Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Η απονομή των βραβείων του 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ και 50 φωτογραφίες



















































































Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/ 
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ










Η απονομή των βραβείων του 3ου Πανελληνίου Ποιητικού Διαγωνισμού Ελικών που διοργάνωσαν το viotia.blogspot.com, το βιβλιοπωλείο/εκδόσεις Σύγχρονη Εκφραση και το περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ πραγματοποιήθηκαν χθες στη Λιβαδειά. Στην ειδυλλιακή αυλή του Art Café Αστραδενή, δίπλα στην Ερκυνα, οι διακριθέντες του 3ου Πανελληνίου Ποιητικού Διαγωνισμού Ελικών , οι διοργανωτές και οι καλεσμένοι απόλαυσαν στην ευπρόσδεκτη καλοκαιριάτικη δροσιά μια χαλαρής διάθεσης αλλά υψηλής ποιότητας βραδιά ποίησης και τέχνης.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την απονομή των βραβείων (που είχε αθλοθετήσει η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ) και των επαίνων του 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ. Το βραβείο για το ποίημα Λιβαδειά-Βοιωτία είχε αθλοθετήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς.
Κατόπιν είχα την τιμή να ομιλήσω προς τους βραβευθέντες ποιητές με -το εδώ και 4000 χρόνια επίκαιρο- θέμα: «Γλώσσα Ελληνική». Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική γλώσσα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της τεχνολογικής επανάστασης και ο κίνδυνος των greeklish ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που αναλύθηκαν. Η ομιλία έκλεισε με την υπόμνησή μου προς τους βραβευθέντες να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η γλώσσα μας είναι η ταυτότητα που δεν πρέπει να χάσουμε.
Στη συνέχεια οι νικητές του 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ απήγγειλαν τα βραβευμένα ποιήματά τους για να κλείσει η βραδιά με τις αναμνηστικές φωτογραφίες και τις υποσχέσεις για συνέχεια στις πνευματικές σχέσεις που δημιουργήθηκαν με αφορμή τον 3ο Ποιητικό Διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ .
Τα Βραβεία
Το 1ο Βραβείο του 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ απονέμεται στη Μαρία Σφήκα για το ποίημα "Στο Ανθοπωλείο" με συνολική βαθμολογία 66 βαθμών.

Το 2ο Βραβείο του 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ απονέμεται στον Δημήτριο Γκόγκα για το ποίημα "Στο μισό του δρόμου το τέλος αργεί ακόμη" με συνολική βαθμολογία 64 βαθμών .


Το 3ο Βραβείο του 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ απονέμεται στον Δημήτρη Τούλιο για το ποίημα "Θα ξαναρθεί-Για ψωμί" με συνολική βαθμολογία 63 βαθμών.

Οι Επαινοι
Ο Α' Επαινος του 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ απονέμεται σε δύο συμμετέχοντες λόγω ισοβαθμίας: στον Δημήτρη Ορφανίδη για το ποίημα "Πρινόβαλις, Μέρες του 1919 μ.Χ." και στον Χρήστο Καραχοτζίτη για το ποίημα "Ατιτλο". Και τα δύο ποιήματα συγκέντρωσαν από 62 βαθμούς.
Ο Β' Επαινος του 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ απονέμεται στην Ουρανία-Μαρία Αϊβατζίδου για το ποίημα "Η απόφαση" με συνολική βαθμολογία 61 βαθμών.
Ο Γ' Επαινος του 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ απονέμεται σε δύο συμμετέχουσες λόγω ισοβαθμίας: στην Παναγιώτα Διέννη για το ποίημα "Φιλολογική Διαστροφή" και στην Ανδρομάχη Δαμαλά για το ποίημα "Οίκοι Ενοχής". Και τα δύο ποιήματα συγκέντρωσαν από 60 βαθμούς.


Κλάδος ΒΟΙΩΤΙΑ-Λιβαδειά
Για τον κλάδο του 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού που αφορά στη Βοιωτία και τη Λιβαδειά έχουμε δύο διακριθέντες που ισοβαθμούν στην 1η θέση.
Πρόκειται για τις συμμετοχές:
1. "Βραδινό δρομολόγιο Θήβα-Λιβαδειά παραμονές Δεκαπενταύγουστου" του Ιωάννη Παπαναγιώτου.
2. "Το ποτάμι" του Γιώργου Μπίμη.
Συγχαρητήρια σε όλους!













































Δεν υπάρχουν σχόλια: