Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

viotia.blogspot.gr: 7 χρόνια μπροστά, 7 χρόνια η συνείδηση της Βοιωτίας








Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ



















Τα 7 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της viotia συμπληρώνονται σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2014. Η viotia ένα απο τα παλαιότερα και πλέον έγκυρα ιστολόγια στο ελληνικό και όχι μόνο Διαδίκτυο έχει από χρόνια καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών κατορθώνοντας παράλληλα να καταστεί η συνείδηση της Βοιωτίας. Ηταν η viotia που ουσιατικά εισήγαγε το 2007 τη Βοιωτία στο Διαδίκτυο. Και ήταν μια μακριά και συγκλονιστική πορεία εκείνη που ξεκίνησε το 2007 μέχρι σήμερα, πλήρης πολιτικών αγώνων υπέρ του βοιωτικού λαού τ μια συγκλονιστική πορεία για την έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση του πολίτη.

Σε αυτά τα 7 χρόνια η viotia επέτυχε πολλά. Η ανάδειξη της Βοιωτίας, η περιφρούρηση των συμφερόντων της Λιβαδειάς, ο τεράστιος αγώνας για την επαναλειτουργία του ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς, η αποκάλυψη των ευθυνών για τη μόλυνση του Ασωπού και του νερού στη Θήβα, ο αγώνας για το Πανπειστήμιο Στερεάς, για το αυτοκινητοδρόμιο και τόσα άλλα αποτελούν επιτεύγματα που γράφονται ανεξίτηλα στη βοιωτική ιστορία.

Η εκστρατεία της viotia για την ελληνική γλώσσα που αφύπνισε πολλούς, τα ιστορικά της τοπικά θέματα που είναι επιστημονικής επάρκειας και αποκλειστικά με την έννοια ότι για πρώτη φορά έρχονται στη δημοσιότητα αποτελούν κόσμημα για το βοιωτικό Διαδίκτυο και έχουν αποσπάσει πολλούς επαίνους. Μεγάλο πολιτιστικό επίτευγμα ο ποιητικός διαγωνισμός ΕΛΙΚΩΝ που ήδη καθιερώθηκε μεταξύ των σημαντικών της χώρας και για τον οποί θα έχετε ειδική ενημέρωση σε λίγες ημέρες. 

Οι πολιτικές επιτυχίες της viotia είναι εξίσου μεγάλες και αναμφισβήτητες. Ολοι τώρα γνωρίζουν πολλοί με επώδυνο τρόπο ότι η viotia δικαιώθηκε σε όλες τις προβλέψεις με ακρίβεια χιλιοστού.
Η viotia είχε και έχει ανοιχτό μέτωπο με όλα τα λαμόγια. Οπως μου το έθεσε εύστοχα νέος πολιτικός: "Υπάρχουν λαμόγια που δεν έχει ασχοληθεί μαζί τους η viotia. Ομως δεν υπάρχει λαμόγιο που να μην έχει ενοχληθεί από τη viotia". Είναι σωστό και ταυτόχρονα επίπονο. Χιλιάδες είναι τα απειλητικά και τα υβριστικά σχόλια/μηνύματα που έχει λάβει η viotia και τα οποία εσείς οι αναγνώστες δεν έχετε διαβάσει. Βέβαια υπάρχει περίπτωση να τα διαβάσετε αφού εξετάζω το ενδεχόμενο της έκδοσής τους σε βιβλίο.

Στα 7 αυτά χρόνια η viotia έντεξε πολιτικές διώξεις, συκοφαντίες και διαβολές. Στα 7 αυτά χρόνια η viotia συγκρούστηκε για το δημόσιο συμφέρον με όλους και με όλα, χωρίς να φεισθεί κόστους πολιτικού ή προσωπικού. Ηταν η viotia που " έτρεμα όταν άνοιγα τον υπολογιστή", όπως εξομολογήθηκε στον Βοιωτό κορυφαίος αιρετός του νομού. Ηταν η viotia που στάθηκε ακλόνητος φρουρός της Λιβαδειάς και της Βοιωτίας παραβλέποντας συμμαχίες, ίντριγκες, συνωμοσίες και φυσικά οφέλη.

Ηταν και είναι η viotia που αποτελεί αποκούμπι κάθε πολίτη απέναντι στην αυθαιρεσία της εξουσίας. Είναι η viotia που με τις πρωτοβουλίες αναστατώνει τη Λιβαδειά (π.χ. το άγαλμα τιυ Αγνωστου Στρατιώτη, ή οι πρωτοβοιυλίες αλληλεγγύης χαλώντας τον μακάριο ύπνο των τοπικών αρχών όπου έχουν αποδειχθεί μικρότερες των περιστάσεων). Και όλα αυτά δίχως να καταφύγει σε ύβρεις, σε προσωπικές επιθέσεις, σε φωνασκίες, σε "κατινιές" εν ολίγοις, πράγμα που θεωρώ σημαντικότερο εύσημο από την τεράστια αναγνωσιμότητα.





H πρωτιά της viotia 



Είναι χιλιάδες οι επιτυχίες της viotia με επαγγελματικά αλλά και με κοινωνικά κριτήρια παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που έχει δεχθεί από τα θιγόμενα συμφέροντα κι από εμπαθείς γουοναμπίδες παραγοντίσκους. Και πάντως στην περίπτωση της viotia κατά ευτυχή συγκυρία η προσπάθεια ανταμείφθηκε. Η αναγνωσιμότητά της ήταν πάντοτε πολύ υψηλή, φυσικά αναλόγως τις εποχές. Οταν ξεκινήσαμε το 2007 ελάχιστοι είχαν πρόσβαση στο δίκτυο στη Βοιωτία αλλά από τότε πολλοί εμπιστεύονταν την ενημέρωσή τους στη viotia. Τώρα το 2014 δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι η viotia αποτελεί ισχυρό κέντρο εξουσίας -μόνη της χωρίς πάτρωνες και κομματικούς εγκάθετους, χωρίς εξαρτήσεις και ταμπέλες.


Οπως βλέπετε στο άνω πίνακα περισότερα από τον Μαΐο του 2007 που τοποθετήθηκε μετρητής περισσότερα από 5.056.000 κλικ έχουν γίνει στη viotia με 2.274.000 μοναδικούς επισκέπτες. Περισσότεροι από 2,270 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες για να το γράψω και ολογράφως...
Οι αριθμοί για τη Βοιωτία είναι τεράστιοι. Είναι φανερό ότι όσοι στη Βοιωτία ενδιαφέρονται για τα κοινά επισκέπτονται μια φορά τουλάχιστον την ημέρα τη viotia. Εδώ ταιριάζει ένα μεγάλο ευχαριστώ και η υπόσχεση ότι θα γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι, πιο μαχητικοί, πιο δυναμικοί.

Από το μέσον του 2010 το ίδιο το σύστημα του blogger έχει έναν αδιαμφισβήτητο μετρητή επισκέψεων μεταξύ των εργαλείων που μπορούν να αξιοποιήσουν οι διαχειριστές ενός ιστολογίου. Η viotia το δίνει σήμερα στη δημοσιότητα ως ακλόνητη απόδειξη της υψηλότατης αναγνωσιμότητάς της και θα το αποσύρει σε λίγες ημέρες διότι στόχος δεν είναι να επιδεικνύεσαι αλλά να είσαι πραγματικά μπροστά.

Οπως βλέπετε πάνω αριστερά στα σάιτ αλλά και από τη φωτογραφία που παραθέτω η viotia μέχρι αυτη τη στιγμή έχει 2.727.000 προβολές σελίδων. Σε αυτές πρέπει βέβαια να προστεθούν και οι 517.000 περίπου που έχει το παράρτημα της viotia  το Βοιωτία Αρχεία και Δημοσκοπήσεις όπου τοποθετώ τις φωτογραφίες και τις ειδήσεις που αναμεταδίδω από άλλα σάιτ (μπορείτε να δείτε κι εκεί πάνω αριστερά την ανγνωσιμότητα για. Συνολικά έχουμε 3.250.000 περίπου προβολές σελίδων αλλά και μεμονωμένα με τις 2.727.000 προβολές η viotia είναι το μεγαλύτερο σάιτ στη Βοιωτία.



Φυσικά, η αναγνωσιμότητα δεν είναι ο μοναδικός δείκτης επιτυχίας. Επιπλέον η παρεμβατικότητα,η λεγόμενη "παρέμβαση" στα κοινά, της viotia είναι εντυπωσιακή, όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι τακτικοί αναγνώστες και οι αιρετοί. Οταν δημοσιεύεται κάτι στη viotia αμέσως ενεργοποιούνται τα αντανακλαστικά της ράθυμης τοπικής αλλά και κεντρικής εξουσίας. 
Θέλω εδώ να σημειώσω ότι εκτός από την υψηλή αναγνωσιμότητα η viotia είχε και έχει τεράστια επικοινωνία με τους αναγνώστες της. Και πάλι με τα εργαλεί που ο blogger δίνει σας παραθέτω φωτογραφία που δείχνει ότι στη viotia έχου δημοσιευτεί περισσότερα από 28.000 σχόλια αναγνωστών -που τα περισσότερα είναι υψηλής αξίας όπως και οι αναγνώστες της viotia.




 Επιπλέον έχουν χαρακτηριστεί ανεπιθύμητα πάνω από 3.240 σχόλια που είναι απειλητικά προς εμένα ή συκοφαντικά προς άλλους. 



Ολη αυτή η ισχύς που εσείς παρέχετε στη viotia έχει ήδη χρησιμοποιηθεί απολύτως υπέρ του Δημοσίου Συμφέροντος. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι, ακόμη και όσοι έχουν λόγους να δυσανασχετούν διότι θίγονται. Ελπίζουμε ότι η δύναμη που οι αναγνώστες μας δίδουν θα χρησιμοποιηθεί ακόμη πιο αποδοτικά, πιο εντατικά, πιο σκληρά και πιο δίκαια αλλά πάντοτε υπέρ του πολίτη και του Δημοσίου Συμφέροντος. Οσοι δε από τους αιρετούς έχουν λόγους να φοβούνται καλώς φοβούνται...
  • Τα αποκλειστικά θέματα της viotia προκαλούν... εγκεφαλικά σε κύκλους που προσπαθούν να συγκαλύψουν τα γεγονότα ή να τα εκμεταλλευτούν υπέρ τους παρουσιάζοντας μισές αλήθειες.
  • Οι συζητήσεις στη viotia με τους σχολιαστές είναι απολαυστικές και πάντοτε κόσμιες, διδακτικές και σοβαρές (εδώ να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τους τακτικούς και τους έκτακτους σχολιαστές αλλά και εκείνους που δεν γράφουν πια).
  • Η εγκυρότητα της viotia είναι το μεγάλο της όπλο ενώ η ταχύτητά της στη μετάδοση ή αναμετάδοση ειδήσεων συναγωνίζεται πολλές φορές τα αθηναϊκά portal.
  • Τέλος, οι καλλιτεχνικές και πολιτιστικές ειδήσεις, τα επιλεγμένα τραγούδια, τα ιστορικά θέματα, οι προσέγμενες αναδημοσιεύσεις της viotia καθώς και η γλώσσα της οπωσδήποτε αναβαθμίζουν εκείνο που θα ονομάζαμε βοιωτικό internet.
  • Σε όλα αυτά τα θετικά στοιχεία της viotia υπάρχουν ασφαλώς περιθώρια βελτίωσης. Και η viotia θα τα εξαντλήσει, συνεχίζοντας να τιμά το συμβόλαιο εμπιστοσύνης που έχει συνάψει με όλους εσάς που τη διαβάζετε καθημερινά.

Ευχαριστούμε και συνεχίζουμε.
viotia.blogspot.com
Η συνείδηση της Βοιωτίας
Τις επομένες ημέρες θα θυμηθούμε μαζί μεγάλα επιτεύγματα της viotia που γράφουν ιστορία στη Βοιωτία.

4 σχόλια:

Κώστας Πατσαλής είπε...

Χρόνια πολλά και δημιουργικά!

βοιωτός είπε...

Ευχαριστώ πολύ Κώστα. Αντεύχομαι!

αι είπε...

Σας συγχαιρω και σας ευχαριστω για την προσφορα σας.Ευτυχως που υπαρχει το viotia.blogspot και όπως πολύ μελετημενα και με θριαμβευτικη μετριοφροσυνη χαρακτηρισατε "συνειδηση της Βοιωτιας". Ειμαστε μαζι σας.

βοιωτός είπε...

Κυρία αι.
με τιμά η ευγένειά σας. Χαίρομαι πραγματικά που έχω αναγνώστες σαν εσάς.