Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Παρακμή και εγκατάλειψη στο παρκάκι της Ερκυνας στη Λιβαδειά


Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ








Από τον αναγνώστη μας Σταύρο Λέτη λάβαμε και ευχαρίστως δημοσιεύουμε ρεπορτάζ για το παρκάκι της Ερκυνας πίσω από το Διοικητήριο, το οποίο όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που μας αποστέλλει έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος των καιρικών συνθηκών, στην εγκατάλειψη της παρακμής και στην αδιαφορία της δημοτικής αρχής. Οπως σωστά επισημαίνει ο κ. Σταύρος Λέτης πέρα από την αυτονόητη ανεπάρκεια και προχειρότητα των τοπικών αρχών και υπηρεσιών εδώ υπάρχει και σημαντικός κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού παιδιού ή ενήλικου λόγω των πολλαπλών παγίδων που υπάρχουν και διαρκώς γίνονται περισσότερες και πιο επικίνδυνες. Για την κατάσταση στο παρκάκι της Ερκυνας δεν μπορούν να υπάρξει, δεν μπορούν να σταθεί καμία δικαιολογία από τους αρμοδίους για τον κίνδυνο στον οποίο εθέτουν τα παιδιά μας. Επρεπε η συντήρησή του να γίνει χθες. Αλλά ας ελπίσουμε και ας απαιτήσουμε  να γίνει σήμερα -πριν θρηνήσουμε θύμα. Δείτε την επιστολή του αναγνώστη μας και τις φωτό.



Κύριε Λάμπρου,


Είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς με μια απλή επίσκεψη στο παρκάκι το πόσο επικίνδυνο είναι να συχνάζει και να παίζει κάποιο παιδάκι στο παρκάκι καθώς υπάρχουν παγίδες που απειλούν την σωματική του ακεραιότητα. Μεταλλικές βάσεις  που δεν παίζουν πλέον κανένα ρόλο, λακκούβες, φρεάτια χωρίς σκέπασμα, ηλεκτροφόρα γυμνά καλώδια ... μπορούν ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν σοβαρότατους τραυματισμούς στα παιδιά (και όχι μόνο) που συχνάζουν καθημερινά στο παρκάκι.

Να επισημάνω όμως και φθορές στα παγκάκια (οι συνοδοί των παιδιών στέκονται όρθιοι), στον εξοπλισμό που είναι ή φθαρμένος ή κατεστραμμένος ....
Έλεος. Ούτε για την ασφάλεια των παιδιών και την συντήρηση του μοναδικού πάρκου της πόλης δεν επαρκούν τα χρήματα; Ας τοποθετηθούν για το θέμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Σας παρακαλώ αναδείξτε το θέμα.

Με εκτίμηση
Σταύρος Λέτης












9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά την τελευταία φωτο της μπασκέτας έχω να καταγγείλω τους γείτονες γιατί αυτοί έβγαλαν το στεφάνι για να μην πάνε και παίζουν τα παιδιά και ενοχλούνται.

Ανώνυμος είπε...

Το οτι γινονται βανδαλισμοι σε ολο το μηκος της κοιτης του ποταμου εδω και χρονια,ειναι ενα θεμα για το ειδος των ανθρωπων και την παιδεια τους.Το προβλημα εντοπιζεται στην αδιαφορια φυλαξης των αρχων (Δημος- Αστυνομια) αλλα και συντηρησης των παροχθιων περιοχων απο ολες τις δημοτικες αρχες,αλλα και απο την αδιαφορια των κατοικων αυτης της πολης.Δυστυχως δεν μπορουμε να διαφυλαξουμε ουτε τα αυτονοητα,γιατι τετοιους αμαθεις και ανεκπαιδευτους πολιτες συνεχιζει να βγαζει τουτη εδω η χωρα.Και μην αρχισει η φραστικη επιθεση, γιατι ποτε κανεις δεν εμαθε απο την καλοπιστη κριτικη καποιων .Δυστυχως εδω και πολλα χρονια παρακολουθουμε παραλληλους μονολογους,χωρις κανενας να ακουει ,παρα μονο να φωναζει και να επιτιθεται.Τα παραδειγματα ειναι φανερα και τρανταχτα...

Ανώνυμος είπε...

Να μην τα βάζουμε μόνο με τους αιρετούς.
Φταίμε και εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Εκατό φορές να το φτιάξουν πάλι τα χάλια του θα έχει.
1ον τα υλικά που βάζουν έχουν ημερομηνία λήξης.
2ον δεν υπάρχει μετά συντήρηση.
3ον δεν υπάρχει φύλαξη.
4ον οι κάτοικοι φταίνε που όταν βλέπουν βανδαλισμούς δεν τους καταγγέλλουν.
5ον οι κάτοικοι και τα παιδιά μας δεν τα σεβόμαστε.

βοιωτός είπε...

3.45 Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την εικόνα αυτή του πάρκου. Η δημοτική αρχή είναι απολύτως υπεύθυνη και απίστευτα ανεύθυνη. Τα υπόλοιπα γράφονται για να παραπλανήσουν τους καλοπροαίρετους αναγνώστες.

Ανώνυμος είπε...

Τον Δήμαρχο που ευθύνεται γιαυτό το χάλι τον λένε Παπαγγελή.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΜΗΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ Υ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ . ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ.

βοιωτός είπε...

Παιδιά μην το κουράζουμε. Δεν φταίει ούτε ο Καρκάνας ούτε η Πούλου ούτε ο Κοτσικώνας ούτε η viotia ούτε οι πολίτες που καταγγέλλουν. Η ευθύνη είναι 100% της δημοτικής αρχής. Του Παπαγγελή. Οι περιφράσεις δεν χωρούν εδώ τα πράγματα είναι φανερά. Οι λεπτομέρειες (ο Θανάσης ή Κώστας ή η Νίκη που κ.λπ.) δεν αφορούν τους πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση από τον Δήμο Λεβαδέων στον κύριο Λέτη υπάρχει; Υπέυθυνοι υπάρχουν; Ευθύνη υπάρχει;
Τα άλλα είναι περιττά.