Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Λιβαδειά: Επιασαν τους δράστες της επίθεσης στον ταχυδρόμο

«Χωμένοι» για τα καλά στην παρανομία ήταν οι τέσσερις νεαροί Αλβανοί που συνελήφθησαν άμεσα, λίγο μετά την αποτυχημένη απόπειρά τους να ληστέψουν τον 54χρονο ταχυδρομικό διανομέα που γλίτωσε τη ζωή του από τύχη στον Ορχομενό. Οι αποφασισμένοι άλλα άπειροι κακοποιοί είχαν, άγνωστο πώς, στην κατοχή τους και πλήθος από αρχαία αντικείμενα που σκόπευαν να πουλήσουν.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λιβαδειάς και του τμήματος Ορχομενού εντόπισαν το μεγάλου κυβισμού τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 28, 26, 23 και 18 χρόνων σε κοντινή απόσταση από το σημείο της απόπειρας και τους προσήγαν ως υπόπτους. Η προσαγωγή έγινε σύλληψη όταν στο όχημα βρέθηκαν 42 χάλκινα νομίσματα που χρονολογούνται από τους Κλασικούς ως τους Βυζαντινούς χρόνους, τρία  χάλκινα περίαπτα, ένα τμήμα χάλκινου δαχτυλιδιού και ένα χάλκινο πτηνόσχημο.

Όλα παραδόθηκαν στην Θ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θήβας, μόλις εξετάστηκαν από αρχαιολόγο που γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στην νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων. 

Την ίδια ώρα, αποδείχθηκε ότι αυτοί ήταν οι επίδοξοι ληστές καθώς, κοντά στον τόπο και κρυμμένα μέσα σε βλάστηση, βρέθηκαν το πιστόλι των 9 mm με το οποίο είχαν πυροβολήσει δυο φορές τον ταχυδρόμο με δύο φυσίγγια στο γεμιστήρα του, δύο φόρμες, μία κουκούλα και τα γάντια που χρησιμοποίησαν. Όπως αποδείχθηκε, ο 23χρονος και ο 26χρονος είχαν στήσει την ενέδρα στον ταχυδρομικό διανομέα, ενώ οι άλλοι δυο είχαν αναλάβει τη μεταφορά τους με το τζιπ που κατασχέθηκε.

Ο 54χρονος ταχυδρόμος γλίτωσε χάρη στην ετοιμότητά του να πατήσει γκάζι και να αποφύγει τους δυο κακοποιούς που του έκλειναν το δρόμο για να αρπάξουν τα χρήματα των συντάξεων που μετέφερε σε δικαιούχους στο χωριό Παύλο, αλλά είχε και τύχη «βουνό». Οι σφαίρες από το όπλο του 26χρονου τρύπησαν η μια τον μπροστινό παρμπρίζ και η άλλη την πόρτα του οδηγού, χωρίς να τον τραυματίσουν.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον ανακριτή, ενώ το τζιπ του 28χρονου, πέντε κινητά και ένα μαχαίρι που βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν. Οι άνδρες της Ασφαλείας Λιβαδειάς ερευνούν αν οι νεαροί Αλβανοί εμπλέκονται και σε άλλες παρανομίες.
www.protothema.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: