Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Για τη διαθεσιμότητα στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς


Γράφει ο Κώστας Πλιακοστάμος
Ιατρός-Χειρουργός

Μόνο εκτός πραγματικότητας μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση διαθεσιμότητας των οδηγών των ασθενοφόρων και των φυλάκων του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς. Είναι απίστευτη η ταλαιπωρία και η υποβάθμιση που περιμένει για μία ακόμη φορά το πολύπαθο νοσοκομείο της πόλης μας που αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα success story και πρωτογενούς πλεονάσματος. Οι μεν οδηγοί προσφέρουν σημαντικότατο έργο μεταφέροντας χειρουργημένους ασθενείς πίσω στην οικία τους μη παρατείνοντας τη νοσηλεία τους αλλά και αίμα από γειτονικές αιμοδοσίες, χειρουργικά υλικά προς αποστείρωση και το κυριότερο συνδράμουν στο έργο του ΕΚΑΒ διεκπεραιώνοντας διακομιδές.

Οι φύλακες επίσης απασχολούνται ήδη από καιρό σε άλλα πολύ πιο χρήσιμα πόστα διευκολύνοντας την δύσκολη καθημερινότητα του νοσοκομείου όπως κάλυψη του τηλεφωνικού κέντρου. Η μετακίνηση έστω κι ενός από το νοσοκομείο είναι συνώνυμο εγκληματικής ενέργειας και θα συντελέσει στην έτι περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου. Διέλυσαν τα πάντα και σαν χαζοχαρούμενοι πανηγυρίζουν δήθεν πρωτογενή πλεονάσματα κι έχουν το θράσος να μοιράζουν ό,τι πήραν από φτωχούς σε άλλους περισσότερο φτωχούς. Την Τρίτη 08.4.2014 στο άγαλμα του Μπουφίδη στον πεζόδρομο περιμένουμε πολιτικές αρχές και υποψηφίους να δηλώσουν έμπρακτα την στήριξή τους σε αυτό που απέμεινε να ονομάζεται Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Δεν είναι μόνο αυτοί που μπήκαν σε διαθεσιμότητα αλλά κι αυτοί που έρχεται η σειρά τους.

Ας τους θέσουμε εμείς πρώτα με την ψήφο μας σε κινητικότητα για να ξεκουμπιστούν μία ώρα νωρίτερα. Το νοσοκομείο δεν είναι άντρο συνδικαλιστών, δουλεύουν άνθρωποι με αποθέματα ψυχής και η απομάκρυνση τους θα συμπαρασύρει και θ' αχρηστέψει κι άλλα τμήματα του. Μόνο θράσος δείχνει η παραπαίουσα κυβέρνηση που υλοποιεί ό, τι έχει υπογράψει με τα διάφορα μνημόνια αγνοώντας τη νοσηρή πραγματικότητα που η ίδια έχει διαμορφώσει. Ο αρχαιολάγνος υπουργός ούτε ξέρει τις ανάγκες της υγείας του νομού κι αντί να προχωρήσει στη συγχώνευση των δύο νοσοκομείων στο νομό βγαίνει αλλόφρων στα κανάλια επί 24ωρου βάσης κραυγάζων και συμπλεκόμενος. Αύριο αναμένουμε την παρουσία σας και την έμπρακτη στήριξη σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: