Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Εκαδηλώσεις Μνήμης για την 19η Μαΐου


Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»,τίμησαν και φέτος την μνήμη των 353,000 αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου την Κυριακή 11 Μαΐου 2014. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν όλες οι Αρχές της πόλης καθώς και πλήθος κόσμου.
95 χρόνια πέρασαν από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 19ης Μαΐου, ημέρα της τελικής εκκαθάρισης από τον Κεμάλ, όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριαντάφυλλος Υφαντίδης στον πανηγυρικό της ημέρας που εκφώνησε. Και συνέχισε «Συνεχίζουμε όμως μέχρι και σήμερα τον τίμιο, ηθικό και ιερό αγώνα μας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Διεθνή Κοινότητα όπως και από την Τουρκία, για να μπορέσει να υπάρξει μια καλή σχέση γειτονίας και αποκατάστασης της αλήθειας. Όλοι μαζί έχουμε χρέος να το διεκδικήσουμε γιατί η Ιστορία θα μας κρίνει σκληρά και αλύπητα».
Στη συνέχεια εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Μητροπόλεως και έγιναν καταθέσεις στεφάνων από πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Πόλης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κέρασμα από τις κυρίες – μέλη, στα γραφεία του Συλλόγου, όπου όλο το προηγούμενο τριήμερο λειτουργούσε έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό για τις ημέρες της Γενοκτονίας.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βρέθηκαν κοντά μας και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον Ιερό μας αγώνα της αναγνώρισης.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: