Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Οξυγόνο


Ανεξάρτητος συνδυασμός για την Περιφέρεια Αττικής
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Σας προσκαλούμε στην συνέντευξη τύπου της ανεξάρτητης κίνησης για την περιφέρεια Αττικής «ΟΞΥΓΟΝΟ», με επικεφαλής την Λενιώ Μυριβήλη, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο  New Hotel (Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, parking παραπλεύρως του ξενοδοχείου), την Τρίτη 1η Απριλίου στις 13:00.
Οι άνθρωποι του «Οξυγόνου» πιστεύουν ότι η Αττική πνίγεται. Οι πολίτες της θέλουν σύνθεση απόψεων, διαφάνεια, συμμετοχή και λογοδοσία στη διακυβέρνηση. Οι κομματικές ή και οι προσωπικές σκοπιμότητες των διαχειριστών της εξουσίας συνεχίζουν να καταστρέφουν το συλλογικό μέλλον. Αν τους αφήσουμε, θα συνεχιστούν τα ίδια μέχρι το 2020.
Το «Οξυγόνο» έχει ένα όραμά για την Αττική, βασισμένο σε συνέργειες και δίκτυα, σε νέες θέσεις εργασίας που στηρίζουν και στηρίζονται στην καινοτομία, τη φύση και τον πολιτισμό. Θέλουμε ένα συνεκτικό μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στο κοινό συμφέρον και θα προνοεί και για τις επόμενες γενιές. Αντί της κατασπατάλησης φυσικών, ανθρώπινων και κοινοτικών πόρων, θέλουμε έξυπνη (κυκλική) οικονομία, αποτελεσματική και διάφανη διαχείριση, που να υποστηρίζει τους αδύναμους και τους περιθωριοποιημένους, χωρίς διακρίσεις.
Ανάμεσα στους ανθρώπους που στηρίζουν το «Οξυγόνο» είναι οι: Εύα Καραϊτίδη (εκδόσεις Εστία), Μαργαρίτα Καραβασίλη (πρ. Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ), Τέλης Αϊβαλιώτης (επιχειρηματίας - αντιπρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας), Νίκος Μυλωνάς (οικονομολόγος, δίκτυο "ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS")  Χρήστος Χωμενίδης (συγγραφέας), Αρετή Γεωργιλή (Free Thinking Zone), Περικλής Σαχίνης (αρχιτέκτων - μηχανικός με ειδίκευση στην πολεοδομία), Παντελής Μήτσιου (περιβαλλοντολόγος, επιχειρηματίας) Κάτια Λεμπέση (εκδόσεις Κέδρος), Γιώργος Παπασπυρόπουλος (γεωπόνος, μηχανικός) Κώστας Κατώπης (μηχανολόγος μηχανικός, ειδικός σε θέματα ΑΠΕ), κ.α.

Η Λενιώ Μυριβήλη ζει στο Κουκάκι, είναι ανθρωπολόγος, επίκουρος καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το 2011 δημιούργησε με τον σύζυγό της το Mama Roux στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: