Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Λαμία

του Δημήτρη Λάμπρου
















Στις στρατηγικές προτεραιότητες του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναφέρθηκε στην στη σημερινή ομιλία του από τη Λαμία ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Η απορρύπανση του Ασωπού που θα αποδώσει εκτός από περιβαλλοντικά και αγροτικά οφέλη και η νέα οριοθέτηση στις μεταλλευτικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται στα όρη της Στερεάς αλλά και άλλες επιβαρυμένες περιοχές όπως η Χαλκίδα και το Αλιβέρι είναι το πρώτο σημείο ενώ η μεταφορά του λιμένα της Χαλκίδας εκεί όπου προβλέπουν οι εγκεκριμένες μελέτες και η δημιουργία δικτύου φυσικού αερίου για βιομηχανική και οικιστική χρήση αποτελούν επίσης σημαντικές προτεραιότητες για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ. Τσίπρας. Επίσης εξήγγειλε σειρά έργων, υποδομών και δικτύων για την άρδευση της Κωπαΐδας και συνολικά 300.000 στρεμμάτων μέσω νεοσύστατου αναπτυξιακού φορέα (που φέρνει στον νου τον αλήστου μνήμης Οργανισμό Κωπαΐδας). Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι πολλά μπορεί να προσφέρει και  το πρόγραμμα "Πίνδος" σε συνεργασία με τις όμορες Περιφέρειες Ηπείρου και Θεσσαλίας για την άρση της απομόνωσης και την αξιοποίηση των ορεινών όγκων της χώρας.
Ο Τσίπρας που φαίνεται να  ξεκίνησε από τη Λαμία μια σκληρή προεκλογική εκστρατεία είχε λίγο πριν εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τους δανειστές ζητώντας "εκλογές  τώρα, πριν τα νέα μέτρα και τις συμφωνίες". 
Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνει όπως δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά την επαναφορά της 13ης σύνταξης, την ρύθμιση των χρεών των πολιτών προς το δημόσιο, την θέσπιση αφορολογήτου 12.000 ευρώ, βασικό μισθό 751 ευρώ, ρύθμιση δανείων προς τις τράπεζες για τους αδυνατούντες, δημιουργία δημόσιων τραπεζών για την ανάπτυξη και για αγρότες και ΜμΕ. Ο κ. Τσίπρας κατέληξε με την επανάληψη της υπόσχεσης δημιουργίας προγραμμάτων για 300.000 θέσεις εργασίας.
Τέλος περιέγραψε τους πέντε βασικούς άξονες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας. Ο πρώτος αφορά στη στήριξη της εργασίας. Η ανάπτυξη  δεν έχει κανένα κοινωνικό όφελος, αν δεν δημιουργεί θέσεις σταθερής και αξιοπρεπούς εργασίας ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας και συναφώς συνέχισε τονίζοντας ότι η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και των συλλογικών πρωτοβουλιών κοινωνικής οικονομίας αποτελεί σημαντικό άξονα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Επιπλέον είναι εξίσου σημαντικό -είπε ο κ. Τσίπρας- ο παραγόμενος πλούτος να μένει και να επενδύεται στον τόπο παραγωγής του ώστε να ανασχεθεί το ρεύμα μετανάστευσης και το μπρέιν ντρέιν που πλήττει την Ελλάδα και τις δυνατότητες ανάκαμψής της. "Ο τέταρτος άξονας στηρίζεται  χρήση όλων των εργαλείων δημόσιας πολιτικής για την ολόπλευρη στήριξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης ενώ το πέμπτο σημείο είναι προστασία του δημόσιου πλούτου και του περιβάλλοντος" κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λεμονάδες, πορτοκαλάδες, γκαζόζες,ταμ-ταμ, μπυραλ, πατατάκια, σάμαλιιιιιιι.

Ανώνυμος είπε...

........και μετά ξύπνησε......

Ανώνυμος είπε...

ιμιντασιον Άνδρεας κοινώς μαϊμού όπως τα κινητά τηλέφωνα από την Κίνα που σκάνε κατά την φόρτωση.

Βοιωτέ δεν θελω ΟΥ κοινώς λογοκρισία !

Ανώνυμος είπε...

Αδελφοποίηση θα κανουμε με την Κούβα ?

Ειναι ιδιαίτερα σημαντικό για να αποφασίσω αν θα ψηφίσω.

Ανώνυμος είπε...

Παμε ολοι μαζί σε μια παραλία ...στο Μώλο που ειναι και κοντα,

Ανώνυμος είπε...

Να δεις, που κατι πεντοχιλιαρα που ειχα συλλεκτικα θα τα χαλασω σε καφεδες και τσίπουρα.

Ανώνυμος είπε...

Πως το ειπε το άλλο ?
" εμεις θα βαράμε και οι αγορές θα χορεύουν.."

Το αλλο με το Τοτό το ξέρετε ?

Απο την μια η απελπισία του κόσμου με τους ανίκανους Μπένι και ΣΑΜ απο την άλλη ο λαϊκισμός και η κοροϊδία στο μεγαλείο του.

Δυστυχώς επτωχεύσαμε και θα διαχειριστούμε αυτή την φτώχεια για πολλά χρόνια !

Ανώνυμος είπε...

Να δω τον Αλέξη Φιντέλ, τον Λαφαζάνη Τσε, και την Γιάννα Αγγελοπούλου Εβίτα και τι στον κόσμο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γελάω με κατι χαραμοφάηδες του ΠΑΣΟΚ που τωρα κάνουν τους επαναστάτες του ΣΥΡΙΖΑ...

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας

Ανώνυμος είπε...

12:20

Καλά το δήλωσε ο Αλέκος ότι "εμείς θα βαράμε και οι αγορές θα χορεύουν".., αλλά δεν διευκρίνισε ότι εμείς θα βαράμε το κεφάλι μας και όλοι οι άλλοι θα χορεύουν!

Ανώνυμος είπε...

Αν περιμένουμε απ'αυτούς σωθήκαμε, είναι ικανοί να βάλουν σύνορα απ'την Λαμία και πάνω, αν λάβουμε υπ'όψη μας και την σημερινή δήλωση του Κραουνάκη (υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ)για την Βόρεια Ελλάδα:

https://www.youtube.com/watch?v=1qkipI0P650