεφτά σας μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε είναι αδικαιολόγητο για επιχειρηματία και για νέο άνθρωπο. Φυσικά αυτό δεν ισχύει σε καμία πολιτισμένη χώρα του κόσμου.

Ακόμα και ο Μπόμπολας δίνει λογαριασμό -μόνο τα λαμόγια που χρεοκόπησαν την Ελλάδα δεν έχουν δώσει ακόμα. Ολοι πλέον υπόκεινται στο έλεγχο της Κοινωνίας των Πολιτών. Ακόμα και ευνοούμενοι της κομματοκρατίας και της διαπλοκής.

4. Οι συκοφαντίες για τον Σύλλογο -δυστυχώς για εσάς και για όσους κρύβονται πίσω τους- δεν μπορούν πια να μαζευτούν.

5. Είναι λογικό να μην καταλαβαίνετε αφού ασχοληθήκατε με το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς μόλις είδατε τη δυνατότητα κέρδους, δηλαδή πριν από λίγους μήνες. Υπάρχουν άλλοι που ασχολούνται με το ΞΕΝΙΑ 7 χρόνια χωρίς κέρδος -μάλιστα με ζημία- και αντιλαμβάνονται αυτό που λέω. Εσάς -όπως διαβεβαιώνετε- δεν σας αφορά οπότε δεν αντιλαμβάνομαι προς τι η ανησυχία σας. Υπάρχουν αυτοί που φέρουν τις ευθύνες. Αυτοί μάλιστα. Αυτοί ανησυχούν πολύ...

βοιωτός είπε...

12.06
Να συμπληρώσω καθώς η επανάληψις είναι ως γνωστόν η μήτηρ πάσης μαθήσεως:

Μην γίνεστε όργανα πολιτικάντηδων /λαμόγιων.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Λάμπρου δεν έχετε καμία διάθεση να δικαιολογήσετε και να διευκρινίσετε τη θέση σας και αμφιβάλλω αν μπήκατε καν στον κόπο να διαβάσετε τα όσα σας λέω. Κακό δικό σας κάνετε γιατί όπως έγραψα πιο πάνω οι πολίτες έχουν κρίση. Το μόνο που θέλω να διευκρινίσω σε εσάς (γιατί οι υπόλοιποι το διάβασαν) για τελευταία φορά είναι ότι ουδέ ποτέ είπα ότι κάνω κουμάντο με τα λεφτά μου. Ο αυθαίρετος στην όλη κατάσταση είστε εσείς και όχι εγώ. Ίσα ίσα που ανέφερα ότι λογοδοτώ στους εκλεγμένους αντιπροσώπους των πολιτών ως οφείλω και όχι στον οποιονδήποτε σύλλογο στον οποίο μάλιστα δεν κρύβω καμία εμπάθεια. Απλώς διερωτώμαι για τις αρμοδιότητές του. Το να σκοπεύει ένας επιχειρηματίας στο κέρδος αποτελεί την βάση της οικονομίας. Εξ' ορισμού. Αρκεί το κέρδος αυτό να μην είναι από παράνομη δραστηριότητα και να μην εμπεριέχει δόλο. Θέμα το οποίο δεν τίθεται στην περίπτωσή μας. Το γεγονός ότι δεν εμπλεκόμαστε με την πολιτική δεν σημαίνει ότι είμαστε και ανίδεοι. Το αντίθετο θα έλεγα. Ακριβώς επειδή ξέρουμε περί τίνος πρόκειται δεν ανακατευθήκαμε ποτέ και ούτε πρόκειται στο μέλλον. Όσο για το γνωσιακό μου επίπεδο, αφού συνεχίζετε να απευθύνεστε προσωπικά προσπαθώντας εμφανώς να με μειώσετε, θα σας πρότεινα να μην βιάζεστε και να μην μπαίνετε σε τέτοιου είδους συγκρίσεις. Και τέλος αυτό που σας απασχολεί είναι ως τι εμπλέκομαι; Είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει. Άλλωστε αν προσέξετε το όνομά μου δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα να καταλάβετε. Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας.

βοιωτός είπε...

Μην τα μαζεύετε τώρα. Θα επιμείνω ότι πρέπει όσο μπορείτε να εμβαθύνετε στο ζήτημα του ΞΕΝΙΑ αφού προτίθεστε να ασχοληθείτε (και πάλι δεν μας λέτε ως τι). Δείτε στη στήλη αριστερά το θέμα από το 2011 και ξεκινήστε με αυτό. Θα σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο;
Ο αγώνας για την επαναλειτουργία του ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς. Μέρος Α'



Ούτως ή άλλως ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ θα πράξει όπως πάντα το καθήκον του υπέρ του τουριστικού περίπτερου και της Λιβαδειάς. Αυτό μπορώ να το υποσχεθώ στους αναγνώστες και στους πολίτες της Λιβαδειάς.

βοιωτός είπε...

Και να συμπληρώσω -επειδή πολλοί φίλοι ρωτούν- ότι ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς δεν θα αφήσει τις συκοφαντίες αναπάντητες -αυτό είναι βέβαιο. Ο τρόπος που θα γίνει αυτό εξετάζεται.

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσω μια απλή σκέψη σε όλα τα παραπάνω σχόλια…
Πάντα έχω μάθει να τιμώ τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου…κάτι το οποίο πρεσβεύω ,,,οι διαφαινόμενοι λοιπόν καινούργιοι ενοικιαστές του «ΞΕΝΙΑ» ανήκουν κατά την ταπεινή μου γνώμη σε αυτή την κατηγορία….και θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρχει κάποιος στοιχειώδης σεβασμός ….
Κωνσταντινος Γ. Παπαγεωργιου

βοιωτός είπε...

Κώστα,
δεν υπάρχει κανείς υπεράνω κριτικής ακόμα κι αν είναι "άνθρωπος του μόχθου" ή "επενδυτής" με ό,τι σημαίνει αυτό.
Ο σεβασμός που ζητείς πρέπει να επιδειχθεί για το ΞΕΝΙΑ και την αρχιτεκτονική μας κληρονομιά εν γένει και όχι σε υποκριτικά δημοσιοσχεσίτικα μισόλογα.